گام به گام فعالیت3 صفحه 87 درس 9 تاریخ (1) ایران و جهان باستان (از ورود آریایی ها تا پایان هخامنشیان)
تعداد بازدید : 51.44Mپاسخ فعالیت3 صفحه 87 تاریخ (1) ایران و جهان باستان
-گام به گام فعالیت3 صفحه 87 درس از ورود آریایی ها تا پایان هخامنشیان
-فعالیت3 صفحه 87 درس 9
-با توجه به مطالبی که در درس 6 راجع به دولت ـ شهرهای یونانی خواندید، دربارۀ علل و عوامل جنگ های یونان و ایران در دورۀ هخامنشیان با هم گفت وگو کنید.
1- داریوش به فکر اقتدار و عظمت دولت هخامنشی بود و خود را فرمانروای مقتدر می دانست یونانیان به او اظهار بندگی و اطاعت نمایند. اشرافیت پارس نیز می کوشیدند همسایگان خود را مطیع ساخته و مورد بهره کشی قرار دهند توسعه طلبی پارس در عین حال از سور بازرگانان شرق مدیترانه به ویژه در فنیقیه حمایت میشد
2- در شورش شهرهای آسیای صغیر علیه داریوش و به آتش کشیده شدن شهر سارد آتنی ها دست داشتند و حتی در این قضیه مشارکت کرده اند به دنبال شورش و استبلا یافتن یونانی ها بر سر شهر سارد داریوش چنان غضبناک شد که بنابر روایت هرودوت فرمان داد که همیشه اوقات در موقع صرف غذا یک نفر از خوانسالاران به او یادآوری کند و فریار بزند خداوندگارا از یاد آتنی ها غافل نباش.
3- از عوامل مؤثر دیگر تشویق و تحریک یونانی های فراری در ایران است که با بررسی منابع موجود چنین استنباط میشود که یونانی های فراری و تبعیدی در ایران حتی بیشتر از خود پارسیان داریوش را تشویق به جنگ با یونان میکردند نمونه آن هیپیاس جبار آتن بود که به ارتافرن والی لیدی پناهنده شد و همه قسم وسایل را برانگبخت تا ارتافرن را بر ضد آتن تحریک کنند و بدین منوال نمی کشیدند و گه گاهی مشکلاتی برای شاهنشاه ایران فراهم میکردند که این مساله باعث خشمگین شدن و تحریک داریوش برای لشکرکشی به یونان شد.
4- داریوش نگران بود که مبادا از بستر یونان و مستعرات آن یک امپراتوری به وجود آید و یا میان آنها پیمانی بسته شود و تسلط ایران را بر غرب آسیا به خطر اندازد.
مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران
پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم- آزمون آنلاین تمامی دروس
- گام به گام تمامی دروس
- ویدئو های آموزشی تمامی دروس
- گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
- فلش کارت های آماده دروس
- گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
- آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه