صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن
دانلود اپلیکیشن

پاسخ فعالیت صفحه 58 جغرافیا (3)

-

گام به گام فعالیت صفحه 58 درس ویژگی ها و انواع شیوه های حمل و نقل

-

فعالیت صفحه 58 درس 3

-

1- اگر خطوط لوله نفت و گاز در کشور نبود با چه مشکلاتی در توزیع و مصرف فراورده های نفتی و گاز رو به رو می شدیم؟ توضیح دهید.

2- با توجه به آمار و ارقام این درس، تعداد مسافران و میزان بار جا به جا شده در ایران را در چهار شیوه حمل و نقل ریلی، جادهای، هوایی و آبی مقایسه کنید.

3- روی یک برگ کاغذ A4 جدولی مشابه جدول زیر طراحی کنید و با استفاده از یافته های خود در این درس مزایا و محدودیت های انواع شیوه های حمل و نقل مسافر و بار را داخل ستون ها توضیح دهید.

4- تحقیق کنید: چرا روز 26 آذر ماه «روز ملی حمل و نقل» نام گرفته است؟

1- فرآورده های نفت وگاز بخش مهمی از زندگی روزمره ماهستند. ما از آنها برای گرم کردن خانه ها وسوخت رسانی به خودروهایمان استفاده می کنیم.
یک شبکه به دقت سازمان یافته وپیچیده برای جابجایی مواد خام که عمدتا نفت خام هستند، ازمکانی که تولید می شوند تا مکانی که پالایش شده، واز مکان فرآیندهای پالایشی تا نقاط مصرف، در نظر گرفته می شود.
شرکت های حمل ونقل دریایی اساساً بر مبنای هزینه روش حمل ونقل را انتخاب می کنند واز نظر اقتصادی خطوط لوله ترجیح داده می شود. هزینه های حمل ونقل جاده ای با زیاد شدن مسافت به شدت افزایش می یابد واین مسأله موجب شده است که به عنوان گرانترین روش انتقال نفت در نظر گرفته شود .
علاوه بر این، حمل ونقل از طریق جاده ها وکامیون ها برای انتقال مواد با حجم بالا ومسافت های طولانی سرسام آور بوده ودرعمل غیر ممکن خواهد بود. در نتیجه با وجود اینکه حمل ونقل جاده ای در همه جا قابل دسترسی هستند. عمدتا استفاده از آن ها محدود به شرایطی می شود که مسیرهای جابجایی کوتاه تر بوده وروش های جایگزین امکان پذیر نباشد .

ما نیازمند جابجایی ایمن وکارای این فرآوردها خواهیم بود ونشان داده شده است که خطوط لوله انتقال ایمن ترین روش برای انجام این کار از طریق خطوط لوله می باشد. خطوط لوله راههای ایمن وکارایی برای جابجایی مقادیر زیادی از نفت خام وگاز طبیعی روی زمین هستند. توسعه شبکه خطوط لوله باعث افزایش منافع اقتصادی وفرصت های شغلی وسرمایه گذاری در این حوزه خواهد شد.خطوط لوله به سادگی منافع زیر را در پی خواهند داشت
1) خطوط لوله نسبت به روش های جایگزین حمل ونقل صرفه اقتصادی بیشتری دارند
2) جابجایی مقادیربالای گاز طبیعی ونفت خام از طریق کامیون ها ویا خطوط آهن امکان پذیر نمی باشد
3) آن ها نیازمند انرژی کمتری نسبت به کامیون ها یا قطارها برای بهره برداری هستند ومقدار کمتری کربن تولید می کنند .
4) خطوط لوله زیر زمینی امن هستند

2- پاسخ به صورت زیر خواهد بود:

بنابراین می توان گفت بیشترین تعداد مسافر از طریق حمل ونقل جاده ای جابجا شده اند و بیشترین میزان بار نیز از طریق حمل ونقل جاده ای جابجا شده اند، وکمترین تعداد مسافر از طریق حمل ونقل آبی وکمترین میزان بار از طریق حمل ونقل هوایی جابجا شده اند

3- پاسخ به صورت زیر خواهد بود:

- چون در روز 26 آذرماه سال 61 حدود یکصد کشتی حامل کالا در بنادر جنوبی کشور در انتظار تخلیه بودند وبروز بحران ناشی از اتمام ذخیره کالاهای اساسی در کشور وتهدید کشتی های منتظر از سوی عراق .نیز بیمه های جنگی نگرانی هایی را برای مسئولین فراهم آورده بود. حضرت امام خمینی(ره) در پیامی تاریخی کامیون داران کشور را به مشارکت در تخلیه هرچه سریع تر کشتی ها فراخواندندوصحنه کم نظیری از فداکاری وایثار وتلاش شبانه روزی به ثبت رسید.
پانزده سال بعد ودرسال 1376 از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور 26 آذر به عنوان روز حمل ونقل شناخته شد



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس
  • گام به گام تمامی دروس
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
  • فلش کارت های آماده دروس
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن


محتوا مورد پسند بوده است ؟

5 - 0 رای

sticky_note_2 گام به گام قسمت های دیگر فصل ویژگی ها و انواع شیوه های حمل و نقل

sticky_note_2 گام به گام فصل های دیگر جغرافیا (3)