شرایط به قدرت رسیدن هیتلر: پس از خاتمه جنگ بین الملل اول، حکومت جمهوری در آلمان شکل گرفت. بسیاری از آلمانی ها از این حکومت به سبب امضای پیمان تحقیر آمیز ورسای و گسترش رکود و بیکاری ناخشنود بودند.
هیتلر ( ۱۸۸۹ ۱۹۴۵ م) رهبر حزب نازی بود و مهارت فراوانی در برانگیختگی احساسات مردم و جنجال آفرینی داشت.
وعده های هیتلر: وی با شور و حرارت بسیار مشکلات آلمان را به همراه راه حل های آن توضیح می داد و بر لغو پیمان ورسای و تجدید غرور و اقتدار ملی تأکید می کرد.
نازی ها: نازی ها همچون فاشیست ها، ملی گرایانی افراطی و نژادپرست بودند و یکی از شعارهای آنان که تاثیر زیادی بر آلمانی ها گذاشت، شعار «آلمان بیدار شو» بود.
حامیان هیتلر در رسیدن به قدرت: پس از موفقیت نازی ها در انتخابات مجلس، هیتلر با حمایت صاحبان صنایع، اشراف زمین دار و افسران ارتش صدراعظم آلمان شد (۱۹۳۳).
اقدامات هیتلر پس از رسیدن به قدرت:
با قبضه کامل قدرت، نظام دیکتاتوری تک حزبی را در کشور برقرار کرد و خود را پیشوا خواند.
در این زمان، تمام حزب های سیاسی به جز حزب نازی منحل و نیروی پلیس و سازمان های دولتی از افراد غیر نازی پاک سازی شدند.
همچنین مسئولیت تأمین امنیت داخلی به عهده سازمان پلیس مخفی مخوفی موسوم به «گشتاپو» گذاشته شد و اردوگاه های کار اجباری برای مخالفان به برپا گردید.
اقدامات هیتلر و نازی های برای متحول کردن آلمان
ساخت شبکه وسیعی از جاده ها و راه آهن
ایجاد مؤسسات عمومی و راه اندازی کارخانه های بزرگ به خصوص صنایع تسلیحاتی از جمله طرح های عمرانی و اقتصادی بود که به اجرا درآمد و به بحران رکود و بیکاری در آلمان پایان داد.
در بُعد نظامی نیز هیتلر به سرعت ارتش و تشکیلات نظامی را گسترش داد و به سلاح ها و فناوری های پیشرفته جنگی مجهز کرد.
در بُعد روابط خارجی، نازی ها به رهبری هیتلر علاوه بربستن پیمانهای دو و چندجانبه با برخی کشورها برنامه های توسعه طلبانه سرحدی و سرزمینی خود را به پیش بردند.
هیتلر عقیده داشت که آلمان برای به دست آوردن فضای حیاتی، باید سرزمین هایی را در اروپا فتح کند.