نصب اپلیکیشن

صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن

خلاصه نکات دین و زندگی (2) رشته انسانی فصل 12 عصر غیبت امام زمان (ع) - درسنامه شب امتحان دین و زندگی (2) رشته انسانی فصل 12 عصر غیبت امام زمان (ع) - جزوه شب امتحان دین و زندگی (2) رشته انسانی نوبت اول فصل 12 عصر غیبت امام زمان (ع)



اقدامات امام حسن عسکری در مورد امام زمان (ع)

اقدامات امام حسن عسکری در مورد امام زمان (ع)

حضرت مهدی (ع) در سپیده دم نیمه شعبان 255 هـ .ق در سامرا متولد شدند و تا 260 هـ .ق در کنار پدرشان زندگی کردند.

ایشان را از گزند حاکمان عباسی که تصمیم بر قتل وی داشتند، حفظ نماید؛ ایشان را به بعضی از یاران نزدیک و مورد اعتماد نشان می داد و به عنوان امام بعد از خود معرفی می کرد.

 

دو دوره غیبت امام زمان

غیبت صغری

غیبت کبری

 

غیبت صغری

از شهادت امام عسکری (ع) در 260هـ .ق آغاز امامت امام زمان (ع) است و تا سال 329 هـ. .ق به مدت 69 سال طول کشید و غیبت صغری نام دارد. در این دوره امام (ع) از طریق نواب اربعه یا نواب خاص با پیروان خود در ارتباط بود. شش روز مانده به درگذشت آخرین نایب امام (ع) نامه ای به ایشان نوشت که پس از وی جانشینی نیست و مرحله دوم غیبت آغاز شده است.

 

غیبت کبری

از سال 329 هـ .ق آغاز شده و تاکنون ادامه دارد. به دلیل طولانی بودن این دوره از غیبت، آن را غیبت کبری نامیده اند. در غیبت کبری از مسئولیت های امامان (ع) فقط ولایت معنوی با امام زمان (ع) است و مرجعیت دینی و ولایت ظاهری با فقها و علماست.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه انسانی
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه انسانی
  • گام به گام تمامی دروس پایه انسانی
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه انسانی
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه انسانی
  • فلش کارت های آماده دروس پایه انسانی
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه انسانی
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه انسانی

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



غیبت امام زمان (ع)

غیبت امام زمان (ع)

خداوند نعمت هدایت را با وجود انبیاء و اولیای خود کامل کرد و راه رسیدن به رستگاری را برای انسانها هموار کرد. پیامبر (ص) خود و امام علی (ع) را پدران امت معرفی کرده اند؛ اما فرزندان ناسپاس قدر پدران خود را ندانسته و یازده تن از آنان را شهید کردند. عاملان شهادت امامان (ع) عاملان اصلی، حاکمان ظالم و غاصب بنی امیه و بنی عباس و مردم نیز به دلیل تسلیم شدن و عدم مبارزه و ترک امر به معروف و نهی از منکر در شهادت تأثیر داشتند. اگر مردم با حاکمان مبارزه می کردند، خلافت در اختیار امامان (ع) قرار می گرفت و جامعه بشری بیشتر در مسیر صحیح کمال پیش می رفت. علت سختگیری حاکمان بنی عباس به امام دهم و یازدهم، مطلع بودن از اخبار پیامبر (ص) و سایر امامان (ع) درباره قیام امام زمان (ع) علیه ظلم به دلیل وجود همین اخبار که امام مهدی مأموریتی از جانب خدا دارد، حاکمان بنی عباس درصدد بودند به محض تولد ایشان را به قتل برسانند، در نتیجه خداوند حجت خود را از نظرها پنهان کرد و تا فراهم آمدن شرایط برای تشکیل حکومت جهانی ادامه دارد طوری که نه تنها مسلمین بلکه جامعه انسانی شایستگی درک ظهور و بهره مندی کامل از وجود ایشان را پیدا کند.

 

علت غیبت امام زمان (ع) در آیات و روایات

حضرت علی (ع): زمین از حجت خدا خالی نمی ماند اما خدا به خاطر ستمگری انسان ها و زیاده روی در گناه آنان را از وجودش بی بهره می کند.

ذلک بان الله لم یک مغیرا نعمة انعمها علی قوم حتی یغیرو ما بانفسهم و ان الله سمیع علیم (انفال/53)



جزوات جامع پایه انسانی



چگونگی رهبری حضرت مهدی (عج) در عصر غیبت

چگونگی رهبری حضرت مهدی (عج) در عصر غیبت

غیبت در مقابل ظهور است نه حضور. امام از نظرها غایب است یعنی ظاهر نیست ولی حضور دارد. ایشان چون خورشید پشت ابر خیر می رسانند.

حدیث حضرت علی (ع)در این زمینه: حجت خدا در میان مردم حضور دارد، از معابر و خیابان ها عبور می کند، به نقاط مختلف جهان می رود، سخن مردم را می شنود و بر جماعت مردم سلام می کند. می بیند و دیده نمی شود، تا اینکه زمان ظهور و وعده الهی و ندای آسمانی فرا رسد؛ آن روز، روز شادی فرزندان علی (ع) و پیروان اوست.

به دلیل غایب بودن، بهره مندی از امام (ع) کاهش می یابد. مانند خورشید پشت ابر

بخش اصلی رهبری امام زمان (عج) مربوط به ولایت معنوی ایشان است. زیرا نیازمند ظاهر بودن بین مردم نیست به اذن خداوند از احوال انسان ها آگاه است و افراد مستعد به ویژه شیعیان را از امدادهای معنوی برخوردار می سازد.

 

نمونه های ولایت معنوی امام زمان (عج(

هدایت باطنی افراد

حل بعضی از مشکلات علمی علما

خبر دادن از پارهای رویدادها

دستگیری از درماندگان

شفای بیماران

دعا برای مؤمنان

 

نامه امام زمان (ع) به شیخ مفید (ره(

ما از اخبار و احوال شما آگاهیم و هیچ چیز از اوضاع شما بر ما پوشیده نیست. ما در رسیدگی و سرپرستی شما کوتاهی نمی کنیم . یاد شما را از خاطر نمی بریم که اگر جز این بود، دشواری ها و مصیبت ها بر شما فرود می آمد و دشمنان شما را ریشه کن می کردند.

 

نتیجه گیری از نامه به شیخ مفید (ره(

امام (ع) هم اکنون سرپرست، حافظ و یاور مسلمانان است.؛ دوره غیبت، دوره عدم رهبری امام (ع) نیست بلکه رهبری حقیقی مسلمانان هم اکنون با ایشان است اما انسان های عادی آن را درک نمی کنند.






محتوا مورد پسند بوده است ؟

5 - 0 رای