صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن
دانلود اپلیکیشن

پاسخ فعالیت صفحه 45 جغرافیا (3)

-

گام به گام فعالیت صفحه 45 درس ویژگی ها و انواع شیوه های حمل و نقل

-

فعالیت صفحه 45 درس 3

-

1- فکر کنید و با یک مثال توضیح دهید که تنگه ها و کانال ها چگونه ممکن است به ابزار سیاسی برای یک کشور تبدیل شوند.

2- چرا حمل و نقل اساساً یک موضوع جغرافیایی است؟ توضیح دهید.

3- کدام اختراعات و اکتشافات، حمل و نقل را در دوره های مختلف زمانی متحول کرده اند؟

4- به نظر شما تحریم حمل و نقل دریایی کشورهایی مانند فلسطین (غزه) و یمن چه تأثیری بر زندگی روزانه مردم این کشورها می گذارد؟

1- تنگه ها، گذرگاه های طبیعی هستند که دوبدنه آب را به یکدیگر متصل می کنند .با توجه به اهمیت ونقش تنگه ها در مسائل ارتباطی، سیاسی ونظامی واقتصادی،از دیرباز تاکنون آن ها از موضوعات مورد مناقشه منطقه ای وجهانی بوده اند. برای مثال برخی تنگه ها راهبردی هستند مانند: بسفر وداردانل در ترکیه، وطبق قراردادهای چندجانبه اداره ونظارت می شوند.

اهمیت و تأثیر برخی از تنگه ها در امنیت منطقه ای وجهانی موجب شد تا درکنوانسیون 1985 م، برای آن ها نظام حقوقی درنظر گرفته شود. تنگه هرمز با تردد سالیانه 20 هزار فروند شناور، یکی از مهم ترین تنگه های بین المللی محسوب می شود که در ردیف حیاتی ترین تنگه های عبور ومرور جهان است. زیرا خلیج فارس را که دریای نیمه بسته ای است واهمیت ویژه ای در معادلات بین المللی انرژی دارد به دریای عمان وآب های آزاد اقیانوس هند متصل می کند.

از میان یکصد آبراهه کم عرض وبراساس تعداد عبور کشتی ها، قطب اقتصادی، آسیب پذیری جغرافیایی، استفاده نظامی واهمیت راهبردی می توان به پنج تنگه مهم اشاره کرد. هرمز، جبل الطارق، بسفر،داردانل وباب المندب در جایگاه ویژه اقتصادی وسیاسی جهان قرار دارند ودر این میان تنگه هرمز از اهمیت خاص امنیتی در سطح بین الملل برخوردار است، زیرا گلوگاه حمل ونقل نفت جهان است

2- زیرا حمل ونقل یک رابطه مستقیم با طبیعت وانسان دارد. حمل ونقل با جابجایی در پهنه مکان وفضای جغرافیایی سروکار دارد وهدف از حمل ونقل ارتباط دادن مکان ها ونواحی بایکدیگر است. بدین ترتیب، ماهیت حمل ونقل اساساً جغرافیایی است وبا مفاهیمی چون مکان، موقعیت مکانی، مسافت، مبدا، مقصد ونظایر آن سروکار دارد.همچنین شبکه های حمل ونقل هم از محیط جغرافیایی تاثیر پذیرند وهم برفضای جغرافیای تأثیر می گذارند .

3- بیشترین حمل ونقل در 4000 سال پیش توسط چهارپایان صورت می گرفت

اختراع چرخ بزرگترین تحول در سیستم حمل ونقل محسوب می شود.

اختراع قطار در اوایل قرن نوزدهم

قایق های پارویی وکشتی ها

قرن بیستم اختراع اتومبیل

1945 اختراع هواپیما سیستم حمل ونقل را سرعت بخشید.

4- پوشش بیمه‌های بین‌المللی دراین بخش با مشکلات بسیاری همراه می شود. درصورت بروز حادثه برای کشتی‌ها، شرکت‌های بیمه‌ای موظف به‌پرداخت هزینه‌های بسیاری هستند کشتی‌های خارجی نیز به‌دلیل نبود پوشش بیمه‌ای ترجیح می‌دهند عبور از آب‌های آن مناطق را فاکتور بگیرند و از مسیرهای جایگزین استفاده کنند. حجم مبادلات بازرگانی خارجی درحوزه واردات و ترانزیت کاهش می یابد که در نتیجه به اقتصاد آن کشور آسیب می زند. همچنین باعث تعدیل نیرو در جای جای صنعت حمل و نقل دریایی همان کشور می شود.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس
  • گام به گام تمامی دروس
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
  • فلش کارت های آماده دروس
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن


محتوا مورد پسند بوده است ؟

5 - 0 رای

sticky_note_2 گام به گام قسمت های دیگر فصل ویژگی ها و انواع شیوه های حمل و نقل

sticky_note_2 گام به گام فصل های دیگر جغرافیا (3)