نصب اپلیکیشن

صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن

پاسخ فعالیت های نگارشی صفحه 30 نگارش هشتم

-

گام به گام فعالیت های نگارشی صفحه 30 درس افکار و گفتارمان را بنویسیم

-

فعالیت های نگارشی صفحه 30 درس 2

-

1- دو متن زير را بخوانيد و با ذكر نمونه و دليل، تفاوت آنها را مشخص كنيد.

الف) «هنگامی که دوستم بهمن مي خواست براي خريد به مغازه برود، در بين راه، چشمش به يك گواهي نامة رانندگي افتاد، كمي مكث كرد و آن را از روي زمين برداشت تا صاحبش را پيدا كند. وقتي به مغازه رسيد. موضوع را به مغازه دار گفت و از او كمك خواست.

صاحب مغازه گفت: اين كاغذ را بردار و چيزي بنويس تا پشت شيشة مغازه بچسبانم و مردم ببينند.

بهمن، كاغذ و قلم را برداشت اما نمي دانست چه طور شروع كند و چه بنويسد. مغازه دار، متوجّه شد و گفت: پس چرا نمي نويسي، پشیمان شدي؟ اينكه كاري ندارد. چه مي خواستي بگويي؟

بهمن گفت: چيزي نيست آقا! من مي خواستم بگويم اين گواهي نامه را پيدا كردم، هركسي نشاني آن را بگويد، مي تواند از من دريافت كند.

صاحب مغازه گفت: پس منتظر چه هستي؟ همين حرف هايي را كه گفتي، بنويس».

 

ب) «پيرمرد خاركن، وقتي داش خارا رو جمع مي كرد، يهو چشمش به كوزه پر اشرفي افتاد. با خودش گفت، اين كوزه بايد مال حاكم باشه، پس بهتره اونو ببرم بدم به حاكم تا پاداش خوبي بهم بده. زن خاركن، كه ديد همسرش خيلي ساده دله، شب، اشرفي ها رو ور داشت و جاشون كلوخ ريخت. خاركن همين كه به قصر رسيد، فهميد اشرفي ها نيس؛ اما راهِ برگشتي هم نداشت. به حاكم گفت: من يه گاو دارم كه شيرش رو با اين كلوخ ها وزن مي كنم، براي اين كه كم فروشي نكنم، مي خواستم، كلوخ هام رو با وزنۀ دربار آزمايش كنم و از درستي وزن اونا خيالم راحت بشه. حاكم كه از درستكاري خاركن خوشش اومد، يه مشت اشرفي بهش داد».

 

2- متن زیر را به زبان فارسی معیار، بازنویسی کنید.

«هر وقت مي شينم به زبان فارسي فكر مي كنم، فردوسي به يادم مياد و با خود ميگم اين مرد چقدر بزرگ بود و چه خدمت عظيمي به كشور ايران كرد. زبان فارسي رو، زير چتر خودش درآورد و همة مردم اين سرزمين را و مانند مادر مهربان بود در طول تاريخ براي همه.

زبان فارسي، يه عالمه همراه و همنشين داره در گوشه و كنار ايران و جهان و با همة گويش ها و لهجه هاي ايراني، هميشه داد و ستد و رفتاري دوستانه داره. فارسي و ديگر زبان هاي ايراني كلمه هايي را به هم قرض مي دن و از توانايي هاي همديگه بهره مي گيرن و اين باعث ميشه هر دو طرف، هميشه قوي و پابرجا باشن.

غير از فردوسي، بزرگان ديگه هم به زبان و فرهنگ كشور ايران ياري رساندن، بوعلي، فارابي، سعدي، مولوي، حافظ، جامي، ملاصدرا، تا زمان ما شهريار، مطهري، حسابي و ... همة اين استادان، فرزندان اين ميهن عزيز هستن كه در دامن فرهنگ ايران اسلامي و زبان فارسي، پرورش يافتن».

 

1- متن قسمت الف به زبان فارسی معیار نوشته شده است درحالی که متن قسمت ب به زبان گفتاری به رشته تحریر در آمده است. چرا که در این متن از كلمات شكسته و گفتاري مانند داش، یهو، باشه و ... استفاده شده است و همچنین نظم و ترتیب جمله ها به صورت گفتاری می باشد مانند زن خارکن، که دید همسرش خیلی ساده دله ....

2- «هر وقت به زبان فارسي فكر مي كنم، فردوسي به يادم می آید و با خود می گویم اين مرد چقدر بزرگ بود و چه خدمت عظيمي به كشور ايران كرد. زبان فارسی و نیز همة مردم اين سرزمين را زير چتر خودش درآورد و در طول تاريخ براي همه مانند مادری مهربان بود.

زبان فارسي، در گوشه و كنار ايران و جهان، همراهان و همنشين های بسیاری دارد و با همة گويش ها و لهجه هاي ايراني، همواره داد و ستد و رفتاري دوستانه دارد. زبان فارسي و ديگر زبان هاي ايراني كلمه هايي را به هم قرض مي دهند و از توانايي هاي یکدیگر بهره مي گيرند و اين باعث مي شود هر دو زبان، هميشه قوي و پابرجا باشند.

غير از فردوسي، بزرگان ديگری نیز به زبان و فرهنگ كشور ايران ياري رساندند: بوعلي، فارابي، سعدي، مولوي، حافظ، جامي، ملاصدرا، تا زمان ما شهريار، مطهري، حسابي و ... تمامی اين اساتید، فرزندان اين ميهن عزيز هستند كه در دامن فرهنگ ايران اسلامي و زبان فارسي، پرورش يافتند».



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس
  • گام به گام تمامی دروس
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
  • فلش کارت های آماده دروس
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن


محتوا مورد پسند بوده است ؟

4.17 - 183 رای

sticky_note_2 گام به گام قسمت های دیگر فصل افکار و گفتارمان را بنویسیم

sticky_note_2 گام به گام قسمت های دیگر فصل پس از تفکّر و طرّاحی نقشۀ ذهنی، بنویسیم