[یاد خدا آرام بخش دل هاست]
برنامه ریزی و مدیریت زمان داشته باشید. فهرستی از کارهایی که باید انجام بدهید تهیه کنید. تصمیم بگیرید انجام چه کاری در روز برایتان بیشتر حایز اهمیت است و چه کارهایی را میتوانید به بعد موکول کنید. این عمل موجب میشود بدانید کدام کارتان از اولویت برخوردار است و برای به یاد آوردن آن استرس نخواهید داشت.
در مورد اتفاق و یا موقعیتی که ممکن است با آن مواجه شوید فکر کرده و واکنش خود را تمرین کنید. راههایی برای مواجهه با موقعیت فرضی بیابید. به عنوان مثال اگر میدانید که صحبت در میان جمع شما را دچار استرس میکند، با کمک دوستان مورد اعتماد و هم شاگردی هایتان یک کنفرانس ترتیب دهید که در آن شما به عنوان سخنران در جمع صحبت نمایید.
سعی کنید اهداف واقع گرایانه داشته باشید. تحت فشار قرار دادن خود برای موفقیت خوب است، ولی مطمئن شوید که انتظارهایتان واقع گرایانه است. مراقب کمال گرایی افراطی باشید. به آنچه که میتوانید به نحو احسن انجام دهید قانع باشید. هیچ کس کامل نیست، نه شما و نه دوست شما. به خودتان امکان اشتباه بدهید و به یاد داشته باشید که اشتباهات برای شما معلم خوبی هستند.
غذاهای سالم بخورید. برای استراحت و تمدد اعصاب وقت بگذارید. سعی کنید با استفاده از تفریحات سالم از زندگیتان لذت ببرید.
هیچ چیز ثابت باقی نمیماند. گروه حمایتی از دوستان و خانواده تشکیل دهید تا در صورت نیاز با آنها تماس بگیرید. به خود و ظرفیت خود اعتقاد داشته باشید.
برای کارهایی که نیاز به تمرکز دارند یک زمان متوالی و بی وقفه در نظر نگیرید. قرار ملاقات، جلسه ها و کلاسهای درسی را پشت سر هم برنامه ریزی نکنید و وقت استراحت برای خود بگذارید.
محدود کردن فعالیتها باعث کاهش استرس میشود. به جای وقت گذاشتن بر روی اولویتها و نیازهای بی ثمر، بر روی اولویتها و مسئولیت های اصلی خود وقت بگذارید.
برای کاهش تنش عضلات و افزایش حس خوب خود به طور منظم ورزش کنید.
نوشتن حوادث و رویدادهای زندگی روزمره یکی از راههای خوب رهایی از استرس حاصل از وقایع ناخوشایند در محل کار یا زندگی خانوادگی و اجتماعی است.
بازگشت به آنچه که در کودکی خوشایند بود، یک راه ساده در مدیریت استرس است مانند دیدن فیلمهایی که در کودکی شما را خوشحال میکردند، رنگ کردن مدلهای نقاشی، بازی مار و پله، آب بازی و بادبادک هوا کردن و ...
شوخ طبعی و خندیدن یک مهارت مقابله با استرس است، مانند خواندن مطالب طنز و فکاهی و بازگو کردن آنها و ...
مذهب و معنویت ما را به منبعی فراتر و بزرگتر از خودمان وصل می کند . کسانی که اعتقادات مذهبی قوی تری دارند اذعان دارند که این اعتقادات به آنها قدرتی دو چندان در مقابله با مشکلات می دهد .
کسانی که به خدا توکل می کنند ، در مقابله با مشکلات با آرامش و اعتماد به کمکهای الهی به حل مسئله می پردازند . نماز ، دعا و مناسک مذهبی منظم روزانه ، خود منبع مهمی در کاهش تجربه استرس و افزایش توان مقابله با آن است .