نصب اپلیکیشن

صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن

زبان

پاسخ تایید شده
5 ماه قبل
0
[شاه کلید مای درس] | زبان
bookmark_border یازدهم انسانی
book جغرافیا (2)
bookmarks فصل 6 : نواحی فرهنگی
5 ماه قبل
0

زبان

تعریف: زبان نظامی از ارتباطات است که در آن، معنی الفاظ را فقط گروه خاصی که درآن مشترک اند، درک می کنند و می فهمند و برای گروه دیگر،معنایی ندارد.

نقش زبان

1- زبان از مهم ترین شاخصه ای فرهنگی است و برای افرادی که به آن تکلم می کنند، هویت مشترکی به وجود می آورد. مجسم کنید شما و دوستانتان در خیابان با گروهی گردشگر که از کشوری مانند ژاپن یا روسیه به ایران سفر کرده اند، برخوردمی کنید و آنها را مشغول گفت وگو بایکدیگر مشاهده می کنید. شما نمی توانید دریابید آنها به هم چه می گویند و آنها نیز صحبت های شماو دوستانتان را درک نمی کنند.

2- زبان، همچنین، عنصر اصلی گسترش یک فرهنگ است؛ زیرا انسان ها از طریق آن، اطلاعات، تجربه ها، ارز ش ها و آداب و رسوم خودرا به دیگران و به نسل بعدی منتقل می کنند.

امروزه حدود 7000 هزار زبان در سراسر جهان وجود دارد که مردم به آنها تکلم می کنند.برخی از این زبا ن ها در ناحیه های کوچک رایج اند و گاهی کمتر از هزار نفر سخنگو دارند و بعضی از آنها نیز در قاره های مختلف جهان گسترده شدند و میلیون ها نفر با آنها تکلم می کنند. نمایش پراکندگی همه زبان ها بر روی نقشه، کار دشواری است.

خانواده های بزرگ زبانی چیست؟

زبان شناسان زبان های دنیا را به خانواده های بزرگ زبانی تقسیم کرده اند.منظور از یک خانواده زبانی، گروه بزرگی از زبان هاست که یک ریشه اصلی دارند؛ برای مثال، مردم انگلستان، اسپانیا، روسیه، هند و ایران به زبان های مختلف صحبت می کنند اما همگی جزءخانواده زبانی هند واروپایی محسوب می شوند؛ زیرا ریشه مشترک دارند. به نقشه پراکندگی خانواد ه های زبانی مهم جهان توجه کنید.کشورهایی را که از نظر زبانی هم خانواده اند، می توان یک ناحیه زبانی به حساب آورد.

خانواده های زبانی مهم و پرتکلم جهان

1-خانوادۀ هند و اروپایی

2-خانوادۀ چینی تبتی

3- خانوادۀ آفرو آسیایی  (سامیایی حامیایی)

4-خانواده زبانی اورالیک -آلتاییک

5-خانواده زبانی ماالیی-پولینزیایی

6-خانواده زبانی نیجر-کنگویی

1-خانوادۀ هند و اروپایی

بزرگ ترین خانواده زبانی دنیا:

خانواده زبانی هند واروپایی بزرگ ترین و گسترده ترین گروه زبانی دنیاست که در چندین قاره گسترده شده است. بیش از نیمی ازمردم جهان، به یکی از زیرشاخه های این زبان صحبت می کنند. زبان هند و اروپایی خود به شاخه های مختلف تقسیم می شود.یکی ازاین زیرشاخه های زبان هند واروپایی، زبان ایرانی است.

مهم ترین زبان ها و لهجه های ایرانی:

امروزه مهم ترین و پرگویش ترین زبان های ایرانی که ریشه باستانی مشترک دارند عبارت اند از: فارسی، پ شتو، تاجیکی، لُری،کردی، بلوچی، طبری، گیلکی و تالشی. این زبان ها در کشور ایران و خارج از آن، به ویژه در کشورهای همسایه، گسترده شده اند.

2- خانوادۀ چینی تبتی

خانواده زبانی چینی تبتی دومین خانواده بزرگ زبانی از نظر تعداد سخنگو است. و در میان مردم زردپوست ناحیه آسیای شرقی رواج دارد. ماندارین چینی از معرو ف ترین و پرسخنگو ترین شاخه های این زبان محسوب می شود.

3- خانوادۀ آفرو آسیایی (سامیایی – حامیایی)

زبان سامی، زبان مردم عرب و یهود و زبان حامی، زبان بعضی از مردم در شمال افریقاست.

اهمیت زبان عربی ومحدوده جغرافیایی آن:  در بین زبان های خانواده آفروآسیایی،معروف ترین و مهم ترین آنها زبان عربی است که در جنوب غربی آسیا وشمال افریقا بدان تکلم می کنند. زبان عربی زبان رسمی حدود بیش از 20 کشور و یکی از زبان های رسمی سازمان ملل متحد است. به علاوه ، زبان قرآن است و با آن که قرآن به بسیاری از زبان های دنیا ترجمه شده است، میلیون ها نفر از مسلمانان جهان آن را به زبان اصلی (عربی) می خوانند و می آموزندو به همین دلیل، اهمیت ویژه ای دارد


سایر مباحث این فصل