گ| نصب اپلیکیشن

صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن
0
[شاه کلید مای درس] | طریقه منتقل شدن بیماری از خون و ترشحات بدن
bookmark_border دوازدهم تجربی دوازدهم ریاضی دوازدهم انسانی
book سلامت و بهداشت
bookmarks فصل 7 : بیماری های واگیر
2 ماه قبل
0

انتقال بیماری از طریق خون و ترشحات بدن

مثال

هپاتیت ، ایدز


هپاتیت

گاهی به علل مختلف ، از جمله آلودگی ناشی از ویروس ، کبد التهاب پیدا میکند که این امر موجب وارد آمدن آسیب به کبد و مختل کردن فعالیت آن میشود . به این وضعیت بیماری هپاتیت گفته میشود .  

با توجه به نوع ویروس آلوده کننده ، انواع مختلف هپاتیت مانند هپاتیت G , E , D , C , B , A و GB شناخته شده اند .  

هپاتیت نوع B و C شایع ترین آنهاست و احتمال مزمن شدن بیماری در مبتلایان به هپاتیت نوع C بیشتر است .

هپاتیت B و C از طریق خون و مخاط وارد بدن میشوند. اما سایر هپاتیت ها از طریق غذا و آب آلوده وارد بدن میشوند.

از عواملی که ایجاد هپاتیت میکنند میتوان به افراط در مصرف الکل ، اثر برخی داروها ، آلودگی به باکتری و هم چنین ویروس اشاره نمود . هپاتیت ویروسی منجر به عفونت کبدی می گردد .  


هپاتیت C

( توضیح خارج از کتاب ) : ویروس HCV عامل هپاتیت C میباشد . ویروس عمدتاً کبد را تحت تأثیر قرار می دهد . هپاتیت C اغلب هیچ علائمی ندارد ، اما عفونت مزمن موجب زخم شدن کبد میشود و پس از چند سال به سیروز کبد ( فرسودگی کبد ) می انجامد . افراد مبتلا به سیروز کبد گاهاً دچار نارسایی کبد ، سرطان کبد با عروق بسیار متورم مری و معده میشوند که این مورد آخر می تواند منجر به خون ریزی تا حد مرگ شود . اصلی ترین عامل ابتلا به این نوع هپاتیت ، خون و فرآورده های خونی میباشد .


هپاتیت B

( توضیح خارج از کتاب ) : ویروس HBSAg عامل ایجاد این نوع هپاتیت میباشد . هپاتیت B انواع مختلف دارد که انواع آن بسته به محل زندگی افراد میتواند تغییر کند . ویروس پس از وارد شدن به بدن در کبد جایگزین شده و شروع به رشد و تکثیر نموده و سپس وارد خون میشود . هر فردی که در خون او HBSAg وجود داشته باشد آلوده تلقی میشود . آزمایشات معمول برای شناسایی این ویروس PCR و HBSDNA می باشند .  


سایر مباحث این فصل