از جمله وسایلی که به طور روزمره توسط افراد مختلف از جمله دانش آموزان و دانشجویان مورد استفاده قرار میگیرد کوله پشتی است وزن ، نحوه حمل و مدت زمان حمل کوله پشتی از مواردی هستند که اگر نکات ارگونومی در استفاده از آنها رعایت نشود، موجب تغییر در راستا و انحناهای ستون فقرات، اختلالات و دردهای اسکلتی عضلانی نظیر درد کمر و شانه ، ایجاد فاصله میان مهره ها ، بروز تغییرات قلبی عروقی ، تنفسی و تغییرات الگوی راه رفتن در نوجوانان خواهد شد .
* کوله پشتی به همراه محتویات آن نباید بیشتر از 10 درصد وزن شما باشد. به عنوان مثال اگر وزن شما 50 کیلوگرم است ، نباید کوله پشتی سنگین تر از 5 کیلوگرم را حمل کنید .
*هنگام خرید کوله پشتی کوله پشتی را انتخاب کنید که سبک تر بوده و در قسمتهای پشت و بندها از اسفنج استفاده شده باشد و برای توزیع مناسب تر نیرو ، بندهای شانه ای آن پهن بوده و حتماً دارای دو بند باشد .
*بهتر است در چیدمان وسایل داخل کوله پشتی، اشیای سنگین تر در قسمت عقب کوله پشتی، نزدیک به پشت ، اشیای با وزن متوسط در قسمت میانی و اشیای سبک در جلوی کوله پشتی قرار بگیرند و تا حد امکان از تمام فضای کوله پشتی استفاده شود. چنانچه پس از چیدمان وسایل در کوله پشتی، وزن آن بیش از حد استاندارد گردد وسایل مازاد با دستها حمل شود .
* کوله پشتی نباید روی پشت شل بسته شود بلکه بندهای شانه ای آن باید طوری تنظیم شوند که کوله پشتی به طور کامل قالب پشت بدن را بپوشاند. همچنین، هنگام پوشیدن کوله پشتی دقت کنید بندهای شانه ای، به شکل متقارن تنظیم شوند یعنی یکی شل و یکی سفت نباشد .