شیمی سبز شاخه ای از شیمی است كه در آن شیمی دان ها در جستجوی فرایندها و فراورده هایی هستند كه به كمك آن ها بتوان كیفیت زندگی را با بهره گیری از منابع طبیعی افزایش داد و همزمان از طبیعت محافظت کرد. در این راستا بایستی تولید و مصرف مواد شیمیایی را كه ردپاهای سنگینی روی كرۀ زمین برجای می گذارند، كاهش داد یا متوقف كرد.
سوخت سبز، سوختی است كه در ساختار خود افزون بر كربن و هیدروژن، اكسیژن نیز دارد و از پسماندهای گیاهی مانند شاخ و برگ گیاه سویا، نیشكر و دانه های روغنی به دست می آید. این مواد زیست تخریب پذیرند، ازاین رو به وسیلۀ جانداران ذره بینی به مواد ساده تر تجزیه می شوند. اتانول و روغن های گیاهی نمونه هایی از این نوع سوخت ها هستند.
برای این منظور کربن دی اکسید تولید شده در نیروگاه ها و مراکز صنعتی را با منیزیم اكسید یا كلسیم اكسید واكنش می دهند.
\(C{O_2}(g) + CaO(s) \to CaC{O_3}(s)\)
\(C{O_2}(g) + MgO(s) \to MgC{O_3}(s)\)
پلاستیک های سبز (زیست تخریب پذیر)، پلیمرهایی هستند كه بر پایۀ مواد گیاهی مانند نشاسته ساخته می شوند و به همین دلیل در ساختار آنها اكسیژن نیز وجود دارد. این پلاستیک ها در مدت زمان نسبتاً كوتاهی تجزیه می شوند و به طبیعت باز می گردند.
کربن دی اکسید را می توان به جای رها كردن در هواكره در مكان های عمیق و امن در زیر زمین ذخیره و نگهداری كرد. سنگ های متخلخل در زیر زمین، میدان های قدیمی گاز و چاه های قدیمی نفت كه خالی از این مواد هستند، جاهای مناسبی برای دفن این گاز هستند.
توسعۀ پایدار یعنی اینكه در تولید هر فراورده، همۀ هزینه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی آن در نظر گرفته شود.