گام به گام فعالیت صفحه 51 درس ویژگی ها و انواع شیوه های حمل و نقل جغرافیا (3)
تعداد بازدید : 47.81Mپاسخ فعالیت صفحه 51 جغرافیا (3)
-گام به گام فعالیت صفحه 51 درس ویژگی ها و انواع شیوه های حمل و نقل
-فعالیت صفحه 51 درس 3
-1- به نظر شما چه عواملی موجب شده است که قارۀ اروپا بیشترین شبکۀ حمل و نقل ریلی را در بین قاره ها داشته باشد؟
2- با استفاده از معلومات قبلی خود پاسخ دهید. به نظر شما علّت یا علل نبود راه آهن در کشورهای زیر چیست؟
افغانستان، لیبی، قطر، نپال، کویت، سومالی
3- با توجه به نقشۀ راه آهن، به پرسش ها پاسخ دهید: الف) طولانی ترین مسیرهای راه آهن سراسری ایران کدام خط ها هستند و این خطوط کدام شهرها را به هم متصل می کنند؟ ( دو مورد ) ب) احداث راه آهن در منطقۀ جنوب شرقی ایران و اتصال آن به بندر چابهار چه تأثیری بر اقتصاد و تجارت ایران با کشورهای منطقه دارد؟ پ ـ آیا راه آهن از شهر محل زندگی شما عبور کرده است؟ اگر نه، نزدیک ترین ایستگاه راه آهن به شما کجاست؟ت ـ توسعۀ خط آهن و حمل و نقل ریلی کشور ما چه پیامدهای مثبتی دارد؟
4- دربارۀ این موضوعات تحقیق کنید و نتیجه را در کلاس بگویید: 1ـ «ماشین دودی» و ورود آن به ایران؛ 2ـ اولین خط آهنی که در ایران احداث شد و زمان و مکان احداث آن.
1- شبکه ریلی اروپا با بیش از 240000 کیلومتر ریل دسترسی به هرنقطه از اروپا را امکان پذیر می نماید.
برنامه زمان بندی حرکت قطارها با دقت بسیار اجرا می شود و به علت عدم ترافیک در مسیر حرکت قطار در مقایسه با سفرهای زمینی مسافران دچار تأخیرهای احتمالی نخواهند شد.
قطارها در تمام 365 روز سال ولدن توجه به شرایط جوی و در نهایت امنیت کار می کنند. این موجب می شود مسافران در انتخاب تاریخ وساعت حرکت خود انتخاب بیشتری داشته باشند.
فرصت آشنایی با زندگی و فرهنگ مردم اروپا به دست می آید.
برای سفر به شهرهای کوچک ویا حومه شهرهای بزرگ خطوط هوایی سرویس ندارند، قطار تنها وسیله ارزان ومطمئنی است که مسافران را به مقصد می رساند.
تمام ایستگاه های قطار در شهرهای بزرگ اروپایی در مرکز شهر قرار دارند، با این شرایط در پرداخت هزینه ها ی رفت وآمد وزمان صرفه جویی قابل ملاحظه ای می شود.
مسیرهای ریلی از نقاط دیدنی شهرها عبور می کنند و مسافران می توانند در طول مسیر از زیبایی های این قاره سبز لذت ببرند.
با قطارهای تندرو با سرعت متوسط 150 تا 300 کیلومتر درساعت، در مدت زمان سفر صرفه جویی می شود.
سفر با قطار در وزن بار محدودیت وجود ندارد ومجبور به پرداخت اضافه بار نیستند.
در اکثر ایستگاه های قطار امکان استفاده از وسایل حمل ونقل عمومی از جمله مترو فراهم است و نیاز به استفاده از تاکسی نیست.
ایستگاه های قطار دارای صندوق امانات هستند ومسافران می توانند چمدان های خود را در ایستگاه گذاشته و بعد از بازدید از شهر دوباره به ایستگاه مراجعه کنند.
ایست و بازرسی های وقت گیر وخسته کننده مانند سفرهای هوایی درآن وجود ندارد.
امکانات رفاهی داخل قطار مانند اینترنت، رستوران، کابین بازی بچه ها و ...
ابعاد اقتصادی، اشتغال مستقیم وغیر مستقیم و ...
منافع درآمد های صنایع وبخش های بالا دستی بخش حمل ونقل
2- 1) افغانستان: سیاست انزوا وعدم وابستگی، دشواری های سیاسی ونبردهای اتفاق افتاده
2) لیبی: دشواری های سیاسی ونبردها ی داخلی
3) قطر: مساحت کم، تمرکز جمعیت درسواحل
4) نپال: کوهستانی بودن واحداث راه آهن سخت ودشوار وبسیار پرهزینه است.
5) کویت: مساحت کم، تمرکز جمعیت درسواحل
6) سومالی: جنگ های داخلی ونا آرامی های سیاسی، اقتصاد ضعیف ووابسته
3- الف) محور ترانزیتی بافق – مشهد. راه آهن شرق با 947 کیلومتر خط اصلی . یزد 689 کیلومتر خط اصلی. هرمزگان با 623 خط اصلی و 1220 خط فرعی طولانی ترین خط ریلی کشور راه آهن شرق کشور است . این خط ریلی درامتداد مسیر ریلی بافق در استان یزد تا کاشمر در استان خراسان رضوی وطبس در استان خراسان جنوبی را تحت پوشش دارد.
ب) این مسیر ترانزیتی مهم نزدیک ترین وارزان ترین مسیر برای اتصال به کشورهای هندوستان، پاکستان و آسیای میانه است. خط آهن چابهار- مشهد، 1350 کیلومتر طول و 11 کیلومتر پل و 12 کیلومتر تونل دارد و 3میلیارد یورو اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است. که از طریق فروش کارخانه های دولتی تأمین می شود. راه آهن چابهار- زاهدان- مشهد، راه نجات شرق کشور خوانده می شود. با ایحاد این کریدور، بندعباس به سرخس وتفتان متصل وسه راه عبور برای خروج از ایران تعریف می شود که موجب پویایی صنعت وکشاورزی وارسال نفت وگاز به صورت مستقیم است.
با کمک راهنمایی معلم تان و نقشه استان محل زندگی تان پاسخ دهید مثلا نزدیکترین ایستگاه راه آهن به شهربیرجند، ایستگاه طبس هست با فاصله 820 کیلومتری ولی شهرهایی مانند تهران،اهواز و قم درمسیرخطوط ریلی اصلی کشورقرار دارند
حمل و نقل ریلی به عنوان یکی از بخش های مهم سیستم حمل ونقل، نقش عمده ای را درعرصه اقتصادی، صنعتی و اجتماعی کشور ایفا می کندوبه واسطه مزایای خاص ونسبی که در مقایسه با سایر بخش های حمل ونقل از جمله هوایی، جاده ای ودریایی دارد، توانسته است سهم قابل توجهی را در حوزه حمل ونقل به خود اختصاص دهد. توسعه شبکه حمل ونقل ریلی بدون تردید در زیر ساخت وتوسعه متوازن وپایدار، نقشی اساسی داشته ودارای اولویت بالایی می باشد. کاهش قابل ملاحظه در مصرف سوخت، ایمنی فوق العاده بالا وتلطیف محیط زیست به لحاظ مصرف سوخت فسیلی کمتر، رفاه وآسایش بیشتر مسافر، هزینه های کمتر ومناسب برای مسافت های طولانی وحمل بارهابیشتر نسبت به حمل ونقل جاده ای وهوایی، می تواند از جمله مزایی قابل توجه شیوه حمل ونقل ریلی در کشور ما باشد .
4- 1) ماشین دودی وورود آن به ایرن: ماشین دودی را می توان در اصل نخستین تراموای تهران دانست.ماشین دودی دو ایستگاه داشت. نقطه آغاز این خط نزدیک خیابان دروازه خراسان بود (میدان قیام وپارک کوثر فعلی) و نقطه پایانی جلوی زیارتگاه شاه عبدالعظیم در شهر ری بود.
ماشین دودی نامی بود که در تهران قدیم به اولین خط آهن ایران که میان تهران وشهر ری کشیده شده بود، داده بودند.
علت این نام گذاری بخاری بود که از دودکش قطار خارج می شد. ماشین هایی که در این خط به کار می افتادند نام ترن نداشتند، بلکه در دارالخلافه آنها را ماشین دودی می گفتند (سال 1261 خورشیدی، 1883 میلادی)
2) اولین خط آهنی که در ایران احداث شد وزمان ومکان آن در سال 1306 شمسی ودر زمان سلطنت رضا شاه، آرزوی ایرانی ها برای داشتن یک خط آهن سراسری به واقعیت بدل شد. این خط آهن که از جنوب تا شمال ایران امتداد داشت، بندر شاهپور( امام خمینی فعلی ) را به بندر شاه( بندر ترکمن فعلی) وصل می کرد. کلنگ ساخت راه آهن در سال 1306 توسط آلمان ها به زمین زده شد. بلاخره در سال 1317 شمسی پروژه ساخت راه آهن سراسری ایران به پایان رسید . ایستگاه سمیه اولین ایستگاه خط آهن سراسری ایران است که دو خط شمال وجنوب در آن به یکدیگر رسیدند .
مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران
پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم- آزمون آنلاین تمامی دروس
- گام به گام تمامی دروس
- ویدئو های آموزشی تمامی دروس
- گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
- فلش کارت های آماده دروس
- گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
- آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه