اعداد اعشاری به یکی از روش های زیرین برای جمع اقدام میکنیم.
الف) به کمک شکل :
در این روش با انتخاب شکل واحد مناسب شكل هر یک از اعداد داده شده را رسم میکنیم و در نهایت شکل حاصل جمع را به دست می آوریم.
ب)به کمک محور:
در این روش با رسم یک فلش به اندازه عدد اول به جلو میرویم و در ادامه آن با رسم یک فلش دیگر به اندازه عدد دوم نیز به جلو می رویم. عددی که انتهای فلش دوم نشان می دهد جواب است.
مثال
جمع دو عدد اعشاری 3/3 و 2/5 را با کمک محور نمایش دهید.
ج) با هم مرتبه سازی :
در این روش ابتدا با اضافه کردن صفر های بی تاثیر تعداد ارقام اعشار هر دو عدد را یکسان کرده و سپس بدون در نظر گرفتن ممیز دو عدد را با هم جمع میکنیم و در نهایت همان ممیز را برای حاصل جمع در نظر میگیریم
مثال
جمع دو عدد اعشاری 12/47 و 3/8 را به روش هم مرتبه سازی به دست آورید.
12/47+8/3=12/47+8/30⇒1247+830=2077⇒20/77
د) روش تبدیل به کسر
در این روش ابتدا اعداد اعشاری را به کسر تبدیل می کنیم و کسرها را با هم جمع میکنیم بعد جواب به دست آمده را دوباره به عدد اعشاری تبدیل میکنیم.
هـ) جدول ارزش مکانی
این روش خود دارای 2 نوع میباشد نوع اول جمع مرحله ای است و ارقام یکی از ا اعداد را در جدول ارزش مکانی قرار می دهیم و عدد دیگر را از سمت چپ با عدد اول جمع می کنیم.
نوع دوم جمع در یک مرحله میباشد در این نوع باید ممیز را زیر ممیز نوشته و بقسه اعداد را با توجه به ارزش ،مکانی زیر هم بنویسیم و جمع کنیم.
اگر بخواهیم بدون اینکه جدو ارزش مکانی را رسم کنیم عملیات جمع زیر هم نویسی یک مرحله ای را انجام دهیم کافیست ممیزها را زیر هم بنویسیم و بعد مثل روش جدول ارزش مکانی عمليات جمع را انجام دهیم.