گام به گام تحقیق کنید صفحه 97 درس 7 عربی نهم (ثَمَرَةُ الْجِدِّ)
تعداد بازدید : 51.85Mپاسخ تحقیق کنید صفحه 97 عربی نهم
-گام به گام تحقیق کنید صفحه 97 درس ثَمَرَةُ الْجِدِّ
-تحقیق کنید صفحه 97 درس 7
-تحقیق کنید و یک فرد را که با تلاش بسیار در زندگی موفّق شده و به بشریّت خدمت کرده است، در کلاس معرّفی کنید.
مقدمه:
لویی پاستور، بیولوژیست، میکروبیولوژیست و شیمیدان مشهور فرانسوی است. اکتشافات او پایههای علمی انقلابی زیادی در دنیا ایجاد کرد. واکسیناسیون، تخمیر و فرآیند پاستوریزه کردن، از مهمترین پایههای علمی ایجادشده توسط او هستند.
اغلب مردم لویی پاستور را با فرآیند پاستوریزاسیون میشناسند؛ فرآیندی که از آلودگی میعانات و خصوصا شیر، بهخوبی جلوگیری میکند. مجامع علمی او را یکی از پایهگذاران اصلی علم باکتریشناسی میدانند که همراه با بزرگانی همچون فردیناند کوهن و رابرت کوخ به این مهم دست یافته است. بخش اعظمی از فعالان دنیای علم نیز او را پدر میکروبیولوژی مینامند.
لویی پاستور:
لویی پاستور (به فرانسوی: Louis Pasteur) (زاده ۲۷ دسامبر ۱۸۲۲ – درگذشته ۲۸ سپتامبر ۱۸۹۵)، از شیمیدانان و زیستشناسان مشهور فرانسوی است.
خلاصه زندگی :
شهرت وی مدیون شناخت نقش باکتری ها در بروز بیماری و کشف واکسن ضد هاری میباشد. همچنین عمل پاستوریزهکردن که از نام او گرفته شده، از ابداعات این دانشمند نامدار است. پاستور نخستین کسی است که پی به واگیردار بودن سیاهزخم گوسفندان برد.
لویی پاستور در ۲۷ دسامبر ۱۸۲۲ در شاتو ویله نوولتان از ایالت ژورا زاده شد.
تولد و تحصیل:
لویی پاستور در خانواده یک گروهبان مستعفیِ ارتش شکست خورده ناپلئون بنام ژان ژوزف پاستور بهدنیا آمد. جد او به شغل دباغی مشغول بود، لوئی پس از گذراندن دو سال تحصیل در دوره دبستان بهعنوان شاگرد روزانه وارد کولژآربوا شد. او دانشآموزی متوسطِ بااستعدادی چشمگیر در رشته هنر شناخته میشد.
در سال ۱۸۴۳ برای بار دوم در آزمون ورودی مدرسه عالی فرانسه شرکت و پس از اتمام تحصیلات، در سن ۲۶ سالگی (۱۸۴۸) به سمتِ استادِی در رشته شیمی دانشگاه استراسبورگ پذیرفته شد.
پاستور تحقیقات خود را در مورد عمل تخمیر ادامه داده و در این راستا به نتایج مهمی دست مییابد. او بهاین موضوع اساسی پیمیبرد که تخمیر نتیجه فعالیت موجودات میکروسکپی و باکتریها میباشد.
کشف دارویی برای درمان مرض وحشتآور هاری:
برجستهترین کار این دانشمند شیمی و فیزیک کشف دارویی برای درمان مرض وحشتآور هاری است. پس از آن دیگر کسی از بیماری هاری و سگ هار دچار وحشت نشد. لویی پاستور در سال ۱۸۲۲ متولد شد پدرش رنگرز بود در دانشسرای عالی پاریس تحصیلات خود را به پایان رسانید.
کشت میکروبها:
کشت میکروبها از ابداعات اوست. هفتای میکروب را میکاشت بعد به احشام تزریق میکرد و با این کار جان هزاران گاو و گوسفند را نجات میداد این شیوه را دربارهٔ مرغ به کار بست سود مند افتاد.
آزمایش های فراوان:
پاستور برای درمان هاری با حوصلهٔ قابل تمجیدی دل به کار بست وآزمایشهای فراوانی روی سگ انجام داد و دلیرانه برای نخستین بار نتیجهٔ تحقیق خود را بر روی انسان آزمود (۱۸۸۵( .
سه سال بعد انستیتو پاستور در پاریس بنیاد گذاشته شد و سپس از روی آن نمونههای زیادی در دنیا ایجاد گردید. این موسسات تاکنون جان میلیونها تن را از مرگ نجات دادهاند و تا جهان باقی است این کوشش انسانی برقرار خواهد ماند. پاستور مردی ساده و مهربان بود غرضی جز خدمت به دانش و انسان نداشت از اغراض دنیوی منزه بود مرگ این دانش مند خیر خواه به سال ۱۸۹۵ در حوالی پاریس اتفاق افتاد.
ایمنیشناسی و واکسیناسیون:
پاستور در برخی از آخرین تحقیقات خود، روی علل بیماری وبا پرندگان آزمایش انجام میداد. او نمونههای از باکتریهای آلوده را برای تزریق به پرندگان جمعآوری کرد و تعدادی پرنده را به آنها مبتلا کرد.
برخی از باکتریها پیش از تزریق خراب شده بودند و نتوانستند پرندگان را بیمار کنند. وقتی پاستور برای بار دوم تلاش کرد این پرندگان را به وبا مبتلا کند، متوجه شد که بدن آنها در برابر باکتری مقاوم شده است و بیمار نمیشوند.
« تزریق باکتری و ویروس ضعیفشده، موجب مقاومت جانوران در برابر بیماری میشود.»
واکسن هاری یکی از انقلابیترین اکتشافات پاستور در خلال تحقیقات ایمنیشناسی بدن بوده است. او ابتدا ویروس این بیماری را روی خرگوشها پرورش داد و سپس با خشک کردن عصبهای آلوده به ویروس، واکسن را تولید کرد.
پس از دورهی درمان سهماهه و تزریقهای متعدد روی نمونهی انسانی، تولید واکسن موفقیتآمیز بود. بررسی یادداشتهای آزمایشگاهی پاستور نشان میدهد که او پیش از این کودک، آزمایش را روی دو نمونهی انسانی دیگر انجام داده که یکی زنده مانده و دیگری بر اثر هاری فوت کرده است.
نحوه آزمایشهای پاستور:
آزمایشهای پاستور بر روی موادی مانند چغندر قند، سرکه، شراب و شیر و عصاره گوشت با موفقیت انجام پذیرفت و به فرضیهٔ خودانگیزهای (خود بهخودی) پایان بخشید.
آزمایش پاستور به این ترتیب بود که مقداری عصارهٔ گوشت را درون یک ظرف شیشهای ریخت و روی آن را با استفاده از درپوش بست و برای آزمایش کنترلی به همان مقدار گوشت را درون یک ظرف دیگر به همان اندازه ریخت ولی درِ این یکی را نبست.
پس از مدتی مشاهده کرد که آن ظرفی که درش باز بوده بوی بدی میدهد و مواد درون آن خراب شده در حالی که ظرفی که درپوش داشت بوی عصارهٔ گوشت را میداد و به هیچ عنوان خراب نشدهبود.
پس از این آزمایش او به این نتیجه رسید که هیچ مادهای خودبهخود به وجود نمیآید بلکه حاصل واکنش دیگر موجودات است.
همچنین او دریافت که موجودات زندهای به نام باکتری در هوا وجود دارد و برای اطمینان پنبهای را به عصارهٔ گوشت آغشته کرد و به عنوان درپوش درون سر شیشهای که دارای عصارهٔ گوشت بود گذاشت.
بعد از مدتی متوجه شد که پنبه سیاه شدهاست و به وجود باکتریها در هوا یقین پیدا کرد. تلاش علمی این دانشمند بزرگ، جهشی نوین در دانش پزشکی محسوب شده و به عنوان راهگشای اکتشافات بعدی در تاریخ بشریت ثبت شدهاست.
کشف واکسن ضد هاری نیز از جمله دستآوردهای لویی پاستور است که تا بهامروز مورد استفاده قرار میگیرد.
مرگ:
پاستور در سن ۷۳ سالگی در اثر عوارض سکتهٔ مغزی که اولین مورد آن در ۱۸۶۸ اتفاق افتاد و باعث فلج شدن سمت چپ بدنش شد، درگذشت.
وی در تاریخ (۲۸ سپتامبر ۱۸۹۵ (میلادی)) در نزدیکی پاریس درگذشت.
مقبرهٔ او در زیرزمین انستیتو پاستور پاریس میباشد.
نقل قولهای مشهور از لویی پاستور:
علم و دانش، هیچ کشور و مرزی ندارد. دانش مانند مشعلی است که دنیا را روشن میکند.
شانس تنها برای فردی مفید است که از لحاظ ذهنی آماده باشد.
قدرت من برای رسیدن به اهدافم، در سختکوشی و پیگیری نهفته است.
نقش موجودات بینهایت ریز در طبیعت، بینهایت بزرگ است.
هرچه بیشتر طبیعت را مطالعه میکنم، بیشتر به عظمت خالق آن پی میبرم.
مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران
پوشش تمام محتواهای درسی پایه چهارم تا دوازدهم- آزمون آنلاین تمامی دروس
- گام به گام تمامی دروس
- ویدئو های آموزشی تمامی دروس
- گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس
- فلش کارت های آماده دروس
- گنجینه ای جامع از انشاء های آماده
- آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه