گام به گام فعالیت های نگارشی صفحه 91 درس 8 نگارش هشتم (دگرگونه ببینیم و گونه گون بنویسیم)
تعداد بازدید : 51.16Mپاسخ فعالیت های نگارشی صفحه 91 نگارش هشتم
-گام به گام فعالیت های نگارشی صفحه 91 درس دگرگونه ببینیم و گونه گون بنویسیم
-فعالیت های نگارشی صفحه 91 درس 8
-1- متن زیر را بخوانید و تفاوت نگاه دو شخصیت (پدر و پسر) را بنویسید.
يك بار پدر بسيار ثروتمندی پسرش را به روستايی برد تا او را با شيوه زندگی افراد آنجا آشنا سازد. آنان دو شبانه روز در مزرعه خانواده تهيدست و فقيری به سر بردند.
در راه برگشت، پدر از پسر پرسيد: سفر چگونه بود؟
پسر گفت: عالی بود؛ پدر.
پدر گفت: زندگی مردم فقير را ديدی؟
پسر گفت: آری، پدرعزيزم.
پدر پرسيد: از آنان، چه آموختی؟
پسر گفت: ما گوسفند نداريم؛ ولی آنان چند گوسفند دارند. حوض خانه ما تا وسط باغ كشيده شده؛ اما رودخانة آنان بی پايان است. سراسر باغ ما را چراغ ها روشن می كنند، ولی شب های آنان را ستاره ها روشن می كنند. ما قطعه زمين كوچكی برای زندگی داريم، ولی كشتزار آنان بسيار گسترده است. ما تمام غذايمان را می خريم؛ آنان بيشتر نيازهای غذايی را خودشان پرورش می دهند... .
با شنيدن حرف های فرزند، پدر سرش را به زير انداخت و خاموش شد.
پسر افزود: پدرجان! از شما سپاسگزارم كه به من نشان دادی، ما چقدر فقيريم.
2- یكی از خوشه های نمودار زیر را انتخاب کنید و از نگاه او، متنی درباره «کتاب» بنویسید.
1- نگرش افراد به زندگی و محیط اطراف خویش بستگی به نوع جهان بینی آنان پیدا می کند. در این موضوع پدر خانواده چون فرد متموّل و ثروتمندی است می خواهد وضعیت زندگی روستائیان را که به ظاهر رنگ استضعاف به خود گرفته و مشکلاتی از این دست را متوجّه آنان ساخته است به فرزندش نشان دهد. پدر، ثروتمند بودن را مترادف با بی نیازی و تهیدستی را معادل فقر و نیازمندی می داند ولی فرزند این شخص که از وسعت دید عمیق و جهان بینی بالایی برخوردار بود با یک نگاه درست و منطقی به پدرش ثابت کرد که متموّل بودن همیشه مترادف با بی نیازی نیست بلکه بالعکس برای عده ای درست نقطه مقابل آن است او با مثال هایی روشن نمود که چگونه روستائیان بدون اتّکا به دیگران و با بهره گیری از مواهب الهی حاصل دست رنج خویش را می خورند امّل آنان در عین برخوردار بودن از مال و دارایی فراوان چقدر فقیر و نیازمند دست رنج دیگران هستند.
2- کتاب از نگاه یک نویسنده:
بعضی از کتاب ها ساده لباس می پوشند و بعضی لباس های عجیب و غریب و رنگارنگ دارند . بعضی از کتاب ها برای ما قصه می گویند تا بخوابیم و بیدار شویم . بعضی از کتاب ها شاگرد اول می شوند اما بعضی از کتاب ها مردود و یا تجدید می شوند .... بعضی از کتاب ها پر حرف اند ولی حرفی برای گفتن ندارند اما بعضی از کتاب ها آرام و ساکت اند در عین حال یک عالم حرف گفتنی دارند . بعضی از کتاب ها دوقلو و یا چند قلو هستند اما بعضی دیگر تک فرزند هستند . بعضی از کتاب ها وللدین شان را سرافراز می کنند اما بعضی دیگر مایه ی سرافکندگی والدین شان هستند . بعضی از کتاب ها چاق و توپر هستند اما بعضی دیگر لاغر هستند انگار خورد و خوراک خوبی ندارند بعضی از کتاب ها خوشحال هستند اما بعضی دیگر غمگین و یا خنثی هستند.
مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران
پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم- آزمون آنلاین تمامی دروس
- گام به گام تمامی دروس
- ویدئو های آموزشی تمامی دروس
- گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
- فلش کارت های آماده دروس
- گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
- آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه