گام به گام سوالات پایان درس صفحه 139 درس 10 از من تا خدا هفتم (تو نجاتم دادی)
تعداد بازدید : 62.4Mپاسخ سوالات پایان درس صفحه 139 از من تا خدا هفتم
-گام به گام سوالات پایان درس صفحه 139 درس تو نجاتم دادی
-سوالات پایان درس صفحه 139 درس 10
-1 جایگاه زن را قبل و بعد از اسلام در شهر مکه با یکدیگر مقایسه کنید.
جایگاه زن در مکه قبل از اسلام بسیار محدود و نامناسب بود، بهطوری که زنان اغلب بهعنوان اموال مردان تلقی میشدند و حقوق اجتماعی و اقتصادی نداشتند. ازدواجهای اجباری و سیستم چندهمسری رایج بود و برخی خانوادهها دختران را بهدلیل شرم از تولد دختران میکشتند. اما بعد از ظهور اسلام، جایگاه زنان بهطور قابل توجهی تغییر کرد. اسلام حقوقی مانند حق ارث، حق تحصیل و حق طلاق را برای زنان مقرر کرد و آنها را به عنوان اعضایی محترم و دارای نقش فعال در جامعه معرفی کرد. زنان میتوانستند در عرصههای اقتصادی و اجتماعی فعالیت کنند و این تغییرات احترام به زنان و بهبود وضعیت آنها را به دنبال داشت.
2 چرا مردم مکه با دخترانشان رفتار سنگدلانه داشتند؟
مردم مکه قبل از اسلام به دلایل فرهنگی و اقتصادی رفتار سنگدلانهای با دخترانشان داشتند. سیستم قبیلهای و فرهنگ عمیقریشه عربی به والدین اجازه میداد که احساس شرم و ننگ را نسبت به تولد دختران تجربه کنند، زیرا دختران را ضعیف و بیپناه میدانستند و برای خانوادههایشان خوشیمنی نمیدانستند. علاوه بر این، تصور میشد که دختران نمیتوانند در دفاع از خانواده یا قبیله نقش موثری داشته باشند و تنها هزینههای اقتصادی را برای خانواده به همراه دارند. از این رو، در برخی موارد، خانوادهها اقدام به کشتن دختران خود میکردند تا از آبروریزی و تحقیر اجتماعی جلوگیری کنند.
3 برای افرادی که رفتارهای ناپسندی مانند فحاشی و کتککاری دارند، چه توصیهای دارید؟ برای اینکار میتوانید از سخن امام صادق و امام کاظم بهره ببرید.
برای افرادی که رفتارهای ناپسند مانند فحاشی و کتککاری دارند، توصیه میشود که بهجای خشونت و پرخاشگری، به اصلاح نفس و تقویت معنویت خود بپردازند. امام صادق (ع) میفرمایند: “خوبیها را با خوبی پاسخ دهید و بدیها را با نیکی.” این بیان به ما یادآوری میکند که واکنش به رفتارهای ناپسند باید با مدارا و رفتار پسندیده باشد. همچنین امام کاظم (ع) تأکید دارند که “بهترین شما کسی است که با خانواده و نزدیکان خود برخورد بهتری داشته باشد.” این کلمات به ما میآموزند که مهارتهای ارتباطی و مدیریت خشم را تقویت کنیم و در مواجهه با چالشها، آرامش و خوش رفتاری را انتخاب کنیم.
4 حاج آقای محمدی برای اهالی مسجد مسابقهای بدینصورت برگزار کرده است که اعضای خانواده به دو گروه (مادر دختری) و (پدر پسری) بهسؤالات ویژهٔ خود پاسخ میدهند تا در شب میلاد بانو فاطمهزهرا خانوادهٔ برتر اعلام شود. فرض کنید شما هم میتوانید در این مسابقه شرکت کنید. پاسخ خود را برای هر دو گروه بنویسید.
پیامبر خدا با تولد دخترش به یارانش فرمود: «دختر گُلی خوشبوست.»
سؤال ویژهٔ مادر دختری:
الف چرا پیامبر دختر را به گل خوشبو تشبیه کرده است؟
ب چگونه زن میتواند شکرانه زن بودن خود را بهجا آورد؟
الف پیامبر دختر را به گل خوشبو تشبیه کرده است زیرا گل نماد لطافت، زیبایی و عطری دلانگیز است که باعث آرامش و شادی میشود. دختر نیز با عواطف پاک، مهر و عطوفت خود، فضای خانواده را سرشار از محبت و لطافت میکند.
ب زن میتواند شکرانه زن بودن خود را با حفظ کرامت و عفت، ایفای نقش مؤثر در تربیت نسل، مهرورزی به خانواده و تقویت بُعد معنوی و اخلاقی خود بهجا آورد.
سؤال ویژه پدر پسری:
الف وجود گل در خانه چه برکاتی دارد؟ آن را باوجود مادر و دختر در خانه مقایسه کنید.
ب چگونه باید شکر حضور مادر و دختر در خانه را بهجا آورد؟
الف گل در خانه نماد طراوت، نشاط و برکت است و حضور مادر و دختر نیز مانند گل، خانه را آکنده از محبت، آرامش و لطافت میکند. همانگونه که گل با زیبایی و عطر خود دلها را شاداب میسازد، مادر و دختر نیز با عاطفه و مهر خود گرمیبخش محیط خانهاند.
ب شکر حضور مادر و دختر در خانه با احترام، قدردانی و محبت به آنان، یاری در امور خانه، تأمین امنیت و آرامش برایشان و ابراز علاقه و توجه به احساسات و نیازهایشان بهجا آورده میشود.

مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران
پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم- آزمون آنلاین تمامی دروس
- گام به گام تمامی دروس
- ویدئو های آموزشی تمامی دروس
- گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
- فلش کارت های آماده دروس
- گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
- آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه