صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن

دلیل تفاوت شیوه های مختلف زندگی

پاسخ تایید شده
1 ماه قبل
0
[شاه کلید مای درس] | دلیل تفاوت شیوه های مختلف زندگی
bookmark_border دوازدهم تجربی دوازدهم ریاضی
book هویت اجتماعی
bookmarks فصل 3 : جامعه و فرهنگ (جهان اجتماعی)
1 ماه قبل
0

دلیل تفاوت شیوه های مختلف زندگی

دلیل تفاوت آنها این است که فرهنگ آموختنی است و از راه آموزش و تربیت از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود. به همین دلیل فرهنگ را آگاهی و شناخت مشترک نیز می نامند.

فرهنگ عمومی:

آن بخش از فرهنگ که همۀ مردم یک جامعه در آن اشتراک دارند.

خرده فرهنگ:

بخش هایی که مربوط به یک ،قوم قشر، صنف یا گروه است.

خرده فرهنگ هایی که درون یک فرهنگ عمومی قرار دارند، اغلب با فرهنگ عمومی سازگارند.

 ضد فرهنگ :

در مواردی ممکن است ،عقاید ارزشها، هنجارها و مهارتهای درون یک خرده فرهنگ، ناسازگار و مخالف با فرهنگ عمومی باشد. این خرده فرهنگ را ضد فرهنگ می نامند. مانند گروه هایی که انحراف اجتماعی دارند، مانند بزهکاران، سارقان ....

1 یکی از جامعه شناسان معتقد است که سهم مردگان در ساختن جامعه بیشتر از سهم زندگان است؛ یعنی سهم پیشینیانِ ما در ساختن جامعه، بیشتر از ما بوده است. همچنان که سهم ما در ساختن جامعه و فرهنگ آیندگان، بیش از آیندگان است.

2 تا زمانی که هر جامعه و فرهنگی از طریق مشارکت اجتماعی افراد پابرجاست، الزامات آن نیز باقی است. اگر جامعه و فرهنگ موجود تغییر کند و در پی آن الزام ها و پیامد هایش برداشته شود، جامعه و فرهنگ جدیدی شکل می گیرد که الزام ها و پیامدهای دیگری به دنبال می آورد.

3 الزام ها و پیامدهای هر جامعه و فرهنگی به صورت فرصت ها و محدودیتها ظاهر میشوند. این فرصت ها و محدودیت ها، کنش های ما را امکان پذیر می سازند و از این طریق زندگی ما را متأثر می سازند.

4 فرصت ها و محدودیتها به یکدیگر وابسته اند و هیچ کدام بدون دیگری محقق نمیشوند. به عبارت دقیق تر، فرصت ها و محدودیت ها دو روی یک سکه اند. 

در زیر مثال هایی از محدودیت ها و واکنش ها را می خوانیم:

۱ قوانین راهنمایی و رانندگی را در نظر بگیرید. این قواعد را انسان ها وضع می کنند. اجرای این مقررات برای رانندگان و عابران محدودیت هایی پدید می آورد ولی با وجود این محدودیت ها، عمل کردن به آنها فرصت رفت و آمد ایمن و سریع را نیز به دنبال دارد.

۲ به زبانی که مردم یک جامعه با آن صحبت میکنند توجه کنید. زبان، دستور و قواعد پیچیده ای دارد. مردمی که با آن سخن می گویند، باید قواعدش را بیاموزند و در چارچوب آن حرف بزنند. آنها نمی توانند هرگونه که دلشان بخواهد صداها، حرف ها، کلمات و جملات را به کار ببرند. با این حال همین محدودیت ها، فرصت ارتباط با هم زبانان و مبادلهٔ معانی پیچیده را فراهم می آورد.


سایر مباحث این فصل