1- شرایط اقلیمی: در انتخاب نوع دام، توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی، اهمیت ویژه ایی دارد. مثلا در منطقه خشک و کم آب نباید ماهی پرورش داد که به آب زیادی نیاز دارد.
2- تغذیه دام: غذای دام نیز در انتخاب نوع دام دارای اهمیت زیادی هست. مثلا در مناطق کویری نباید دام هایی که برای تغذیه، به علوفه بیشتری نیاز دارند انتخاب شوند.
3- نیاز منطقه: نوع نیاز مردم در هر منطقه در انتخاب نوع دام، تاثیرگذار هست. مثلا در مناطق گرمسیری که لباس گرم و پشمی خیلی کاربرد ندارد پرورش گوسفند با نژاد پشمی مناسب نیست. مگر اینکه توانایی صادرات آن را به مناطق مورد نیاز داشته باشیم.
4- انتخاب نژاد مناسب: بعضی از نژاد دامها محصولات بیشتری تولید می کنند که بهتر هست در انتخاب نژاد، نیز دقت شود.
5- آماده سازی محل نگهداری و تهیه وسایل مورد نیاز برای پرورش دام: بعد از انتخاب دام مناسب طبق شرایط و نیاز منطقه، سپس باید جایگاه و محل نگهداری دام و همچنین وسایل مورد نیاز آن را آماده نمود.
6- قوانین و استانداردها برای انتخاب جایگاه: اگر بخواهید حیوانات را به تعداد زیاد پرورش دهید باید دامداری از شهر ها و مناطق مسکونی فاصله داشته باشند تا سلامت آنها به خطر نیفتد.
7- رفتار شناسی دام: علم ثابت کرده رفتار درست و محبت آمیز با دامها، موجب افزایش تولیدات مانند: شیر،گوشت و... و حتی افزایش سلامت دامها می شود.
قبل از خرید دام، حتما باید غذای مناسب برای دام ها تهیه و آماده شود سپس اقدام به خرید نمود.
تهیه کننده: اکرم نقابی