گام به گام فعالیت صفحه 20 درس 3 جغرافیا (2) (نواحی آب و هوايی)
تعداد بازدید : 51.15Mپاسخ فعالیت صفحه 20 جغرافیا (2)
-گام به گام فعالیت صفحه 20 درس نواحی آب و هوايی
-فعالیت صفحه 20 درس 3
-1) در این دو ناحیه، عناصر آب وهوایی چون دما، رطوبت و بارش چه تفاوتی با هم دارند؟
2) به یک نقشه جهان نمای دیواری یا اطلس مراجعه کنید. این دو شهر تقریبا در امتداد یک نصف النهار واقع شده اند و دو نوع آب و هوای متفاوت دارند. موقعیت جغرافیایی و طبیعی این دو شهر را با استفاده از نقشه بررسی کنید و عواملی را که موجب تفاوت این دو ناحیه می شوند توضیح دهید.
3) به نظر شما، بهترین فصل یا زمان برای سفر به اولان باتور و جاکارتا کدام است؟ چرا؟
4) آیا می توانید با توجه به اطلاعاتی که از آب و هوای ایران یا جهان دارید، دو ناحیه دیگر را که از نظر آب و هوا کاملاً با یکدیگر متفاوت اند مثال بزنید؟
1) اولان باتور : سردترین پایتخت جهان است. نوسان دما در طول سال زیاد است. در زمستان تا 30- تا 50- درجه سانتیگراد می رسد. میانگین رطوبت سالانه 54 درصد و میانگین بارندگی سالانه کم و حدود 216 میلیمتر است.
جاکارتا : میانگین دما در ماه ها مختلف سال یکنواخت و حدود 27 درجه سانتیگراد است. رطوبت نسبی بیش از 80 درصد و میانگین بارندگی سالانه حدود 2000 میلیمتر است.
2) دو شهر اولان باتور و جاکارتا دریک طول جغرافیایی قرار دارند و البته طول جغرافیایی در آب و هوا اثری ندارد و فقط در اختلاف ساعت تاثیر دارد ولی این دو شهر از لحاظ عرض جغرافیایی با هم اختلاف زیادی دارند. شهر جاکارتا حدود 10 درجه شمالی و اولان باتور حدود 50 درجه شمالی قرار دارند یعنی اختلاف عرض جغرافیایی این دو شهر 50 درجه است. شهر جاکارتا به دلیل قرار گرفتن در ناحیه آب و هوایی حاره ای دارای اقلیم پر باران می باشد ولی اولان باتور به دلیل قرار گرفتن در عرض های جغرافیایی بالاتر و دور بودن از دریاها و اقیانوس ها دارای اقلیم سرد و خشک می باشد.
3) بهترین زمان سفر برای شهر جاکارتا تابستان است زیرا در نواحی حاره ای یک فصل کم باران وجود دارد یعنی در فصل خشک مقدار باران کاهش می یابد.(شکل صفحه 29) در شهر اولان باتور بهترین زمان سفر تابستان می باشد به دلیل گرم تر شدن هوا در تابستان. بنابراین هر دو شهر در فصل تابستان برای سفر مناسب ترند.
4) نواحی زیادی در ایران و جهان وجود دارند که از نظر اقلیمی با یکدیگر بسیار متفاوت هستند. مثلا از نظر بارش در ایران بندرانزلی بیش از 2000 میلی متر بارش دارد و شهر میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان تنها 30 میلی متر بارش دارد. و یا دشت لوت یکی از گرم ترین سرزمین های جهان است و قطب جنوب هم سردترین منطقه کره زمین می باشد.
مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران
پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم- آزمون آنلاین تمامی دروس
- گام به گام تمامی دروس
- ویدئو های آموزشی تمامی دروس
- گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
- فلش کارت های آماده دروس
- گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
- آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه