1) خوردن و آشامیدن
2) فرو بردن غبار یا دود غلیظ به حلق
3) فرو بردن سر به زیر آب
در اینجا با چهار مورد از مبطلات روزه آشنا می شویم:
اگر شخص روزه دار با آگاهی و از روی عمد آب، غذا، دارو یا هر چیز دیگری را بخورد، حتی اگر خیلی هم کم باشد، روزه اش باطل می شود. حتی فرو بردن عمدی غذایی که در میان دندان ها باقی مانده است نیز باعث باطل شدن روزه می شود. به این دلیل به ما سفارش شده است در ماه رمضان بعد از خوردن سحری، مسواک بزنیم تا چیزی از غذا در دهانمان باقی نماند.
روزه دار نباید گرد و غبار یا دود غلیظ به خلق خود برساند. بنابراین، اگر جایی گرد و خاک خیلی زیادی در هوا پراکنده شده باشد، یا اینکه دود شدیدی در هوا پیچیده باشد، روزه دار باید آنجا را ترک کند یا با استفاده از یک پارچه با ماسک از رسیدن آن به حلقش خودداری کند.
روزه دار نباید سرش را به طور کامل به زیر آب فرو ببرد و اگر این کار را برای یک لحظه هم انجام دهد، روزه اش باطل می شود. البته ایستادن زیر دوش آب یا ریختن آب بر روی سر برای روزه دار اشکالی ندارد.
تمام مواردی که گفته شد در صورتی باعث باطل شدن روزه می شود که شخص روزه دار عمدأ و با توجه به اینکه روزه است آن ها را انجام دهد؛ ولی اگر روزه دار فراموش کند که روزه است و یکی از مبطلات روزه را انجام دهد، روزه اش صحیح خواهد بود.
اگر روزه دار در آب شنا کند و در حین شنا کردن، سرش را عمداً به طور کامل در آب فرو برد، روزه اش را باطل کرده است. و بهتر آن است که بعد از افطار شنا کند.