نصب اپلیکیشن

صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن

شيوه ی هدايت خداوند

پاسخ تایید شده
9 ماه قبل
0
[شاه کلید مای درس] | شيوه ی هدايت خداوند
bookmark_border یازدهم تجربی یازدهم ریاضی
book دین و زندگی (2)
bookmarks فصل 1 : هدایت الهی
9 ماه قبل
0

شيوه ی هدايت خداوند

خداوند هر مخلوقی را متناسب با ويژگی هايی که در وجودش قرار داده است هدايت می کند، انسان ويژگی هايی دارد مانند تفکر که او را از ساير مخلوقات متمايز می کند. برنامه ی هدايت انسان در برگيرنده ی پاسخ او به سوالات بنيادين بشر است. تفکر به کار بردن در زندگی انسان پی بردن به ويژگی ها و امتيازات خود رسيدن به هدفی که در خلقت آنهاست.

نکات سخن امام کاظم به هشام: فرستادن رسولان به سوی بندگان به علت تعقل بندگان در پيام الهی؛ پذيرش بهتر پيام الهی توسط کسانی که معرفت بيشتری دارند؛ داناتر بودن نسبت به پيام الهي توسط آناني که در تعقل و تفکر برتر اند؛ بالا بودن رتبه در دنيا و آخرت فردی که عقلش کامل تر است.

 

انواع هدایت

عمومی(هدایت تکوینی(

(متناسب با صفت حکیم بودن خدا) خداوند هر مخلوقی را متناسب با ویژگی هایی که در وجودش نهاده هدایت می کند.

خاص انسان(هدایت تشریعی)

(رُسُلا مُبَشرينَ) هدایت انسان از طریق پیامبران و قرار گرفتن عقل و وحی در کنار هم انجام می گیرد.

 

دلیل هدایت خاص انسان

قدرت اختیار و انتخاب و قدرت تعقل و تفکر: انسان با عقل در باره هر کاری تفکر می کند و اگر مفید بودن آن را تشخیص داد با اختیار آن را برمی گزیند؛ یعنی خداوند برنامه هدایت را که دربرگیرنده پاسخ به سؤالات بنیادین است از طریق پیامبران می فرستد و انسان با عقل خود در پیام الهی تفکر و کسب معرفت، تشخیص بایدها و نبایدها، یافتن راه صحیح زندگی بهترین راه زندگی را انتخاب می کند.

عقل و روح باهم می توانند به سوال های اساسی انسان پاسخ دهند.

انسان با اختيار می تواند برنامه ای جز برنامه ی خدا انتخاب کند؛ ولی هر برنامه ی ديگری غير از برنامه ی خداوند نمی تواند پاسخ درستی به آن نياز ها بدهد و انسان زيان خواهد کرد و چنين فردی ناسپاس است. (اِنا هَدَيناهُ السَبيل اما شاکِرا و اما کَفورا) و خداوند با فرستادن رسولان راه عذر وبهانه را بسته است و حجت را بر بندگان تمام کرده است. (رُسُلا مُبَشرينَ و مُنذِرينَ لِئلا يکون لِلناس علي اللهِ حجهً َبعد الرُسُل وَ کانَ الله عزيزاً حکيما)

1 پاسخ به نیازهای برتر را نمی توان به احساسات شخصی و سلیقه فردی واگذار کرد.

2 پاسخ به نیازهای برتر را نمی توان نادیده گرفت و طبق ضرب المثل هرچه پیش آید خوش آید عمل نمود.


سایر مباحث این فصل