خرید باید آگاهانه و هوشمندانه باشد؛ ولی همۀ خریدهای ما این گونه نخواهد بود. خریدهای ما گاهی از روی هوس است، بدون فکر و از روی احساسات آنی تصمیم به خرید می گیریم و البته بعد از آن هم پشیمان می شویم! پس برای خرید هوشمندانه باید فقط به این نکته توجه داشته باشید که شما اکنون به عنوان عضوی از یک خانواده و عضو یک جامعه در حال خرید کردن هستید. اگر به فکر رونق و پیشرفت اقتصادی خود هستید، این پیشرفت اقتصادی در گرو پیشرفت خانواده و جامعۀ شماست.
1- مشکل و مسئلۀ خودتان را دقیق مشخص کنید دقیقا به چه چیزی نیاز دارید؟ بررسی کنید که آیا آنچه می خواهید نیاز است یا خواسته و از چه راه هایی می شود آن را بر طرف کرد. آیا اصلا راهی غیر از خرید کردن هم دارد.
2 -مشخص کنید که به چه میزان قرار است هزینه کنید.
3 -مشخص کنید که چه گزینه هایی در سطح پولی که شما می خواهید هزینه کنید، وجود دارد (برای این کار می توانید از وبسایت ها و فروشگاه های اینترنتی استفاده کنید. موارد را در لیستی یادداشت کنید.)
4 -آن ویژگی هایی از کالای هدف را که بیشتر برایتان مهم است مشخص کنید. (در سه دسته: ویژگی هایی که می خواهید حتما نمی خواهید باشد.) در کالای هدف باشد، آنهایی که اگر باشد بهتر است و در نهایت آنهایی که اصلا نمی خواهید باشد.)