نصب اپلیکیشن

صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن

صنعت

پاسخ تایید شده
4 ماه قبل
0
[شاه کلید مای درس] | صنعت
bookmark_border یازدهم انسانی
book جغرافیا (2)
bookmarks فصل 7 : نواحی اقتصادی (كشاورزی و صنعت)
4 ماه قبل
0

صنعت

امروزه بسیاری از کالاهایی که در زندگی روزانه از آنها استفاده میکنیم در کارخانه ها تولید می شوند. زندگی بشر امروز به انواع صنایع کارخانه ای، شامل ماشین آلات و ابزار، الکترونیک، پوشاک و نساجی وچرم، محصولات غذایی، چوب و کاغذ، صنایع شیمیایی و دارو و... وابسته است.

آیا می توانید از هریک از این صنایع، کالایی مثال بزنید که در زندگی روزانه از آن استفاده می کنید؟ صنایع کارخانه ای، تقریباً در همه کشورها وجود دارد، اما نواحیجهان از نظر تعداد صنایع، کمیت و کیفیت تولیدات کارخانه ای وهمچنین سودی که از راه صدور کالاهای صنعتی به دست می آورند،یکسان نیستند.

مهم ترین نواحی صنعتی ( قطب های صنعتی جهان )

الف) آمریکای شمالی: شامل ایالات متحده امریکا و کانادااست. نواحی صنعتی ایالات متحده امریکا بیش تردر شمال شرق وازکوههای آپالاش تا دریاچه های پنجگانه گسترده شده اند.

ب) اروپای غربی:مهمترین نواحی صنعتی اروپا در غرب این قاره قرار دارند. ناحیه رور در کشور آلمان و نواحی صنعتی انگلستان، فرانسه و شمال ایتالیا از نواحی صنعتی مهم در جهان هستند.

پ) مشرق، جنوب و جنوب شرقی آسیا: ژاپن ازمهم ترین نواحی صنعتی در این بخش از جهان است. چین در دودهه اخیر درزمینه صنعت به رشد قابل ملاحظه ای دست یافته وبه یک قدرت صنعتی جهانی تبدیلشده است. هند نیز، به ویژه در ناحیه کلکته و بمبئی، از نظر توسعه صنعت اهمیت جهانی یافته است. کشورهای کره جنوبی، تایوان، مالزی و سنگاپور در چنددهه اخیربه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مهم کالاهای صنعتی در جهان تبدیل شده اند.

ت) روسیه و اروپای شرقی : ناحیه مسکو، قفقاز، ولگا و جمهوری های چک و لهستان از اروپای شرقی، نواحی صنعتی مهم این بخش هستند.

صنایع نو با فناوری پیشرفته

صنایع نو با فناوری پیشرفته یا هایتک چیست؟ شاید پیش از این اصطلاح صنایع «هایِتک» (High Technology)را شنیده باشید.

این صنایع که به طور عمده با میکروالکترونیک ها و ریزپردازنده ها سروکار دارند، در سی سال اخیر در جهان رشد قابل توجهی یافته اند. صنایع الکترونیک شامل رایانه ها و تجهیزات آنها، وسایل صوتی و تصویری، تلفن های هوشمند همراه، صنایع هوافضا، لیزر، ربات ها و زیست فناوری، انرژی های نو، مهندسی پزشکی و به طور کلی،صنایع دانش بنیان از جمله صنایع نوین یا «هایِتک» هستند. این صنایع، با فعالیتهای اقتصادی نوع چهارم ارتباط نزدیکی دارند.

ویژگی های مهم صنایع نو

1-این صنایع عمدتاً بر محور فناوری پیشرفته و استفاده از متخصصانو محققان قرار دارند.

2-پیشرفت آنها بر مبنای نوآوری و رقابت است (برای مثال،تولیدکنندگان گوشیهای تلفن همراه هرساله گزینه های جدیدی بهمدلهای قبلی اضافه میکنند تا از سازندگان دیگر جلو بیفتند و دررقابت، سود بیشتری نصیب خود کنند)

3-این صنایع ناگزیر به برقراری ارتباط با فناوری های روز دنیا وصادر کردن کالاهای تولید شده به کشورهای دیگر جهان اند.


سایر مباحث این فصل