نصب اپلیکیشن

صفحه رسمی مای درس

اطلاع از آخرین تغییرات، جوایز و مسابقات مای درس
دنبال کردن

پاسخ به تمامی سوالات کتاب تفکر و سواد رسانه ای دهم - حل المسائل کتاب تفکر و سواد رسانه ای دهم - گام به گام 1401 کتاب تفکر و سواد رسانه ای دهم - گام به گام کتاب تفکر و سواد رسانه ای دهم مطابق با آخرین تغییرات کتب درسی



گفت و گوی کلاسی صفحه 3 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 3 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 3 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 3 درس

1- از عکس صفحه قبل، چه نکاتی در مورد آن زمان دریافت می کنید؟

2- تفریح و سبک زندگی یک نوجوان هم ‌سن و سال شما در آن زمان، چه تفاوت هایی با شرایط کنونی دارد؟

3- رادیو از جمله رسانه های نو و محبوب آن روزگار، بوده است. پس از دیدن فیلم «رسانه چیست؟» بگویید امروزه شما کدام رسانه ها را بیشتر دوست دارید و از آن استفاده می کنید؟

4- فکر می کنید، بیست سال دیگر، افراد همسن شما، درباره زندگی امروز شما، چه چیزهایی خواهند گفت؟ قرن بعدی چطور؟

5- در مورد تصویر زیر باهم گفت وگو کنید.

1- مربوط به مجوز یک دستگاه رادیویی برای کارخانه است که نشان دهنده کمبود اینگونه وسایل در آن زمان است.

2- از آنجایی که بسیاری از لوازم ارتباطی و رسانه ای امروزی مانند تلفن هوشمند و تلویزیون در آن زمان وجود نداشته است. بیشتر تفریحات به بازی های بومی محلی برمی گردد و قطعا به دور از سبک زندگی ماشینی است.

3- رسانه های امروزی بسیار متنوع است و معمولا تلویزیون از پرطرفدار ترین آنها است. من بیشتر دوست دارم از تلویزیون و رسانه های مجازی استفاده کنم.

4- سرعت پیشرفت تکنولوژی از گذشته بسیار بیشتر شده است و پیش بینی آینده دور سخت است. با این حال می توان گفت که در آینده نزدیک تلفن های هوشمند به رسانه اصلی بین مردم تبدیل شوند.

5- هر چه تکنولوژی بیشتر می شود، دستیابی ما به اطلاعات بیشتر شده و جوامع بیشتر در هم آمیخته می شوند و فرهنگ ها به سرعت دستخوش تغییرات می شوند. پیشرفت تکنولوژی باعث ایجاد فضای متصل بین تک تک اعضای جامعه می شود و این خود باعث زود تغییر کردن نسل های جدید جوامع می شود.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 4 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 4 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 4 درس

فعالیت گروهی صفحه 4 درس

به نظر شما با توجه به اوضاع کنونی فناوری، آیندهٔ دنیا چگونه خواهد بود؟ پیشرفته ترین رسانه ای که بشر در آینده خواهد ساخت چه می تواند باشد؟ یک نمونه از تغییرات در پایین صفحه ارائه شده است. شما نیز پیش بینی های خود را بنویسید.

باتوجه به اوضاع کنونی، فناوری‌های آینده بسیار پیشرفته خواهند شد؛ به گونه‌ای ‌که بشر فکر آن را هم نمیتواند بکند و زندگی آنقدر با فناوری آمیخته می‌شود که از هم جدایی ناپذیرند. در آینده‌ای نه چندان دور، از صبح که بیدار می‌شویم تا شب که می‌خوابیم، مدام با فناوری‌های پیشرفته سروکار داریم.تکنولوژی روز‌به‌روز پیشرفت می‌کند و آینده آن‌را نمی‌توان پیش‌بینی کرد.وابستگی انسان به آن خیلی زیاد می‌شود به‌طوری که اگر روزی رسانه‌ها از ما جدا شود،زندگی ما انسان ها مختل می‌شود.





گفت و گوی کلاسی صفحه 7 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 7 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 7 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 7 درس

فیلم «آینده تلفن همراه» و بخشی از فیلم «یک روز شیشه ای» را، که از برنامه فناورانه سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است، ببینید و پاسخ آنها را با پاسخ های خودتان مقایسه کنید.

1- نقش و جایگاه شما در این آینده چیست؟

2- آیا همۀ این پیشرفت های فناورانه و دنیای رسانه ای می تواند جایگزین «ارتباطات رودررو» شود؟ چه می تواند جایگزین «ارتباطات رودررو» شود؟ چه ویژگی هایی در «ارتباطات انسانی» هست که در «ارتباطات رسانه ای» نیست؟

3- در آینده ای که ویژگی های آن توصیف شد، جایگاه انسان نسبت به فناوری و اشیا چیست و کدام یک از آنها دیگری را به خدمت خواهند گرفت؟ آیا جایگاه و سطح تفکر در انسان افزایش پیدا خواهد کرد؟ چرا؟

4- شیخ بهایی، محمد بن زکریای رازی و بسیاری از بزرگان دیگر، یافته های خود را زمانی ارائه کردند که تعداد بسیار محدودی از فناوری ها و رسانه ها وجود داشت. آیا می توان ادعا کرد که سطح دانش و تفکر این افراد نسبت به آیندگان کمتر بوده است؟ چرا؟

1- قطعا جوانان و نوجوانان امروز آینده را خواهند ساخت. بنابراین ما خودمان هستیم که هر کدام می توانیم به نحوی بسته به رشته تحصیلی و توانمندی هایمان در ساخت این آینده سهیم باشیم.

2- خیر، در ارتباطات رو در رو از همه حواس انسان استفاده می شود و توانایی های اجتماعی فرد نیز بیش از پیش تقویت می شود، اما در روش های دیگر از تعداد محدودی از حواس استفاده شده. همچنین فضای مجازی نمی تواند محل چندان مناسبی برای بهبود روابط اجتماعی باشد.

3- گاها شاهد برخی فیلم های علمی تخیلی هستیم که آینده را در تسخیر هوش مصنوعی متصور هستند. اما اگر هدف اصلی این فناوری ها را بهتر متوجه باشیم، می بینیم که آنها برای کمک به زندگی و تقکر بهتر ما ساخته شده اند و در راستای پیشرفت ما بکار گرفته خواهند شد.

4- وجود فناری های بیشتر به معنای تفکر بیشتر نیست و اینگونه افراد با آزمایش و خطاهای فراوان و سختی های زیاد به موفقیت رسیدند. شاید اگر امروز حضور داشتند با کمک فناوری های نو زودتر به اهداف خود می رسیدند.





گفت و گوی کلاسی صفحه 8 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 8 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 8 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 8 درس

رسانه ها انواع متنوعی دارند. در جدول زیر، برخی خصوصیات رسانه ها با هم مقایسه شده است. شما چه نکاتی می توانید به آن اضافه کنید؟ یادتان باشد که سواد رسانه ای می خواهد از یک مصرف کننده منفعل، ساده و خام، یک مخاطب فعال، خالق، هوشمند، جستوجوگر و گزینش گر بسازد که هم تولید مناسب و هم مصرف متناسب داشته باشد.

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:


 



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 9 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 9 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 9 درس

عکس و مکث صفحه 9 درس

در این تصویر در دو زمان متفاوت بازی های کودکان را باهم مقایسه کرده است. شما چه بازی هایی می کردید الان بچه ها چه بازی هایی می کنند. درگذشته بازی ها فیزیکی و چهره به چهره بود، اما اکنون بازی و سرگرمی با موبایل و اینترنت باعث کم تحرکی شده و افراد در فضای مجازی باهم مسابقه می گذارند. در گذشته افراد فعال بوده و امروزه منفعل شده اند. در گذشته افراد با هم بازی می کردند و شاد بودند ولی بچه های امروز سرشان در گوشی است و گوشه نشین هستند.





فعالیت در خانه صفحه 9 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 9 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 9 درس

فعالیت در خانه صفحه 9 درس

دنیای آینده رسانه ای، چه مزایا و معایبی خواهد داشت؟ برای پیش بینی پاسخ این پرسش، می توانید از جدول مزایا و معایب آموزش مجازی کمک بگیرید.

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:





گفت و گوی کلاسی صفحه 11 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 11 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 11 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 11 درس

الف- با دیدن فیلم (پیش به سوی عصر رسانه ها)، تلاش کنید فرصت ها و چالش های پیش روی دنیای رسانه ها را جمع بندی کنید.

الف- دنیای رسانه ها با حذف محدودیت ها (زمان و مکان) باعث شده است که همه افراد در جهان، بتوانند به اطلاعات روز تمام دنیا دسترسی داشته باشند و سرعت انتقال اطلاعات و هوش جمعی بشریت افزایش یابد، که با به وجود آوردن فرصت ها، عیب ها و چالش هایی نیز به دنبال دارد، که نمی توان آنها را نادیده گرفت. مانند: عدم آگاهی و نبود اطلاعات که می تواند پیامدهای جبران ناپذیر و گاه خطرناک را به وجود آورد و فرصتی برای افراد سودجو ایجاد کند.

ب- اکنون فیلم «در بشقاب تو یا …» را تماشا کنید و سپس به پرسش های زیر پاسخ دهید.

1- هرچه درباره تصاویر به یاد می آورید بیان کنید! نور، صوت، صحنه ها و زوایای دوربین چطور کنار هم قرار گرفته اند؟

2- چه چیزهایی در این فیلم، احساسات شما را برانگیخت یا شما را به تعجب و تفکر وا داشت؟

3- افراد را توصیف کنید! چه شکلی هستند؟ چه کار می کنند؟ چه پوشیده اند؟

4- با توجه به تفاوت برنامه های غذایی ملت های مختلف، چه پیام هایی از تنوع سبک زندگی دریافت می کنید؟

این بار تصویر را قطع، و فقط صدای فیلم را گوش کنید.

5- چه کلماتی به ‌کار برده می شود؟ آیا این کلمات، بار معنایی، ارزشی یا احساسی خاصی دارند؟

6- چه کسی این کلمات را می گوید؟ به نظر شما مخاطبان اصلی این فیلم چه کسانی هستند؟ چرا؟

7- سازندگان این فیلم، چه هدفی را دنبال می کنند و چه پیامی را می خواهند به شما برسانند؟

8- از چه نوع صداهایی (موسیقی، افکت و صدای انسانی و صدای جانبی) استفاده شده است؟

9- آیا احساسات و برداشت همه همکلاسی های شما، (کاملاً) مشابه یکدیگر است؟ چرا؟

10- عناصر به کار گرفته شده در این فیلم (نور، صدا، تصاویر، زوایای دوربین و…) بیشتر احساسات شما را تحت تأثیر قرار می دهند یا شما را به تفکر وا می دارند؟ چرا؟

11- وقتی رسانه ای فکر یا نظری را به شما ارائه می کند، آیا به دنبال تلقین اندیشه های فرستنده پیام از طریق تأثیر گذاری بر احساسات است، یا واداشتن شما به تفکر بیشتر برای تصمیم گیری درست تر؟ چرا؟ مثال بزنید.

12- اگر قرار باشد شما این فیلم را برای گروه سنی دیگر یا مردم کشوری دیگر باز طراحی کنید، چه تغییراتی در آن می دهید؟ چرا؟

1- در ابتدا تاریکی شب را می بینیم، با نور چراغ های ماشین، صدای موتورهای در حال حرکت و بلندگوی فروشنده غذا (از نوع حشرات)، شلوغی مردم با موسیقی ملایم زیر صدای اصلی سخنران، و مردمی که در حال خرید حشرات برای خوردن هستند، پس از آن زمین های کشاورزی و کشتارگاه ها، ظرف های حاوی غذاهای مختلف، و تصاویر کوچک از مردم در حال غذا خوردن و تعداد 10 میلیارد نفر که گوینده آن را در حالتی ناراحت کننده بیان می کند. نور، صدا و صحنه های مختلف به ما این پیام را می دهد که با افزایش جمعیت غذا در حال تمام شدن است و ما باید نگران این موضوع باشیم.

2- غذای مردم که از نوع حشرات بود و ظرف هایی که غذاهای مختلفی در آن بود و همچنین پیام ناراحت کننده تمام شدن غذا و افزایش جمعیت 10 میلیارد نفری!

3- افراد عادی از سراسر جهان، که همه آنها به نوعی با پیام غذا همراه بودند، به فعالیت هایی مانند سرخ کردن، غذا خوردن، کشاورزی، دامداری و آزمایش کردن و غیره مشغول هستند و همه آنها بسته به به منطقه جغرافیایی و شغل خود لباس های خاص خودشان را می پوشند.

4- به نظر من این پیام که «اگرچه تنوع غذایی در سراسر جهان بسیار متفاوت است، اما تنوع غذایی محدود است».

5- حشرات، فرهنگ، غذا، عنکبوت، سوسک، آینده، افزایش جمعیت، دنیا، سیر نگه داشتن، ماجراجویی، مسئله حیاتی، منابع غذایی، آب، کشاورزان، دانشمندان، منابع جدید، زمان، تقاضا، تولید، مصرف، توزیع، برنده، بازنده، خرید.

بله، آنها اشاره می کنند که ما به زودی با کمبود غذا در سراسر جهان روبرو خواهیم شد.

6- گوینده که می تواند محقق یا تولیدکننده مواد غذایی باشد.

مردم سراسر جهان، که باید نگران کمبود غذا باشند و چاره ای بیندیشند.

7- هدف: ایجاد نگرانی در مورد اقلام و مواد غذایی در آینده

پیام: کمبود مواد غذایی در آینده ای نزدیک

8- موسیقی در زیر صدا، شلوغی، روغن داغ، موتور، ماشین، صدای گوینده و

9-خیر، زیرا هر شخص بسته به ویژگی های شخصیتی و علایق و احساسات خود برداشت متفاوتی از فیلم دارد.

10- بیشتر احساسات را تحت تأثیر قرار می دهد، زیرا این فیلم به گونه ای است که فرد درگیر موقعیت ها و کلمات گوینده می شود و احساس اضطراب را در فرد ایجاد می کند، اما پس از پایان فیلم باعث می شود بیشتر فکر کنیم.

11- می تواند هر دو باشد؛ این بستگی به اهداف صاحب رسانه دارد. مثل فیلم «در بشقاب تو»، که باعث می شود در طول فیلم نگران کمبود غذا باشیم که بر احساسات ما تأثیر می گذارد، ولی متوجه می شویم که باعث می شود در مورد تغذیه خود نیز فکر کنیم.

12- بسته به گروه سنی، فیلم می تواند متفاوت باشد، به عنوان مثال: اگر برای کودکان طراحی شده است، بهتر است از شخصیت های انیمیشنی و کارتونی استفاده شود، یا اگر برای نوجوانان و جوانان است، از افراد و شخصیت هایی که الگو هستند، استفاده شود. و اگر هدف مردم یک کشور می باشد، با توجه به ویژگی فرهنگی و اجتماعی آن کشور فیلم ساخته شود که تأثیر گذاری بیشتری داشته باشد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 16 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 16 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 16 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 16 درس

الف- فیلم کوتاه «شغل دروغین» را مشاهده و درباره متن، زیر متن و فرا متن آن گفت و گو کنید.

ب- برداشت خود را در زمینه لایه های سه گانه پیام درباره جملات زیر و تصاویر بعد از آن مطرح کنید:

1- بعد از تو بعد از رفتنت ای نازنینم / فونتِ تمامِ نامه ها «بی نازنین» شد.

2- خانۀ ما از درون، ابر است و بیرون آفتاب.

3- سرو چمان من چرا میل چمن نمی کند؟

4- بشنو و باور نکن!

5- و در سوگندهای خود مانند آن کسی نباشید که پشم های تابیده خود را پس از بافتن از هم می گسست و رشته رشته می کرد. سوگندهای خود را دستاویز خدعه در میان خویش قرار می دهید تا به این وسیله گروهی مال و ثروت بیشتری از گروه مقابل به دست آورد جز این نیست که خدا شما را بدین وسیله آزمایش می کند و قطعاً روز قیامت آنچه را که درباره آن اختلاف می کردید آشکار می سازد و باطل گرایان و هدایت یافتگان را مشخص می نماید (سورۀ نحل، آیۀ 92)

6- امام علی علیه السلام: زبان عاقل پشت قلب او قرار دارد و قلب احمق پشت زبان او است (نهج البلاغه، کلمات قصار، شماره 41)

الف- متن: مصاحبه شغلی

زیر متن: جایگاه مادر و اهمیت نقش مادر، و توجه نمودن به سختی های نقش مادری و

فرا متن: استفاده از افراد با جنسیت و نژادهای مختلف که واکنش های متفاوتی نسبت به مصاحبه داشتند.

1- متن: خود شعر

زیر متن: اشاره کنایه ای به علت استفاده از حرف تا قبل از نام فونت های فارسی توسط طراح فونت

فرا متن: در بیشتر فونت های فارسی ار حرف A (ای) یا B (بی) قبل از نام فون استفاده شده است.

2- متن: خود شعر

زیر متن: اشاره کمبود نور در داخل خانه

فرا متن: نگه داشتن ظاهری مناسب و ما به واقع دچار مشکلات فراوان بودن

3- متن: خود شعر

 زیر متن: بی مهری افراد خانواده نسبت به هم

فرا متن: اشاره به اهمیت صله رحم (دید و بازدید) دارد.

4- متن: خود جمله

زیر متن: هر سخنی را نمی توان براحتی باور نمود و نیاز به تحقیق دارد

فرا متن: امروز رواج دروغگویی زیاد شده است

5- متن: خود آیه

زیر متن: باید از دروغگویی و قسم دروغ به هر شکلی پرهیز نمود

فرا متن: با جلوگیری از دروغ و دروغگویی نمی توان تا حد زیادی به رستگاری نزدیک شد

6- متن: خود سخن

زیر متن: فردی که با تشکر سخن بگوید عاقل ترین و فردی که بدون تفکر سخن بگوید احمق ترین است.

فرا متن: ابتدا فکر کن و بعد سخن بگو

* تصاویر:

1- متن (پیام اصلی): مچاله شدن پدر در زیر بار فشار زندگی

زیر متن: با توجه به رنگ کاهی کاغذ و ظاهر ساده ی خانواده نشان می دهد که این مشکل در خانواده های متوسط و معمولی بیشتر است و همینطور خانواده هایی که پر جمعیت تر هستند.

فرا متن: تاثیر این عکس برای پدران و افراد فقیر و متوسط نسبت به دیگران بیشتر قابل لمس است.

2- متن: تبلیغ نوعی ساندویچ

زیر متن: رستورانی که شب ها هم باز است

فرا متن: شب ها همبرگر خیلی می چسبه! اما کم بخورید.

3- متن: تبلیغ پیتزا

زیر متن: همان میزان که بستنی می خورید پیتزا بخورید

فرا متن: زیاد خوردن پیتزا مضر است

4- متن: استفاده از رسانه ها

زیر متن: به درس و مشق یا کتاب خواندن اولویت دهید

فرا متن: استفاده زیاد از تلویزیون ضررهای بسیاری دارد

5- متن: افرادی دارند آلودگی ها را مخفی می کنند

زیر متن: پاک کردن صورت مسئله

فرا متن: بی توجهی به واقعیت ها

6- متن: فردی جلوی آینه ایستاده و خودش را زیباتر تصور می کند

زیر متن: خود را موفق دیدن برای شما مفید است.

فرا متن: به آینده امیدوار باش

7- متن: متنوع بودن غذاها

زیر متن: برای هر روز شما غذا داریم

فرا متن: تنوع زیاد خوراکی های امروزی

8- متن: فناوری های روز و گذشته

زیر متن: معادل سازی طنز آمیز فناوری های روز با گذشته

فرا متن: بهتر است کاربرد اصلی هر فناوری را بدانیم.





عکس و مکث صفحه 19 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 19 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 19 درس

عکس و مکث صفحه 19 درس

در این تصویر متوجه استقبال و توجه بیش از اندازه به رسانه های جدید و ناآگاهی و عدم توجه به کتاب و کتابخوانی و تعقل (تفکر) که ما امروزه شاهد آن هستیم می شویم.





فعالیت در خانه صفحه 19 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 19 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 19 درس

فعالیت در خانه صفحه 19 درس

با راهنمایی معلم و توافق همکلاسی ها یک فیلم سینمایی را انتخاب و در آن، متن، زیر متن و فرا متن را مشخص کنید. موارد زیر، برخی از مواردی است که می توانید به آنها توجه کنید:

1- نام شخصیت های مثبت و منفی در فیلم و ویژگی های شخصیتی آنها چگونه است؟

2- چگونه از دوربین، نور، موسیقی و تدوین برای روایت داستان و جذابیت آن استفاده کرده است؟

3- پایان بندی فیلم (تلخ یا شیرین، سرنوشت قهرمان، فرجام شخصیت ها و …) در هدف نهایی فیلمساز چه تأثیری دارد؟

4- آیا مخاطبین مختلف (برحسب سن، جنسیت، قومیت، فرهنگ و ...) برداشت های یکسانی از این فیلم دارند؟

5- پِی رنگ (سیر فیلمنامه، وقایع حاشیه ای که به متن اصلی اضافه شده است، نوع روایت و …) چگونه است؟

فیلم (Interstellar) بین ستاره ای

1- شخصیت مثبت فیلم: کوپر و آملیا / شخصیت منفی فیلم: پروفسور برند

2- از دوربین، نور، موسیقی و تدوین به صورت کاملاً حرفه ای و در خور یک فیلم علمی تخیلی استفاده کرده بودند که مخاطب به گونه ای خود را حاضر در صحنه فیلم تلقی می کرد.

3- در وقایع این داستان این فیلم کره زمین با آفت های مضر و مخرب گیاهی خاصی مواجه شده است و در پی آن کره زمین با بحران کمبود اکسیژن روبرو می شود و زندگی را در زمین برای انسان ها تهدید می کند. همچنین در این فیلم فضانوردانی حضور دارند که از طریق یک کرم چاله ای در فضا سفر می کنند تا سیاره ای قابل زندگی و حیات پیدا کنند و شخصیت اصلی فیلم (کوپر) در فضای چهار بعدی با دخترش (آملیا) ارتباط برقرار می کند.

4- تا حدود زیادی بله؛ تقریباً برداشت یکسانی دارند.

5- پِی رنگ فیلم: این فیلم سیر در فضا و آینده را نشان می دهد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 21 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 21 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 21 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 21 درس

فیلم «سواد رسانه ای در یک دقیقه» را ببینید و به پرسش های پایانی آن پاسخ دهید.

سوال 1) در مورد یک صفحه وب، تبلیغ یا فیلم فکر کنید و تمام اجزای تشکیل دهنده اش را شناسایی کنید.

سوال 2) بررسی کنید تمام اجزا چگونه در کنار هم قرارگرفته و هدف سازنده اش چیست؟

3- رسانه ها دو نوع مخاطب دارند، مخاطب فعال و مخاطب منفعل؛ می دانید فرق این دو نوع مخاطب در چه مواردی است؟

1- تبلیغ تاکسی اینترنتی اسنپ روی یک بنر تبلیغاتی بر روی پل عابر پیاده

فرستنده: شرکت اسنپ

مخاطبان: عموم مردم (کسانی که از آن خیابان عبور می کنند)

هدف: استفاده از تاکسی های اینترنتی و آنلاین

قالب: بنر تبلیغاتی

پیام: معرفی برنامه تاکسی اینترنتی اسنپ

2- ترغیب و تشویق بیشتر مردم در استفاده هر چه بیشتر حمل نقل عمومی و بیرون نیاوردن خودروهای شخصی در روزی های عادی و کارهای روزمره.

3- مخاطب فعال: در رویاروی با پیام های رسانه ای پنج پرسش زیر را در نظر می گیرد و با آگاهی کامل از رسانه ها استفاده می کند.

چه کسی این پیام را تولید کرده است؟ (فرستنده و مؤلف)

چرا این پیام فرستاده شده است؟ (هدف/ انگیزه)

از چه فنونی برای جلب توجه مخاطب استفاده شده است؟ (قالب/ چهارچوب)

چطور افراد مختلف این پیام را متفاوت درک می کنند؟ (مخاطبان/ گیرنده)

چه سبک زندگی، ارزش ها و نظریاتی در این پیام ارائه شده یا از آن حذف شده است؟ (محتوا/ پیام)

 





گفت و گوی کلاسی صفحه 22 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 22 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 22 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 22 درس

بخشی از یک برنامۀ تلویزیونی (مانند فوتون، خندوانه، نود و …) را که خودتان با توافق دبیر محترمتان ضبط کرده‌اید، در کلاس تماشا، و با پرسش‌های زیر آن را بررسی کنید.

1- برنامۀ منتخب شما کدام ساختار، قالب یا گونۀ ارائۀ پیام از طریق تلویزیون را دارد؟

2- چه مفاهیم و موضوعاتی به شیوۀ مستقیم و غیرمستقیم در این برنامه منتقل شده است؟

3- چه کسی تولیدکننده و مالک پیام است؟

4- چه کسانی جامعۀ هدف یا استفاده‌کنندگان این برنامه هستند؟ چرا این پیام فرستاده‌شده است؟

5- چه سبک زندگی، ارزش‌ها و نظریاتی در این پیام ارائه یا از آن حذف‌شده است؟

6- آیا این پیام در هر فرهنگ، جامعه، زمان و مکان دیگری، همین معانی آشکار و پنهان را دارد؟

1- خندوانه – قالب طنز

2- مفاهیم مستقیم: طنز و سرگرمی.

مفاهیم غیرمستقیم: توجه به کتاب و کتاب‌خوانی و فرهنگ‌سازی و حمایت و تبلیغ محصولات داخلی همچون اسنوا.

3- رامبد جوان و شبکه نسیم

4- مردم ایران

فرهنگ‌سازی و سرگرمی و کسب درآمد از طریق تولید محتوا و تبلیغات.

5- به سبک زندگی ایرانی اسلامی اشاره دارد که کانون خانواده در رأس آن بوده و به فرهنگ و صرفه‌جویی توجه زیادی دارد.

6- خیر، هر فرهنگ و جامعه اصول و عقاید و باورهایی دارند که معانی آشکارا و پنهان هر پیام مختص به خود جامعه هدف است و نمی‌توان به دیگر جوامع تعمیم داد.





فعالیت گروهی صفحه 24 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 24 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 24 درس

فعالیت گروهی صفحه 24 درس

در گروه، تبلیغات بازرگانی و فرهنگی زیر را با پنج پرسش کلیدی سواد رسانه‌ای، بررسی و تحلیل، و نتیجه را به کلاس ارائه کنید.

1- فرستنده مؤلف: سازمان مبارزه با مواد مخدر، گیرنده: معتادان، همچنین جوانان و نوجوان که بیشتر در معرض خطر هستند. هدف: اشاره به اینکه با اعتیاد و مصرف دخانیات جان انسان به خطر می‌افتد.  قالب / چهارچوب: تصویر. محتوا/پیام: اهمیت دادن به‌سلامتی در زندگی.

2- فرستنده/مؤلف: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گیرنده :خانواده‌ها. هدف: فرهنگ‌سازی.  قالب: پوستر.  پیام : توجه به خانواده و استفاده صحیح از تلفن همراه.

3- فرستنده/مؤلف: مدافعان صلح جهانی— مخاطب: افکار عمومی جهان —- هدف: اطلاع‌رسانی مردم از اینکه کسانی که دم از صلح می‌زنند، خود شروع‌کننده جنگ‌ها هستند— پیام: نظام جهانی با شعار آزادی و صلح جهانی که در پی فریب افکار عمومی است.

4- فرستنده: شرکت تولیدکننده خمیردندان،  گیرنده: همه مردم بخصوص جوانان و نوجوان.  هدف: تبلیغ و کسب درآمد.  قالب: بیلبورد.  پیام: مقاوم و بادوام شدن دندان با مصرف این خمیردندان.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 25 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 25 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 25 درس

عکس و مکث صفحه 25 درس

هرروز شاهد پیشرفت هر چه بیشتر فناوری بوده که تحرک انسان‌ها نیز به دنبال آن کاهش پیداکرده و سلامتی را به خطر می‌اندازد. به عبارتی هر چه فناوری پیشرفته‌تر شود، سلامتی انسان نیز بیشتر در معرض خطر قرارمیگیرد.





فعالیت در خانه صفحه 25 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 25 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 25 درس

فعالیت در خانه صفحه 25 درس

به همراه خانوادۀ خود پنج پرسش کلیدی را در مورد تصاوير زير، مطرح کنید و پاسخ را در جای خالی بنويسيد.

تصویر سمت چپ:

فرستنده: دوست داران محیط زیست، مخاطب:همه‌ی مردم، هدف: حمایت و نگرانی نسبت به محیط زیست، قالب: پوستر، پیام: گرم شدن کلی کره زمین، به معنای نابودی حیات بر روی زمین است که هرروزه شاهد افزایش گازهای گلخانه‌ای ناشی از فعالیت انسانی همچون: سوزاندن سوخت (های) فسیلی و تخریب جنگل‌ها است و باید به فکر راه‌حلی برای آن باشیم.

تصویر سمت راست:

فرستنده: دوست داران هنر و هنرمندان، مخاطب: همه‌ی مردم ، هدف: توجه بیشتر به هنرمندان و آثار آن‌ها، قالب: کاریکاتور، پیام: آثار هنرمندان از وجود و ذات آن‌ها سرچشمه می‌گیرد.





فعالیت گروهی صفحه 28 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 28 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 28 درس

فعالیت گروهی صفحه 28 درس

در زمان جنگ امریکا علیه صدام، تصویر بالا در رسانه ها به طور گسترده منتشر شد. در کلاس به دو گروه تقسیم شوید، یک گروه تصویر سمت راست و یک گروه تصویر سمت چپ را بررسی کند و به پرسش های زیر پاسخ دهد:

1- تصویر در نگاه اول، چه پیامی را به بیننده انتقال می دهد؟

2- چه احساساتی را در وی بر می انگیزاند؟

3- چه تصویری از سربازان عراقی و امریکایی ارائه می کند؟

4- در نهایت، بیننده دیدگاهش نسبت به نقش امریکا در جنگ عراق، مثبت خواهد بود یا منفی؟

5- سپس پاسخ های دو گروه را با یکدیگر و تصویر وسط مقایسه کنید.

1- تصویر سمت راست: سرباز آمریکایی در حال کمک به در سرباز عراقی است.

تصویر سمت چپ: سرباز آمریکایی درصدد تهدید سرباز عراقی است.

2- تصویر سمت راست: احساس همدردی و کمک توسط سرباز آمریکایی را نشان می دهد.

تصویر سمت چپ: حس خشونت سرباز آمریکایی را نشان می دهد.

3- تصویر سمت راست: ضعف سرباز عراقی و انسان دوستی سرباز آمریکایی

تصویر سمت چپ: ضعف سرباز عراقی و وحشیگری سرباز امریکایی

4- تصویر سمت راست: مثبت

تصویر سمت چپ: منفی

5- تصویر وسط هم تلفیقی از تصویر سمت راست و چپ را نشان می دهد که البته بنظر می رسد با دیدن آن، بیشتر جنبه خشونت تصویر مورد توجه قرار می گیرد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 31 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 31 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 31 درس

فعالیت گروهی صفحه 31 درس

هر گروه یک پرسش از پرسش های زیر را انتخاب، و با تأمل در آثار رسانه ای پیرامون خود بازنمایی از آنها را گزارش کند. آیا ذهنیتی که در مورد موضوع هر پرسش وجود دارد، ناشی از بازنمایی رسانه ای است؟ به نظر شما هر بازنمایی چه میزان با واقعیت تطابق دارد؟ با مثال پاسخ دهید.

1- رستم در رسانه معروف و بی نظیر فردوسی، شاهنامه، چگونه بازنمایی شده است؟

2- معلم ها در آثار رسانه ای چگونه بازنمایی شده اند؟

3- دانش آموزان در آثار رسانه ای چگونه بازنمایی شده اند؟

4- پزشکان و جامعه پزشکی چطور بازنمایی شده اند؟

5- یک فوتبالیست یا والیبالیست معروف شاغل در لیگ ایران چطور بازنمایی شده است؟

6- به نظر شما در بازنمایی های رسانه ای، کدام شغل ها مورد اهانت و کدام شغل ها مورد عنایت قرار می گیرند؟

7- بازنمایی مردم شهرهای ایران چگونه است؟ مثلاً یک تهرانی در رسانه ها چگونه بازنمایی می شود؟

8- موارد دیگری به پیشنهاد شما:

بیشتر ذهنیت ها به با نمایی رسانه ای بر می گردد اما آنها چندان هم دور از واقعیت نیستند پاسخ های زیر با توجه به محیط های مختلف ممکن است متفاوت باشد.

1- فردی پهلوان و قدرتمند.

2- اکثر معلمان افرادی خوش قلب و درصدد کمک کردن به دانش آموزان نشان داده شده اند.

3- بیشتر دانش آموزان ماجراجو و مشکل زا بازنمایی شده اند.

4- اکثرا با تشخیص درست نمایان شده اند و به اشتباهات پزشکی کمتر پرداختند.

5- بیشتر افرادی با حاشیه های مالی و اخلاقی را نمایان کردند.

6- معمولا شغلی مورد اهانت قرار نمی گیرد، چرا که در این صورت با واکنش جامعه مواجه خواهد شد. شغل معلمی در صورت باز نمایی معمولا مورد عنایت قرار گرفته است.

7- تهرانی ها بیشتر با سطح رفاهی بالا و شهرستانی ها بیشتر با مشکلات و سطح رفاه کمتر نمایان شده اند.

8- خاورمیانه منطقه ای پرآشوب و جنگی نشان داده شده در حالی که مناطق گردشگری و آرام بسیاری نیز دارد.





عکس و مکث صفحه 32 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 32 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 32 درس

عکس و مکث صفحه 32 درس

این تصویر نشان می دهد که رسانه ها همیشه واقعیت را نشان نمی دهند و با توجه به منافع خودشان حقیقت را مخفی می کنند.





فعالیت در خانه صفحه 32 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 32 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 32 درس

فعالیت در خانه صفحه 32 درس

دکتر «ساموئل کینگ» در کتاب جامعه شناسی خود می‌گوید: «ما جامعه‌ای را که بدون خانواده باشد، سراغ نداریم؛ یعنی انسان در طول تاریخ، هر وقت خود را نگریسته، خود را در محیط خانواده دیده است

«خانواده»، قدیمی‌ترین و ریشه دارترین نهاد انسانی است. هیچ جامعه‌ای را سراغ نداریم که تمامی جوامع طرح می‌شود این است که: «بازنمایی خانواده در آثار رسانه‌ای چگونه است؟»

دکتر دیوید السون در زمینهٔ بازنمایی خانواده در آثار هالیوودی می‌گوید:

«خانواده‌ای که ما در فیلم‌ها می‌بینیم و یا دربارهٔ آنها در روزنامه‌ها می‌خوانیم، احتمالاً حرّاف‌تر، خشن‌تر، مشکل‌دارتر، غنی‌تر یا فقیرتر از حدّ متوسط هستند؛ بنابراین ما معمولاً نمونه‌های غیرواقعی خانواده را در رسانه‌های گروهی می‌بینیم و کمتر شاهد زندگی خانواده‌ها به صورت واقعی هستیم.»

پس جا دارد ما نیز نسبت به موضوع مهم «خانواده» حساس باشیم. اکنون به حداقل سه مورد از برنامه های تلویزیونی (فیلم ها، مجموعه های تلویزیونی، تبلیغات و مستندات داخلی و خارجی) در حال پخش دقّت کنید. تعداد، ترکیب و نقش اعضای خانواده، چگونگی روابط خانوادگی و تعداد فرزندان را تحلیل کنید. جلسه بعد نمونه های انتخابی را به همراه تحلیل خود در کلاس ارائه کنید و با دیگر هم کلاسی ها، که برنامه های دیگری را انتخاب کرده اند، مقایسه کنید. آیا شباهت و تفاوتی مشاهده می کنید؟ آیا بین بازنمایی خانواده در فیلم، مجموعه تلویزیونی و انیمیشن های قدیمی و جدید تفاوتی وجود دارد؟

مثال‌ها:

- مرد عنکبوتی پدر و مادری ندارد و با عمو و زن عمویش زندگی می‌کند. دوست یا رقیب هم دانشگاهی او نیز با پدرش زندگی می‌کند و از مادر وی نیز خبری در دست نیست! ما در این فیلم شاهد خانواده‌های تک والدی هستیم.

- مجموعه کارتونی باب اسفنجی از سال 1999 در دنیا در حال پخش است و مخاطبان جهانی زیادی دارد. اگر به شخصیت‌های اصلی این کارتون پرطرفدار دقّت کنیم، متوجّه می‌شویم که در این مجموعه، جامعه و خانه وجود دارد اما خانواده نه!

- در مجموعۀ تلویزیونی پزشک دهکده و انیمیشن خانوادۀ دکتر ارِنست شاهد روابط خانوادگی گرم و صمیمی در یک خانوادۀ فرهیخته هستیم.

- در بسیاری از بازنمایی‌های رسانه‌ای از خانواده، حیوانات نیز جزء اعضای آن به شمار می‌روند!

- در تبلیغ محصولات غذایی در رسانه ملّی معمولاً شاهد حضور یک یا چند خانواده برای خوردن غذای با محصول موضوع تبلیغ هستیم. در این نوع خانواده ........

-🟧 پدر در مجموعه تلویزیونی ....... به عنوان شخصیتی ............ مطرح شده است.

بله تفاوت های زیادی وجود دارد و اکثرا به صورت زیر است. باید به این نکته اشاره نمود که در مورد انیمیشن های جدید به علت تماشاگران با سن پایین از نمایان بودن خشونت ها و مشکلات تا حد امکان اجتناب شده است.

- در تبلیغ محصولات غذایی در رسانه ملّی معمولاً شاهد حضور یک یا چند خانواده برای خوردن غذای با محصول موضوع تبلیغ هستیم. در این نوع خانواده شادابی و نشاط دیده می شود و از آن محصول تعریف می کنند.

-🟧 پدر در مجموعه تلویزیونی پریا به عنوان شخصیتی مهربان و دلسوز مطرح شده است.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 34 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 34 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 34 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 34 درس

آیا شباهت و تفاوتی بین یافته ها مشاهده می کنید؟ هر یک از موارد زیر در رسانه ها چگونه نمایش داده می شود؟

1-🟧 تعداد اعضای خانواده

2- ترکیب اعضای خانواده

3- نقش اعضا در خانواده

4- روابط بین اعضای خانواده

در برخی از آنها خانواده را یک عنصر مهم در فیلم نمایش می دهند که دارای صمیمت بسیار زیادی میان افراد خانواده است، ولی در موارد بسیاری نیز اساس خانواده را مهم نمی دانند و به موارد دیگر که مخاطب را جذب خودش کند پرداخته اند.

1-🟧 تعداد اعضای خانواده کمتر از تعداد واقعی

2- ترکیب اعضای خانواده نامناسب و دارای حفره

3- نقش اعضا در خانواده کمرنگ تر یا پررنگ تر از حالت واقعی

4- روابط بین اعضای خانواده خیلی سرد یا خیلی صمیمی





گفت و گوی کلاسی صفحه 36 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 36 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 36 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 36 درس

با توجّه به بررسی و مطالعه‌ای که در مورد بازنمایی رسانه‌ها در موضوع خانواده کرده‌اید، اینک بگویید کدام یک از گزاره های زیر توسط رسانه‌ها در مورد خانواده، نقش‌های خانوادگی و فضای خانه، به کلیشه تبدیل شده است. دلایل و شواهد خود را ذکر، و مواردی نیز به آن اضافه کنید.

1- پدر به عنوان شخصیتی دلسوز که در کشاکش حوادث خانواده، نقش سپر بلا و سنگ زیرین آسیاب را بر عهده دارد.

2- پدر به عنوان شخصیتی دیکتاتور که بدون علم و آگاهی، دائماً حرف زور می‌زند.

3- مادر به عنوان فردی مهربان و فداکار که پناهگاه و محور عاطفی برای همۀ اعضای خانواده است.

4- محیط خانه همراه با مبلمان و گفت‌وگو و دیدن تلویزیون، همراه با نشستن روی مبل و استفاده از میز ناهارخوری

5- آشپزخانۀ باز در محیط خانه در مقابل آشپزخانۀ جدا و دور از چشم میهمانان

6- فضای خانۀ روستایی یعنی فضاهای باز با رنگ سبز و زندگی در دل طبیعت

7- وجود آدم خوب و بد در اکثر فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی

1- کلیشه ای؛ کاربرد زیاد در ژانر (سبک) درام و اکشن و استفاده بیشتر در فیلم های امروزی

2- کلیشه ای؛ کاربرد زیاد در ژانر رمان و استفاده در فیلم های قدیمی

3- کلیشه ای؛ کاربرد زیاد در اکثر فیلم ها، چه قدیمی و چه امروزی و حتی در اکثر ژانرها

4- غیر کلیشه ای؛ این صحنه حالتی عمومی است، اما با این حال چندان بصورت همزمان کاربرد ندارد.

5- غیر کلیشه ای؛ بیشتر آشپزخانه های امروزی باز و تکی است. از این رو بیشتر در فیلم های قدیمی وجود دارد.

6- کلیشه ای؛ بسیار به چشم می خورد، در حالی که در اکثر روستاها فضای سبز چندانی وجود ندارد.

7- کلیشه ای؛ این مورد به قدری در فیلم ها به چشم می خورد که بسیاری موضوعات را برای بینندگان قابل پیش بینی نموده و یکی از اصلی ترین ضعف های فیلم ها می باشد.





گفت وگوی کلاسی صفحه 38 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت وگوی کلاسی صفحه 38 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت وگوی کلاسی صفحه 38 درس

گفت وگوی کلاسی صفحه 38 درس

1- به نظر شما، چه کلیشه‌ای از ایرانیان در ذهن مردم جهان توسط رسانه‌ها شکل گرفته است؟ شما چه نمونه‌هایی از کلیشه سازی ایران، ایرانیان و مسلمانان در صنعت سینمای جهان سراغ دارید؟

2- حال فیلم «معرّفی ایران» را ببینید. در این فیلم، ایران و ایرانی چگونه بازنمایی شده است؟ به نظر شما چگونه می‌توان این گونه بازنمایی‌ها را در ذهن مردم جهان به کلیشۀ ذهنی آنها از ایرانیان تبدیل کرد؟

3- به نظر من می توان با ساختن سریال و فیلم های سینمایی در سطح جهانی و نمایش آنها در کشورهای مختلف دنیا، می توان نکات مثبت و بسیار خوب کشور ایران به جای جای کره خاکی زمین بازنمایی و معرفی کرد.

آیا در ذهن شما، کلیشه‌ای از مردم ژاپن یا چین یا امریکا وجود دارد؟ اگر آری، در مورد علّت‌ها و چگونگی تشکیل آن و همچنین میزان واقعی بودنش در کلاس گفت‌وگو کنید. می‌توانید این گفت‌وگو را به سایر ملّت‌ها نیز توسعه دهید.

4- فیلم «زود قضاوت نکن» و «باب اسفنجی» را مشاهده کنید؛ سپس بگویید تأثیر جنایات وهابیت و گروهک‌های تکفیری مانند داعش در بازنمایی از اسلام در جهان چگونه بوده است. آیا این تصویر، به کلیشه‌ای برای بازنمایی اسلام تبدیل شده است؟ آیا ایجاد کلیشه به منظور نمایش قساوت و خون ریزی و ترور، برای وهابیت و داعش، درست است؟

1- متأسفانه در بین رسانه های خارجی ایرانیان اکثرا خشن و حامی تروریسم جلوه داده شده اند که با زمینه سازی آمریکا ایجاد شده است. این مورد به برخی دیگر از مسلمان تیز تامیم داده شده است.

کلیشه سازی اینکه که ایرانی‌ها عرب هستند: برخلاف تصور بسیاری، مردم خاورمیانه یک قومیت ندارند علاوه بر اینکه ایران خود از تنوع شگرف قومیتی برخوردار است، بیشتر ایرانی‌ها فارس هستند و سپس قومیت‌های بسیاری همانند آذری، کرد، عرب، بلوچ و لر بیشتر از یک سوم جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند.

کلیشه سازی مراقب باشید ایران خطرناک است : تا پیش از مدت اخیر بسیاری کشورها توصیه می‌کردند که به ایران سفر نکنید اما بیشتر این توصیه‌ها به خاطر نبود روابط دیپلماتیک بود و نه نگرانی برای امنیت. در واقع نه تنها جرائم خشونت آمیزعلیه خارجی‌ها در ایران بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد بلکه از نظر سیاست داخلی بسیار با ثبات است و مقصد امنی برای گردشگران به حساب می‌آید.

2- در این فیلم شهرهای مختلف ایران به نمایش گذاشته است و در آن خبری از خشونت نیست و ایران را جایی امن و بدون مشکل نشان می دهد و پیام صلح و دوستی را به تمام دنیا می دهد.

3- بله، کشور ژاپن پیشتاز در علم فناوری جهانی است، عنوان مثال این کشور مدتی پیش 3 ربات انسان نمای اندرویدی را معرفی کرد که براحتی می‌توانند با انسان ارتباط برقرار کنند.

4- داعش با ارائه یک هویت جمعی مبتنی بر آموزه‌های تکفیری و با شعار بازگرداندن افتخار و عزت‌نفس مسلمانان و نیز تعریف هویت‌های برون‌گروهی، توانسته طیف وسیعی از مسلمانان و نوکیشان را به خود جذب کند. داعش به‌طور مستمر در پی ایجاد فضای دوقطبی و تأکید بر هویت درون‌گروه و برون‌گروه است و با استفاده از این فضا، هویت خویش را هویت خالص و برتر و هویت مقابلش را اهریمنی و پست معرفی می‌کند و به این وسیله به توجیه اقدامات خشونت‌آمیز خود می‌پردازد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 38 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 38 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 38 درس

عکس و مکث صفحه 38 درس

جنایات داعش را نشان می دهد که این کار را با نام خدا و اسلام انجام می دهند به همین دلیل اسلام و مسلمانی مردم جهان را یاد داعش و جنایات آن می اندازد.





فعالیت در خانه صفحه 39 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 39 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 39 درس

فعالیت در خانه صفحه 39 درس

یکی از دو فعالیت زیر را انجام دهید.

1- با تمرکز بر رسانه‌های اطرافتان چند کلیشۀ ساخته شده توسط رسانه‌ها را پیدا کنید و پیامدهای پذیرفتن آن کلیشه‌ها را بنویسید. در این میان مشخّص کنید کدام یک از این کلیشه‌ها بار ارزشی مثبت دارد.

2- بررسی کنید که چه رابطه‌ای بین دو مفهوم کلیشه و نام تجاری (برند) وجود دارد.

1- * کالای کشورمان کیفیت خوبی دارند، ولی کشور های مستبد می‌خواهند با جلوه نمایی از کالاهای خودشان مانع گسترش شرکت های ایرانی شوند.

* در میان مردم جا افتاده که گربه ها موزی هستن یا روباه ها پلیدن، این مورد یک کلیشه منفی است که پذیرفتن آنها باعث می شود ما به حیوانات آسیب بزنیم و آنها رو نادیده بگیریم و یا مورد آزار قرارشان دهیم.

2- گاهی اوقات به جای نام یک کالا از اسم برخی برندهای تجاری استفاده می شود. به طور مثال استفاده از زیراکس به جای دستگاه کپی یا تاید به جای پودر لباسشویی، علت این کلیشه سازی بیشتر به نبود برندهای متفاوت برای آن کالا در زمان های قدیم برمی گردد.





فعالیت گروهی صفحه 41 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 41 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 41 درس

فعالیت گروهی صفحه 41 درس

1- آیا پیامی رسانه‌ای را به یاد می‌آورید که تأثیر بسیاری بر شما گذاشته باشد تا جایی که آن را هیچ وقت یا تا مدّت‌ها فراموش نکرده باشید؟

2- این پیام توسط چه رسانه‌ای به شما منتقل شده است؟ علّت اثرگذاری آن چه بود؟

1- بله به یاد می آورم.

2- توسط تلویزیون منتقل شده؛ علت اثرگذاری آن استفاده از رنگ و جذابیت بالا در نحوه ارائه محصول است.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 45 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 45 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 45 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 45 درس

اکنون تعدادی فیلم، پوستر، خبر و شعر به شما ارائه می‌شود. در هر یک از آنها فن یا فنونی از اقناع به کار گرفته شده است. با استفاده از متن صفحات بعد، این رسانه‌ها را تحلیل و فنون به کار گرفته شده در هر یک را شناسایی کنید. توجّه کنید که در نمونه‌های ارائه شده تعدادی از آنها به کار گرفته شده است.

1- تداعی معانی، تطمیع، مقایسه

2- گواهی دادن ستاره ها، تداعی معانی، افراد زیبا، نمادها

3- تداعی معانی، تکرار، نمادها

4- داستان مولوی: گواهی دادن مردم عادی، ترس، طنز، ادعای آشکار، شدت

5- تداعی معانی، ترس، شدت، نمادها

6- تداعی معانی، افراد زیبا

7- طنز، مقایسه

8- طنز، ادعای آشکار

9- تداعی معانی، ترس، شدت، نمادها





عکس و مکث صفحه 48 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 48 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 48 درس

عکس و مکث صفحه 48 درس

این تصویر نشان می دهد که رسانه ها با اصول و روش های خود، با اقناع مخاطب و اندیشه، ذهن انسان را به سمتی که تمایل دارند هدایت می کنند.





فعالیت در خانه صفحه 48 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 48 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 48 درس

فعالیت در خانه صفحه 48 درس

محیط اطرافتان (تلویزیون، تارنماها / وب سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی، تابلوهای تبلیغاتی و…) را با دقّت مورد مشاهده قرار دهید. دربارۀ فنون و شیوه‌های اقناع که خواندید به ویژه آنهایی که در این درس نمونه‌ای برایشان ارائه نشد، حداقل سه نمونۀ قابل نمایش بیابید و جلسۀ آینده به کلاس ارائه کنید. در جلسۀ بعد، هیئتی از داوران به شما امتیاز خواهند داد؛ خودتان را آماده کنید.

معیارهای امتیازدهی شامل موارد زیر است:

- انتخاب نمونه‌های گوناگون از انواع رسانه‌ها (3 امتیاز)

- تشخیص فنون اقناع در نمونه‌ها (3 امتیاز)

- تسلّط در ارائه به کلاس (3 امتیاز)

تیزر تبلیغاتی طنز و مقایسه مانند: تبلیغ برنج محسن و نوشیدنی های عالیس

افراد زیبا مانند: تبلیغ خمیر دندان سنسوداین و کت و شلوار ال سی من

تطمیع مانند: بعضی از فست فودهایی که به ازای هر ۵ ساندویچ یک ساندویج هدیه می دهند.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 50 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 50 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 50 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 50 درس

بخش اول این گفت و گوی کلاسی به عهده دانش آموز می باشد.

حکایت زیر را بخوانید؛ پس از مشخّص کردن فن اقناع مورد تأکید در حکایت، درباره پرسش‌های پس از آن، گفت‌وگو کنید.

روزی ملا نصرالدین در کوچه‌ای راه می‌رفت که تعدادی بچه او را دوره کرده، اذیت می‌کردند. ملا برای اینکه از دست آنها خلاص شود به دروغ گفت: «در کوچۀ مجاور، منزل فلانی دارند آش نذری می‌دهند». بچه‌ها باور کردند و آش آش گویان به سمت آن کوچه دویدند. مردم نیز که دیدند عده‌ای به دنبال گرفتن آش مسابقه گذاشته‌اند و می‌دوند، آنها نیز به سوی آن محل دویدند.

ملا نیز وقتی دید همه دارند می‌دوند، پیش خود گفت: «نکند واقعاً آش می‌دهند که این همه آدم دارند به آن سو می‌دوند»؛ پس او هم به همان سو شروع به دویدن کرد!

1- آیا اعتقاد اکثریت به موضوعی، دلیل حقانیت آن موضوع می‌شود؟

2- در چه مواردی نظر اکثریت می‌تواند ملاک عمل قرار گیرد؟

1- خیر، چرا که مکان فریب خوردن تعداد زیادی از افراد هم با استفاده از فنون اقناع وجود دارد.

2- بهتر است هر نظری قبل از عمل اعتبار سنجی شود و تحقیق لازم صورت گیرد، مثلا دو نفر بالغ و عادل مورد اعتماد آن را تایید کنند و …





عکس و مکث صفحه 52 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 52 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 52 درس

عکس و مکث صفحه 52 درس

این تصویر به ضرب المثل: (گر خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو) اشاره دارد؛ همه ما ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فردی داریم که نباید آنرا نادیده بگیریم. هر یک از ما ویژه، خاص و اصیل هستیم؛ پس چرا باید شأن خود را با تبدیل شدن به کپی از یک فرد یا جمع، کم کنیم؟ پس بهتر است خودمان باشیم و بدون تفکر به دنبال جماعت نرویم.





فعالیت در خانه صفحه 52 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 52 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 52 درس

فعالیت در خانه صفحه 52 درس

به طور حتم، شما در طول زندگی، تغییراتی در افکار و رفتار خود داشته اید. یکی از مؤثرترین پیام هایی را، که دریافت کرده اید و به اقناع و تغییری جدی در شما منجر شده است، بررسی کنید و علّت این تأثیر گذاری قابل توجه را بنویسید.

پاسخ تجربه نگاری: ...

- سعی کنید برای انتقال یک موضوع مهم به دیگران، با استفاده از فنون اقناع و بازنمایی، نمونه‌ای تولید کنید. به صورت گروهی نیز می‌توانید این فعّالیت را انجام دهید.

پاسخ تجربه نگاری: برعهده دانش آموز می باشد. به عنوان مثال، تبلیغات و مقایسه کنسول های بازی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس بر من تاثیر داشت و باعث شد تا کنسول پلی استیشن 5 را خریداری کنم. این مورد دارای فنون مقایسه است.

- به عنوان مثال متن پوستری در ارتباط با انتخابات شورای دانش آموزی مدرسه:

«به من رای بدهید، من برای شما امکان استفاده از میز پینگ گنگ را فراهم می کنم.»

فنون استفاده در این متن: تطمیع، ادعای آشکار



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 59 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 59 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 59 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 59 درس

اکنون مانند درس 7 تعدادی فیلم، پوستر، خبر، شعر و ... به شما ارائه می شود. در هر یک از آن ها فن یا فنونی از اقناع به کار گرفته شده است. با استفاده از آنچه در درس های 6، 7 و 8 آموختید، این رسانه ها را تحلیل و فنون به کار رفته در هر یک را شناسایی کنید.

پاسخ بر عهده دانش آموزان می باشد.





عکس و مکث صفحه 61 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 61 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 61 درس

عکس و مکث صفحه 61 درس

وقتی فرد در محیطی قرار می گیرد که در معرض خطر است می ترسد این ترس خیلی بیشتر از وقتی است که فرد چیزی که اورا تهدید می کند بشناسد پس وقتی فرد نداند که چه خطری او را تهدید میکند بیشتر می ترسد.





فعالیت درخانه صفحه 62 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت درخانه صفحه 62 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت درخانه صفحه 62 درس

فعالیت درخانه صفحه 62 درس

برای انتقال یک ارزش اجتماعی به دیگران، با استفاده از فنون اقناع، نمونه ای به صورت گروهی تولید کنید.

می توان نوع دوستی و مهربانی را با استفاده از فن تکرار بیان کنیم، به صورتی که مثلا افرادی را که به کارتن خواب ها در پارک ها و معابر عمومی غذا داده و به آنها کمک می کنند را به صورت پیامی تصویری به نمایش بگذاریم.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 65 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 65 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 65 درس

فعالیت گروهی صفحه 65 درس

فرض کنید شما مدیر روابط عمومی یک شرکت هستید. برای سفارش های زیر چه رسانه ای را برای انتقال پیام پیشنهاد می کنید؟ چرا؟

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:





گفت و گوی کلاسی صفحه 66 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 66 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 66 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 66 درس

در ستون دوم جدول بنویسید که از هر رسانه چه کسانی بیشتر استفاده می کنند. سپس درباره پاسخ های خود با دیگران گفت و گو کنید.

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:





گفت و گوی کلاسی صفحه 67 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 67 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 67 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 67 درس

فیلم های «مستربین» و «دیرین دیرین» را تماشا، و درباره پرسش های زیر گفت و گو کنید.

1- اجزای تشکیل دهنده این قالب محتوایی چیست؟

2- این دو نمونه با یکدیگر چه شباهت و تفاوتی دارند؟

3- در تولید این دو قالب محتوایی از چه فناوری هایی استفاده شده است؟

4- به نظر شما در تولید هر یک از این آثار چند نفر شرکت کرده اند؟ شغل هایشان چیست؟

5- اگر شما می خواستید پیامی با این موضوع تولید کنید آن را چگونه می ساختید؟ از چه قالب محتوایی برای ارائه پیام خود استفاده می کردید؟ چرا؟

1- بازیگران واقعی، بازیگران انیمیشنی و نمایش و دیالوگ های طنز

2- شباهت: هر دو به صورت طنز گونه پیام خود را منتقل می کردند.

تفاوت: دیرین دیرین به صورت انیمیشنی و دارای دیالوگ است ولی مستربین یک فیلم می باشد و دارای بازیگر و بدون دیالوگ بود.

3- در دیرین دیرین از انیمیشن سازی و در مستربین از جلوه های ویژه فیلمسازی استفاده شده بود.

4- در تولید آنها افراد بسیاری دخیل هستند که برای هر فیلمی تعدادشان متفاوت است که شغل هایشان مانند کارگردان، نویسنده، تهیه کننده، فیلمبردار، صدابردار، تدوین گر و .. می باشد.

5- من آن را به صورت یک نمایش زنده در کلاس یا مدرسه خودمان اجرا می کردم که اجزای تشکیل دهنده آن چندین بازیگر، دیالوگ ها و یک محیط تزیین شده که پیام مورد مورد نظر انتقال دهند، می باشد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 69 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 69 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 69 درس

فعالیت گروهی صفحه 69 درس

تصاویر زیر را بررسی و تحلیل کنید.

پیام یا پیام های هر یک چیست؟

چه کسی آن را ساخته است؟ هدف از ساختن و فرستادن آنها چیست؟

 

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:





عکس و مکث صفحه 70 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 70 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 70 درس

عکس و مکث صفحه 70 درس

در تصویر مشاهده می کنیم که کودکی در حل تماشای کارتون پینوکیو می باشد که از آن مفاهیمی را دریافت می کنیم.

1- رسانه ها به گونه ای مخاطبین را خود در فرور می برند که دیگر متوجه گذر زمان نمی شوند.

2- یک پیام تلویزیونی موثر می تواند مخاطب را شبیه خود کند.

3- تا پیش از تلویزیون هیچ پدیده ای تا بدین اندازه مخاطب را دچار خودهیپنوتیزمی نکرده بود

4- یکی از آسیب های برنامه های کودک، تبلیغ کالاهای مصرفی در میان برنامه هاست.





فعالیت در خانه صفحه 70 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 70 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 70 درس

فعالیت در خانه صفحه 70 درس

این تصویر پس از حمله رژیم غاصب صهیونیستی به مردم مظلوم و بی دفاع غزه، منتشر شد. آن را بررسی، و درباره آن با اعضای خانواده گفت و گو کنید.

1- تحلیل خود را از این تصویر بیان کنید.

2- طراح این پیام رسانه ای سعی می کند چگونه افکار شما را شکل دهد؟

3- رسانه ارتباط جمعی داخل تصویر در القای چه دیدگاهی سعی دارد؟

4- عملکرد آن رسانه ارتباط جمعی، تأمین کننده منافع چه کسانی است؟

1- تصویری از آن محل، در قبل و بعد از فاجعه را نشان می دهد و ما را دعوت به مقایسه می کند. که با دیدن این تصویر به عمق فاجعه پیش آمده در آنجا پی برده و مطلع شویم.

2- سعی در ترغیب ما به توجه بیشتر به این فاجعه دارد.

3- القای حس همدردی مردم با آنها.

4- فلسطین اشغالی یا هر منطقه اشغال شده در دنیا.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 71 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 71 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 71 درس

فعالیت گروهی صفحه 71 درس

به پنج گروه تقسیم شوید. هر گروه یک نمونه از مطالعات موردی را انتخاب، و آن را براساس پرسش‌های زیر تحلیل، و نتیجه را به کلاس ارائه کند.

1- چرا افراد و مؤسسات نامبرده در مطالعۀ موردی، این پیام را می فرستند؟ چه دلایلی برای پاسخ خود دارید؟

2- این پیام را برای چه کسی می فرستند؟ از کجا می دانید؟

3- چه کسی از این پیام سود می برد؟ عموم مردم؟ سرمایه داران خصوصی؟ دولت ها؟

4- چه کسی از این پیام ضرر می کند؟

5- در ساختن و فرستادن این پیام، چه کسی تصمیم گیرنده اصلی است؟

6- چه منافع اقتصادی و سیاسی بر انتقال این پیام تأثیر داشته است؟

1- به دلایل اقتصادی چون در متن آمده است که روپرت مرداک قصد سرمایه گذاری در چین را داشته است.

2- خوانندگان نشریه نیویورک پست.

3- از این پیام سرمایه دار خصوصی روپرت مرداک و دولت چین سود می برند.

4- عموم مردم.

5- مالک رسانه روپرت مرداک.

6- روپرت مرداک تصمیم داشته در چین سرمایه گذاری کنه (اقتصادی) و نیاز به حمایت این کشور داشته است و دلیل سیاسی اینکه دولت چین به دنبال این بوده که خبر ناخوشایندی از عملکردش چاپ نشود.





گفت و گوی کلاسی صفحه 73 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 73 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 73 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 73 درس

فیلم‌های «دیرین دیرین و هوندا» را مشاهده کنید. درباره پاسخ پرسش های زیر گفت و گو کنید.

1- چه کسی این پیام را ساخته است؟

2- چرا این پیام را فرستاده است؟ چه دلایلی برای پاسخ خود دارید؟

3- این پیام را برای چه کسی می فرستند؟ از کجا می دانید؟

4- چه کسی از این پیام سود می برد؟ عموم مردم؟ سرمایه داران خصوصی؟ افراد؟ مؤسسات؟ دولت ها؟

5- چه کسی از این پیام ضرر می کند؟

6- در ساختن و فرستادن این پیام، چه کسی تصمیم گیرنده اصلی است؟

1- ایران.

2- برای آموزش دادن مردم، چون پیام های آموزنده را خیلی خوب بیان می کند.

3- عموم مردم، چون پیام آن عموم مردم را مورد خطاب قرار داده است.

4- عموم مردم.

5- افراد.

6- سازنده فیلم دیرین دیرین و هوندا (سرمایه گذاره و تهیه کننده و کارگردان).





فعالیت در خانه صفحه 77 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 77 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 77 درس

فعالیت در خانه صفحه 77 درس

1- مشهور است که هنگام تولید یک ویدئو برای شبکه های اجتماعی فقط چند ثانیه اول آن فرصت دارید تا مخاطب را با خود همراه کنید. به نظر شما چرا چند ثانیه اول این مقدار مهم است؟

2- افراد برای جلب توجه مخاطبین خود در شبکه های اجتماعی از چه تکنیک هایی استفاده می کنند؟

3- چه روش هایی برای تجربه خلوت در عصر پریشانی اطلاعاتی پیشنهاد می کنید؟

1- چون اکثر مخاطبین بیشتر اوقات چند ثانیه اول کلیپ را مشاهده می کنند و اغلب ادامه کلیپ را رد می کنند. بنابراین ویدئویی که در چند ثانیه اول، محتوای خود را بتواند در مخاطب های بیشتری القا کند، بُرد بیشتری کرده است.

2- از استیکرهای خاص، پروفایل ها و بیوهای مخصوص، از به اشتراک گذاری ویدئوها و عکس های مربوط به خود.

3- زمان بندی صحیح در استفاده از وسایل ارتباط همگانی، بیشتر وقت گذراندن با خود مثل مطالعه کتاب و یا ورزش کردن از جمله پیاده روی های متوسط مدت.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت در خانه صفحه 75 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 75 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 75 درس

فعالیت در خانه صفحه 75 درس

صنایع رسانه‌ای صنایع پول سازی هستند. جدول زیر ده شرکت رسانه‌ای پردرآمد سال 2016 میلادی (1395 شمسی) را نشان می‌دهد. آن را بررسی کنید و به پرسش‌های مطرح شده درباره آن پاسخ دهید.

1- نام کدام یک از این شرکت ها برای شما آشنا است؟

2- مرکز مدیریت این شرکت ها بیشتر در کدام کشور است؟

3- شما مصرف کننده تولیدات (کتاب، موسیقی، فیلم، تلویزیون، رایانه، گوشی تلفن همراه و…) کدام یک از این شرکت ها هستید؟

4- درآمد این شرکت ها از طریق مصرف رسانه ای همۀ مردم جهان به دست می آید، عادات مصرف رسانه ای شما و خانواده تان چه اندازه در کسب این درآمد نقش دارد؟

5- شما و خانواده تان در کسب درآمد شرکت های رسانه ای داخلی چقدر نقش دارید؟

6- با توجّه به ستون ششم این جدول، فکر می کنید عادات مصرف رسانه ای شما و خانواده تان چه نقشی در ایجاد اشتغال در داخل و خارج از کشور دارد؟

7- با راهنمایی دبیر محترم خود یکی از شرکت ها را انتخاب و بررسی کنید که مالکیت آن با چه کسی یا کسانی است و شرکت های زیر مجموعه آن کدام اند؟

1- شرکت های دیزنی، فاکس، تایم وارنر، سونی و اپل.

2- آمریکا.

3- کلیه شرکت های نام برده.

4- از آنجایی که مردم از یکدیگر نیز تاثیر پذیر هستند. این نقش می تواند بسیار مهم باشد.

5- تاثیر آن کمتر از شرکت های بین المللی است، چرا که رسانه های داخلی در مقایسه با آنها ضعیف تر هستند.

6- با مصرف بیشتر رسانه های خارجی باعث ایجاد اشغال در خارج از کشور خواهیم شد و جتی ممکن است باعث بیکاری هموطنان خودمان نیز بشویم.

7- شرکت اپل هم اکنون به رهبری تیم کوک است. و برخی از شرکت های زیر مجموعه آن به شرح زیر است:

Beats Electronics

Brae-Burn Capital

FileMaker Inc.





فعالیت گروهی صفحه 79 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 79 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 79 درس

فعالیت گروهی صفحه 79 درس

فرض کنید شما عضو شورای سردبیری یک بخش خبری پنج دقیقه‌ای در تلویزیون هستید و قرار است از میان اتّفاقات و اخباری که به دستتان رسیده است، خبر تهیّه کنید. ابتدا به صورت انفرادی خبرهای مورد نظر خود را مشخّص کنید.

1- با توجه به محدودیت زمانی (5دقیقه) کدام عنوان های خبری را نادیده می‌ گیرید؟ کدام ها را کوتاه و کدام ها را مشروح پوشش می دهید؟

2- اکنون نتیجه کار خود را با هم گروهی ها به اشتراک بگذارید. آیا چگونگی چینش و پرداختن اخبار توسط همۀ اعضای گروه یکسان است؟ دلایل خود را برای گزینش، چگونگی چینش و پرداختن اخبار برای هم گروهی ها شرح دهید.

1- اخبار داخلی مهم و خارجی مرتبط با ایران را مشروح و سایر اخبار را به صورت خلاصه پوشش می دهیم.

2- خیر، ممکن است برخی از اخبار به صورت سلیقه ای مهمتر به نظر آیند. دلیل من این بود که اخبار داخلی مهم و خارجی مرتبط با ایران به صورت مشروح و سایر اخبار را به صورت خلاصه پوشش دهم.





گفت و گوی کلاسی صفحه 83 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 83 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 83 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 83 درس

1- در درس چهارم خواندید که سیاست ثابت رسانه های بیگانه در قبال راهپیمایی اربعین همچنین دیگر راهپیمایی های مردمی مانند ۲۲ بهمن و روز قدس، سانسور و بازنمایی بوده است. حال تجارب و دانسته های خود را پیرامون نحوه پوشش خبری رسانه های مختلف از این مراسم ها بیان کرده و بگویید در پوشش خبری آنها از چه کلمات، اصطلاحات و ... استفاده شده است؟

2- زائران اربعین حسینی در هنگام راهپیمایی با روش های مختلفی همچون حمل پرچم، کوله های مزین به نوشته و تصاویر، شعارها و نوشته های روی لباس و سربند و پیام هایی را به جهانیان منتقل می کنند، آیا رسانه های خبری بیگانه این گونه پیام ها را پوشش می دهند؟

 

1- رسانه‌های متعدد جهانی به ویژه رسانه‌های اصلی کشورهای غربی برخلاف سال‌های قبل که به سانسور پیاده‌روی اربعین روی آورده بودند، امسال از انفعال خارج شدند و رویکردهای مختلفی نسبت به انعکاس خبری این مراسم داشتند؛ البته انتشار این اخبار به صورت گسترده نبوده اما به هر روی به دلیل ابعاد عظیم این تجمع مذهبی از سانسور آن پرهیز کردند؛ در واقع آنها استراتژی خود را تغییر ندادند، بلکه دست به تغییرات تاکتیکی جهت کوچک‌سازی از مراسم ازبعین هستند.

بعضی از آنها فقط به‌صورت خبری این رویداد را منتشر کردند و تعدادی دیگر از رسانه‌ها این مراسم را به صورت گزارش تحلیلی به آن پرداختند و بعضی دیگر نیز که بیشتر رسانه‌های عرب‌زبان بودند، با رویکرد منفی به این مراسم نگاه کردند و بیشتر تلاش داشتند تا حاشیه این مراسم را بر متن آن غالب کنند؛ برای نمونه به موارد زیر توجه فرمایید:

شبکه «سی‌ان‌ان»: میلیون‌ها زائر شیعه مراسم اربعین امام حسین (علیه السلام) را گرامی داشتند.

خبرگزاری «رویترز»: شیعیان عربستان، ایران و کویت در اربعین حسینی به کربلای معلی رفتند. صدها هزار زائر شیعه به شهر کربلا در جنوب عراق برای احیای اربعین رفتند. همچنین زائرانی از ایران و پاکستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مراسم اربعین شرکت کردند. بسیاری از زائران شیعه ترجیح می‌دهند با پای پیاده به کربلا بروند، زیرا بر این باورند این کار ثواب زیادی دارد و برخی دیگر به تهیه غذا و اطعام زائران دست می‌زنند.

شبکه تلویزیونی «فرانس 24»: بیش از 20 میلیون شیعه از 60 کشور جهان در مراسمی ویژه بزرگداشت امام حسین (علیه السلام) در شهر کربلا تجمع کردند. امام حسین (علیه السلام) سومین امام شیعیان است که بر اساس تاریخ توسط شمر در شهر کربلا به‌همراه 72 تن از یاران و اعضای خانواده‌اش به شهادت رسیده است. حضور این تعداد شیعه در یک مراسم و تجمع در تاریخ سابقه نداشته است.

«سی‌سی‌تی‌وی» چین: میلیون‌ها زائر از سراسر جهان در شهر مقدس کربلا جمع شدند تا مراسم اربعین را برگزار کنند، مراسمی که از جمله مهم‌ترین مناسبت‌های مذهبی در تقویم اسلامی است. این مراسم سالانه شیعه، حدودا پنج برابر بیش از مراسم حج، جمعیت مردم را به خود جذب می‌کند و شامل یک پیاده روی 80 کیلومتری است که از نجف شروع می‌شود و پنج روز طول می‌کشد تا با رسیدن به شهر مقدس کربلا تکمیل شود.

«نیودهلی تی‌وی» هند: میلیون‌ها نفر از سراسر جهان، امسال جان خود را به خطر انداختند تا به شهر کربلا در عراق برسند و مراسم چهلم شهادت امام حسین (علیه السلام) را برگزار کنند، این در حالی است که تهدیدات از سوی داعش در روزهای اخیر شدت یافته است. ناظران مراسم موسوم به اربعین را که بزرگ‌ترین مراسم مذهبی شیعیان است، نوعی بی‌اعتنایی به تهدیدات گروه شبه نظامی موسوم به دولت اسلامی (داعش) می‌دانند که قدرتش هر سال در حال افزایش است. این شبکه خبری همچنین از حضور زائران مسیحی و پیروان دیگر ادیان مذهبی در این مراسم ابراز شگفتی کرد.

«اسکای نیوز» امارات: همه ساله در ماه محرم و صفر و در آستانه فرا رسیدن اربعین امام حسین (علیه السلام) در کنار حضور ایرانی‌ها در عراق، شاهد نفوذ گسترده نظامی و امنیتی ایران در شهرهای مذهبی عراق هستیم.

«العرب» عربستان: ایرانی‌ها از طریق مرزهای عراق و داخل شدن در این کشور می‌خواهند قدرت‌نمایی کشورشان را به رخ کشورهای منطقه بکشند. ایران از طریق مراسمات مذهبی می‌خواهد توانایی خود را در بسیج کردن ایرانی‌ها و نشانه رفتن آنها ضد دشمنان خود در منطقه به نمایش بگذارد.

2- خیر؛ رسانه های آنان این اخبار را پوشش نمی دهند و سعی در انحراف و بی توجهی به این موضوع و کم ارزش نشان دادن آن می کنند.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 85 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 85 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 85 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 85 درس

به تفاوت روایت دو خبرنگار از یک رویداد دقّت کنید:

اصابت موشک به حیفا ده‌ها شهروند اسرائیلی را کشته و زخمی کرد. حماس ضمن بر عهده گرفتن این حملۀ تروریستی اعلام کرد: «حملات حماس تا نابودی کامل اسرائیل ادامه خواهد داشت». سخنگوی کاخ سفید ضمن محکومیت شدید این حمله تروریستی، توقف فوری خشونت بین فلسطین و اسرائیل را خواستار شد و گفت: «حماس باید هر چه زودتر خلع سلاح و توسط محاکم بین‌المللی به جرم کشتار مردم بی‌گناه محاکمه شود

جنبش حماس دیشب در پاسخ به حملات وحشیانه چند روز اخیر رژیم غاصب صهیونیستی به غزه و کشتار بی‌رحمانه زنان و کودکان فلسطینی، سه موشک را به سمت شهر حیفا شلیک کرد که یکی از آنها پس از برخورد به منطقه‌ای نظامی موجب کشته و زخمی شدن چند صهیونیست شد. حماس در بیانیه‌ای ضمن انتقاد از سکوت مجامع جهانی در برابر جنایت‌های جنگی صهیونیست‌ها در غزه از ادامه مقاومت تا پیروزی کامل بر رژیم صهیونیستی خبر داد.

به کمک هم کلاسی‌های خود ارزش‌های حاکم بر هر روایت رسانه‌ای را بیان کنید؟ چه دیدگاه‌هایی در هر کدام از روایت‌ها نادیده گرفته شده است؟

در روایت اول حمایت از اسرائیل و در روایت دوم حمایت از فلسطین حاکم است. در روایت اول حملات اسرائیل نادیده گرفته شده است و در روایت دوم واکنش کاخ سفید مدنظر قرار نگرفته است.





عکس و مکث صفحه 88 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 88 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 88 درس

عکس و مکث صفحه 88 درس

از این تصویر می فهمیم که رسانه مانند آفتاب پرست عمل می کند و مدام رنگ عوض می کند. در تلویزیون مدیران متناسب با منافع سیاسی و اقتصادی که دارند، ناظر افکار عمومی هستند. و به موقع برای ساختن و شکل دادن و شکار مغز عموم مردم از هر شیوه و ابزار و رنگی که داشته باشند، استفاده می کنند. تا آن چیزی که خودشان می خواهد را در ذهن مخاطب ایجاد کند.





فعالیت در خانه صفحه 88 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 88 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 88 درس

فعالیت در خانه صفحه 88 درس

از طریق دیدن یا شنیدن اخبار اصلی می‌توان به اهداف فرستندۀ پیام، مثلاً یک روزنامه پی برد. صفحات اوّل یک روزنامه (چاپی یا برخط) یا بخش خبر یک شبکه را در یک هفته تعقیب کنید. عنوان (تیتر) و خبر اصلی آن را فهرست و تحلیل کنید:

1- این روزنامه چه نوع روزنامه ای است؟ (سیاسی، اقتصادی، سینمایی، ورزشی یا …)

2- این روزنامه یا شبکه در طول هفته، بیشتر به چه موضوعاتی پرداخته است؟

3- هدف صاحبان این رسانه از کار رسانه ای چه می تواند باشد؟

1- روزنامه ورزشی می باشد.

2- بیشتر به موضوعات فوتبال ایران (لیگ برتر ایران و حواشی آن) و کمی فوتبال جهان پرداخته است.

3- آگاهی افراد علاقه مند به فوتبال، که اخبار فوتبال ایران و جهان را دنبال می کنند. و در برخی از مواقع حاشیه سازی برای برخی از افراد ورزشی و تیم های فوتبال.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 91 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 91 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 91 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 91 درس

دربارۀ پرسش های زیر گفت و گو کنید.

1- چرا مخاطبان مختلف از رسانه های مختلفی استفاده می کنند؟ با مثال توضح دهید.

2- آیا همۀ مخاطبان از محتوای یک رسانه برداشت های مشابهی دارند؟

3- این برداشت ها به چه عواملی بستگی دارد؟

4- آیا سرعت پذیرش و همراهی در میان تمام مخاطبان مانند یکدیگر است؟ چرا آری، چرا خیر؟

1- چون سلیقه، علاقه ، جنس، اطلاعات، شغل و سن با هم متفاوت است.

2- خیر برداشت ها ممکن است تفاوت باشد.

3- این برداشت ها عمده به عواملی مثل تفکر و فکر و نوع دیدگاه مخاطبان بستگی دارد که علاوه بر این ها،حرف ها و سخنان دیگران نیز در برداشت ها بستگی دارد.

4- خیر سن و سال ویا میزان درک موضوعات مختلف در مخاطبان متفاوت از یکدیگر است.





گفت و گوی کلاسی صفحه 95 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 95 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 95 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 95 درس

آزمایش های متعددی در دنیا انجام شده و چگونگی رویارویی مخاطبان با تغییرات، نوآوری ها و پیام های جدید رسانه ای بررسی شده است. تقریبا در تمامی این مطالعات از میزان استقبال و پذیرش مخاطبان، نتیجه ای شبیه نمودار زیر به دست آمده است.

1- این نمودار را با ذکر مثالی درباره تغییرات، نوآوری ها و پیام های رسانه ای تحلیل کنید.

2- یادتان باشد که مخاطبان در برابر پیام های متفاوت، برخوردهای متفاوتی دارند؛ یعنی این گونه نیست که یک نفر همیشه و نسبت به هر پیامی مثلا در گروه پیشروان یا در گروه | دیرباوران باشد؛ بلکه استقبال هرکس نسبت به برخی تغییرات، كمتر و نسبت به برخی بیشتر است. با این تذکر، در مورد شخص خودتان تحلیل کنید که نسبت به چه مواردی پیشرو و نسبت به چه مواردی دیرباور هستید.

3- آیا پیشرو بودن در پذیرش نوآوری های رسانه ای همیشه مثبت است؟ چرا؟

1- به طور مثال تلفن های هوشمند که اکنون از نیمه راه عبور کرده اند. در ابندا روی چندان خوشی به آن ها نشان داده نشد، اما اکنون می بینیم که بسیاری از افراد کوچک و بزرگ در حال استفاده از آن هستند.

2- بیشتر جوانان امروز نسبت به استفاده از تکنولوژی جدید رسانه ای مانند سربند واقعیت مجازی از پیشروان هستند، اما ممکن است به سایر موضوعات دیرباور باشند.

3- خیر؛ پیشرو بودن از ریسک بالایی برخوردار است، چرا که نوآوری ممکن است با شکست مواجه شود.





فعالیت گروهی صفحه 96 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 96 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 96 درس

فعالیت گروهی صفحه 96 درس

فرض کنید قرار است یک تولید رسانه ای انجام دهید. با توجه به تفاوت شدید بین مخاطبان، چگونه مخاطب مورد نظر را مشخص می کنید؟ نتایج بررسی گروه را به کلاس ارائه کنید. فیلم «شناسایی مخاطب»، توضیحاتی در این باره به شما داده است؛ آن را مشاهده کنید.

در تصویر این فعالیت گروهی مشاهده می کنید که حجم زیادی از پیام های مختلف (با توجه به خطوط افقی و عمودی بر روی آن دو شخص در تصویر) را هر روز مخاطبان دریافت می کنند و نداشتن سواد رسانه ای کافی و درست موجب سردرگمی آن ها می شود، که این امر سبب ایجاد اختلاف میان برداشت ها و ذهنیات آنها می شود.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 96 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 96 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 96 درس

عکس و مکث صفحه 96 درس

در اینجا ما می توانیم برداشت مخاطبان از یک پیام را مشاهده کنیم، به طوری که هر یک از آنها به نوبه خود در مورد آن چیزی که در مقابلشان می باشد برداشت خودش را کرده است و یکی عدد 9 و دیگری عدد 6 را می بیند.





فعالیت در خانه صفحه 97 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 97 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 97 درس

فعالیت در خانه صفحه 97 درس

در یک روز تعطیل، یک برنامۀ تلویزیونی را به همراه خانوادۀ خود مشاهده، و آن را از دید مخاطب شناسی در چارچوب زیر، تحلیل کنید.

1- برای چه نوع مخاطبی (برحسب سن، جنسیت، تحصیلات، زمینه های قومی، شغل، ارزش ها، نگرش ها، علاقه مندی ها و …) ساخته و برنامه ریزی شده است؟

2- چه زمانی پخش می شود؟ این زمان با چه نوع مخاطبی متناسب است؟

3-  مخاطبان درباره آن چگونه فکر می کنند؟

4- چه مخاطبانی در برابر پیام های آن مقاومت زیاد می کنند و چه مخاطبانی، سریع آنها را می پذیرند؟

ما در اینجا برنامه تلویزیونی فرصت برابر را در نظر گرفته ایم. شما می توانید برای خود یک برنامه دیگر را در نظر بگیرید و مانند ما به سوالات زیر درباره آن برنامه پاسخ دهید.

1- این برنامه برای داوطلبان و علاقمندان کنکور ساخته شده است.

2- عصرها از شبکه آموزش که متناسب با زمان خالی کارمندان و دانش آموزان است.

3- از استقبالی در حد متوسط برخوردار است.

4- دانش آموزان مقاومت می کنند و والدین سریعتر می پذیرند.





گفت و گوی کلاسی صفحه 99 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 99 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 99 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 99 درس

ابتدا جدول خودارزیابی زیر را به طور فردی تکمیل کنید.

اکنون امتیاز خود را محاسبه، و بر اساس امتیاز کل، جایگاه خود را روی بردار زیر مشخص کنید.

اکنون درباره پرسش های زیر گفت و گو کنید.

1- با استفاده از محتوای جدول صفحات ۱۰۵ و ۱۰۶ بگویید مخاطب فعال با مخاطب منفعل در مصرف رسانه ای، چه تفاوتی دارد؟

2- ویدئوی مخاطب فعال یا منفعل را ببینید و تحلیل کنید.

3- با توجه به اینکه شما در کاربری رسانه های دوسویه، نقش نشر و بازنشر پیام را دارید در این فضا چه ویژگی هایی باید داشته باشید که فعال به شمار آیید؟ جدول صفحه بعد برخی از نشانگرهای افراد فعال در نشر و بازنشر پیام را نشان می دهد. جدول را به طور فردی تکمیل و امتیازهای خود را با دیگران مقایسه کنید.

تکمیل جدول بر عهده دانش آموزان می باشد.

1- با توجه به ویژگی های مطرح شده مخاطب فعال رسانه را انتخاب می کند و هدفمند به سمت رسانه می رود در استفاده از رسانه به کاربردی که برایش دارد فکر می کند به سرعت تحت تأثیر رسانه قرار نمی گیرد و در مورد پیام آن به تفکر پرداخته و حتی آنرا نقد می کند.

3- به عبارت ساده پیام رسانه را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.پیامی را که قصد نشر و یا باز نشر آنرا داریم اولا گزینش می کنیم از فرستادن پیام هدفی را دنبال می کنیم و در موردش فکر می کنیم و از صحت و سقم آن اطمینان کسب می کنیم به کاربردی که این پیام  دارد فکر می کنیم.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 99 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 99 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 99 درس

فعالیت گروهی صفحه 99 درس

1- تصور شما از یک ادم معلول یا کم توان چیست؟

2- اگر شما دچار معلولیت بودید چه می کردید؟ (مثلا بر اثر تصادف، دست، پا یا عضو دیگری را از دست داده بودید.)

1- شخصی است ک دارای نقص و ضعف جسمانی است و این نقصو کمبود ، باعث ایجاد محدودیت هایی برای فرد شده است.

2- سعی می کردم با شرایط کنار بیایم و روی سایر ویژگی ها و توانایی ها تمرکز کنم.





گفت و گوی کلاسی صفحه 106 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 106 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 106 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 106 درس

1- چگونه از مخاطب منفعل به فعال تبدیل شویم؟

2- تصویر زیر را در ارتباط مخاطب و رسانه تحلیل کنید.

3- شما تا چه اندازه با پیام های این تصویر موافق هستید؟ چرا؟

1- «مخاطب منفعل» از خود اختیاری در مقابل پیام های رسانه ای نداشته، سهمی در شکل گیری پیام ندارد و آغوش خود را به روی هر پیام و رسانه ای گشوده است و همه پیام در ناخودآگاهش شکل می گیرد. اما «مخاطب فعال» در مقابل پیامهای رسانه ای از خود واکنش نشان می دهد و خودآگاهش را در شکل گیری پیام مشارکت می دهد.

«مخاطب فعال» کسی است که می داند، می خواهد و می تواند که به شکل مناسب و میزان متناسب از رسانه ها بهره برداری کند، در حالی که «مخاطب منفعل» بی برنامه، بی قاعده و بیش از حد، همیشه و همه جا حاضر و ناظر است، او امیر رسانه ها نیست بلکه اسر دست. آنهاست.

دیده‌بانی یا رصد آینده به عنوان دیگر رویکرد آینده‌پژوهی گفت: با استفاده از رصد کردن آینده، نقشه‌های تغییرات در آینده به عنوان خروجی اصلی آینده‌پژوهی به دست می‌آیند.

آینده‌پژوهی فرد را از حالت منفعل و رکود خارج کرده و به یک عنصر فعال تبدیل می‌کند و انسان به عنوان خلیفه‌الله نباید دست بسته و منفعل باشد.

فرد هوشیار و خلاق از علایم و سیگنال‌های ضعیف در جهت پیش‌بینی و شناخت مشکلات در آینده بهره‌مند می‌شود و آینده را بر اساس سه محور تنظیم می‌کند که شامل آینده‌ ممکن، آینده‌ احتمالی و آینده‌ ترجیحی است . دو مورد اول بدون هیچ دخالتی و با حفظ هنجارها آینده پیش‌بینی می‌شود؛ ولی مورد سوم آینده‌ای است که خود ما در ساخت آن نقش داریم و بر اساس ترجیحات ما شکل گرفته است.

خلاقیت، پشتیبانی، جلوگیری از چالش‌ها و استفاده از روش‌های مدیریتی مالتی دیسیپلینی از ارکان اصلی این علم به شمار می‌روند.

آینده‌پژوهی به عنوان یک علم هالستیک و کل‌نگر، همکاری و مشارکت تمامی رشته‌ها اعم از رشته‌های فنی، پزشکی و علوم انسانی را می‌طلبد.

برنامه‌ریزی راهبردی بسیار کوتاه‌مدت‌تر از آینده‌پژوهی است و در طول سه تا پنج سال انجام می‌شود و این در حالی است که مطالعات و پیش‌بینی‌های آینده‌پژوهی گاها تا پنجاه سال نیز صورت می‌گیرد.

پیمان کیهان‌ور، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم بر ضرورت جایگزینی برنامه‌ریزی سنتی با سناریو نویسی تاکید کرد.

منظور از سناریونویسی در نظر گرفتن یکسری مراحل برای به انجام رساندن یک طرح است که از صفر تا صد آن نوشته شده و به تدریج اجرا می‌شود و یک ذهن پویا و فعال همواره در حال سناریو نویسی است.

در مواجهه با آینده دو دیدگاه وجود دارد، اولی آینده را پرتوی از گذشته می‌داند که در آینه‌ آینده بازتاب و نمود پیدا می‌کند و دومین دیدگاه نیز آینده را غیرقابل پیش‌بینی می‌داند.

جهان در هر لحظه در حال تغییر است و آینده‌پژوهی است که ما را در مقابله با این سونامی تغییر یاری می‌رساند.

نگاه حاکم بر آینده‌پژوهی، نگاهی سیستمیک است و این سیستم علاوه بر بررسی تک‌تک اجزا، روابط بین اجزا را نیز پیش‌بینی کرده و در راستای هم‌افزایی و به صورت سینرژیکی عمل می‌کنند.

حال و آینده‌ نزدیک، آینده‌ قریب‌الوقوع، آینده‌ میان‌مدت، آینده‌ بلند مدت و آینده‌ دور از جمله‌ این تقسیم‌بندی‌ها هستند.

آینده‌پژوهی همه‌ عرصه‌ها اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و صنعتی را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و همچنین طراحی و مهندسی آینده باید در این طرح در راس اهداف قرار بگیرد.

این علم به سخن گفتن از آنچه که از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل نشده است، اشاره دارد و طبق قواعد هستی و سنت‌های الهی صورت می‌گیرد.

2- در این هرم هرچه از رسانه های بالاتر آن استفاده کنیم، منفعل تر و هر چه از موارد پایین تر استفاده کنیم، فعال تر خواهیم بود.

3- تصویر درستی است، اما باید این موضوع را هم در نظر گرفت که همه کتاب ها برای تبدیل ما به یک مخاطب فعال مناسب نیستند و همه بازی های رایانه ای هم منجر به منفعل شدن ما نخواهد شد. از این رو باید محتوای رسانه را مورد توجه بیشتر قرار داد.





عکس و مکث صفحه 107 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 107 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 107 درس

عکس و مکث صفحه 107 درس

تصویر بالا نشان می دهد که در مغز انسان قفل هایی وجود دارد که با خواندن کتاب به عنوان کلید آن قفل ها باز می شود، و به عبارتی دیگر قدرت فکر ما را افزایش می دهد.

همچنین این تصویر نشان می دهد که از تمام رسانه هایی که اطراف ما هست کتاب خیلی بهتر است و قفل هایی که درون سر آن فرد می باشد، نشان دهنده این است که می توان قفل همه چیز درون ذهن را با خواندن کتاب باز کرد. و رنگ قرمز قفل ها نیز یعنی هیجانات و احساسات آن فرد نسبت به پیدا کردن پاسخ و کلیدهای قفل های درون ذهن در کتاب می باشد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت در خانه صفحه 107 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 107 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 107 درس

فعالیت در خانه صفحه 107 درس

اگر شما بخواهید به عنوان یک فرستنده پیام، گروهی از افراد را به کتاب خوانی ترغیب کنید، چه گروهی از مخاطبان با چه ویژگی هایی (سنی، تحصیلات، جنسیت و …) را انتخاب می کنید؟ با امکاناتی که در دسترس دارید، حداقل یک پیام رسانه ای در قالب های اعلان (پوستر)، فیلم، عکس، شعر، طنز و … برای آنها تولید، و جلسه بعد آن را در کلاس ارائه کنید.

من گروهی از دانش آموزان دختر و پسر در رنج سنی 18 تا 20 سال با تحصیلات دیپلم و فوق دیپلم که به مباحث علمی و دنیای تکنولوژی علاقه دارند را نظر می گیرم.

پیام رسانه ای: ابتدا من از شعر فوق استفاده می کنم:

با تکنولوژی به دور خود سنگ بچین

شاید بشوی همیشه بر روی زمین

فرعون مدل جدید عصر اتمی

اهرام ثلاثه را از این دید ببین





فعالیت گروهی صفحه 109 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 109 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 109 درس

فعالیت گروهی صفحه 109 درس

۱- فیلم «تکنیک نقاشی» را ببینید. آیا به عنوان مخاطب حق شما نیست تا از پشت پرده اگاه شوید؟

۲- در جدول زیر، برخی از مهم ترین حقوق مخاطب در برابر رسانه ها ذکر شده است. بسیاری از این حقوق، حق های مسلم و بدیهی مخاطبان است که متاسفانه گاهی در برخی از رسانه ها رعایت نشده است. شما با کامل کردن این جدول، آشنایی بیشتری با حقوق خود پیدا خواهید کرد. پس از تکمیل جدول در گروه، نتایج کار گروه را به کلاس ارائه کنید.

1- در این فیلم ابتدا در پشت پرده یک سری اتفاقات و برنامه ریزی ها انجام می شود و سپس شروع به فیلمبرداری می شود. در واقع در این فیلم اتفاقات را طوری نشان می دهد که واقعی نیست و این حق ما است که از این موضوع خبر داشته باشیم تا دچار گمراهی نشویم.

2- این جدول باید با توجه به تجربه های شما در این زمینه تکمیل شود، جدول زیر می تواند به شما کمک کند پاسخ های صحیح را پیدا کنید.

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:

 





عکس و مکث صفحه 113 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 113 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 113 درس

عکس و مکث صفحه 113 درس

همانطور که در عکس قابل مشاهده است، فردی با جارو برقی در حال سرقت اطلاعات از کامپیوتر شخصی یک نفر می باشد که با این اطلاعات می تواند آسیب های زیادی به شخص موردنظر بزند.این روزها محافظت از اطلاعات مخصوصا در فضای مجازی از اهمیت خیلی بالایی برخوردار می باشد و ما نباید به هر کس و یا هر پیامی اعتماد کنیم. به عنوان مثال زمانی که داریم از درگاه پرداخت آنلاین بانک ها استفاده می کنیم باید مطمئن شویم که صفحه اینترنتی موردنظر جعلی نباشد.

همه ما باید برای جلوگیری از هک شدن و سرقت اطلاعاتمان توسط افراد سودجو باید موارد زیر را رعایت کنیم:

۱- گوشی موبایل یا لپ تاپ خود را رمز دار کنیم و نگذاریم افراد غریبه با آنها کار کنند، همچنین باید روی وسایل الکترونیک خود آنتی ویروس و فایروال نصب کنیم.

۲- اگر شخصی به ما پیام داد، حتما مطمئن شویم که نیت بدی ندارد و حتی اگر یک درصد هم شک کردیم سریعا مکالمه را مسدود کنیم.

۳- استفاده از وای فای های عمومی و بلوتوث ها راهی بسیار آسان برای هکرها هستند که می توانند به تلفن همراه متصل شوند و از حساب ها برداشت کنند.

۴- اگر مورد مشکوکی مشاهده کردیم و یا اطلاعاتمان مورد سرقت قرار گرفت سریعا باید به وبسایت پلیس فتا مراجعه کنیم و درخواست بررسی بدهیم.

۵- هر برنامه ای را نباید بر روی کامپیوتر یا موبایل خود نصب کنیم زیرا ممکن است حاوی بد افزار یا ویروس باشد. این بدافزار ها حتی می توانند اطلاعات بانکی ذخیره شده در موبایل ما را مورد سرقت قرار دهند.

همیشه باید این را به یاد داشته باشیم که یک هکر می تواند می تواند فقط با نوشتن برنامه ای که خارج از دید ما است و حتی به آن فکر نمی کنیم با بررسی اطلاعات موجود در کامپیوتر و قرار دادن آن در شبکه، به سادگی به اطلاعات کاربری ما دسترسی پیدا کند.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت در خانه صفحه 113 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 113 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 113 درس

فعالیت در خانه صفحه 113 درس

طی هفته جاری با توجه به جدول حقوق مخاطب در برابر رسانه ها، نسبت به رسانه های اطراف خود و پیام های آنها حساس باشید و برای نقض این حقوق، دو نمونه ذکر، و جلسه آینده در کلاس مطرح کنید.

طی هفته جاری برخی خبرگزاری ها و شبکه اجتماعی اینستاگرام را زیر نظر گرفتم، بسیاری از سایت ها و پیج ها بخاطر دریافت دنبال کننده بیشتر تیترهایی اشتباه و کنجکاو کننده برای مطالب خود می گذارند.

بسیاری از صفحات با درج نوشته هایی دروغین به دنبال دیده شدن بیشتر می باشند و به مخاطب خود احترامی نمی گذارند.





کلاس معکوس صفحه 114 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ کلاس معکوس صفحه 114 تفکر و سواد رسانه ای دهم

کلاس معکوس صفحه 114 درس

کلاس معکوس صفحه 114 درس

متن صفحات ۱۲۲ و ۱۲۳ درس ۱۵ را در خانه مطالعه کنید. در طول هفته یک فیلم، تصویر، مجله، روزنامه، کتاب و … را انتخاب و براساس مؤلفه های سبک زندگی نامبرده در متن درس، آن را تحلیل کنید. رسانه انتخابی خود، تحلیل آن و سؤال های احتمالی را جلسه بعد به کلاس بیاورید.

پاسخ این سوال به عهده خود شما می باشد زیرا با توجه به فیلم، تصویر، مجله، روزنامه یا کتابی که انتخاب می کنید می توانید پاسخی متفاوت نسبت با سایر دانش آموزان بنویسید.





گفت و گوی کلاسی صفحه 118 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 118 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 118 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 118 درس

- با راهنمایی معلم محترمتان برخی از فیلمها، تصاویر، مجلات، صفحات روزنامه، کتاب و… مرتبط با سبک زندگی را که با خود به کلاس آوردهاید به نمایش بگذارید. محتوای آنها را براساس مؤلفه های سبک زندگی تحلیل کنید.

1- در مجموع، در نمونه های انتخابی دانش آموزان چه موارد مشابهی از بازنمایی ابعاد سبک زندگی ارائه شده است؟

2- آیا این بازنمایی ها هدف خاصی را دنبال یا الگوی خاصی را ترویج میکنند؟ چرا آری، چرا نه؟

- «مُد»ها الگوهای فرهنگی ای است که توسط بخشی از افراد جامعه، پذیرفته می شود و دارای یک دوره زمانی نسبتاً کوتاه است و سپس فراموش می شود. اکنون فیلم «مد» را ببینید. سپس درباره پرسش های زیر گفت و گو کنید.

3- چرا برخی افراد در سبک پوشش و آرایش خود به دنبال مد می روند؟

4- آفرینندگان و سازندگان مد چه کسانی هستند؟

5- مثال هایی از نقش رسانه ها در ترویج مدگرایی را در کلاس مطرح کنید.

توجه: پاسخ سوال 1 و 2 به موارد گفته شده توسط معلم و فعالیت های دانش آموزان در کلاس برمیگردد و ما در ادامه به سایر سوالات گفت و گوی کلاسی این بخش پاسخ خواهیم داد.

3- کسب شخصیت، تنوع طلبی، کسب وجه متمایز از دیگران، هویت یابی، به دلیل نیاز به تنوع و فرار از یکنواختی، به خاطر مورد توجه قرار گرفتن یا نشان دادن اینکه متعلق به طبقه بالا مرفه جامعه هستند، پیروی از مد روز و پوشیدن برندهای معروف، داشتن خودرو گران قیمت و..

نظریه های زیادی در این مورد وجود دارد که می توان به تمایز و دیده شدن، عقب نماندن در جامعه، هم گونی با طبقات بالاتر، کمبود عزت نفس و روحیه تنوع طلبی زیاد و …. اشاره کرد.

4- طراحان مد و لباس معمولا افراد خلاق و پیشرو جامعه هستند که با شناسایی سلیقه مخاطبان بازار پر رونق و درآمد زایی را به وجود آورده اند.

اولین کسی که طراح مد بوده است، چارلز فردریک ورث نام داشته که با دوختن نام خود بر لباس های دوخت خودش پایه یک برند اولیه را گذاشته است. همچنین از برندهای معروف ایرانی و خارجی امروزه می توان به زارا، شانل، دیور، ورساچی، آدیداس و غیره اشاره کرد.

5- جشنواره فیلم فجر، جشن های خانه ی سینما، جشنواره بزرگداشت حافظ، جشنواره دنیای تصویر، رسانه ها از طریق تبلیغات، فیلم ها، و به طور کلی پوشش و لباس و مدل مو و سبک زندگی هنرپیشه و هنرمندان به نوعی رواج دهنده مد و مدگرایی هستند.

مثال های دیگر از نقش رسانه ها در مد: شبکه هایی وجود دارد تحت عنوان مد که به طور مستقیم به ترویج مد می پردازند، تیکه کلام ها و جملاتی که بعد از دیدن برخی از فیلم ها در بین مردم رایج می شود، نحوه پوشش و آرایش بازیگران فیلم مانند فروش گردن بند مرغ آمین بعد از پحش سریال شهرزاد!

تحلیل و بررسی تصویر:

تصویر سمت راست مادری را نشان می دهد که برای جلوگیری از مدگرایی چادرش را طوری گرفته است که فرزندش مدهای مغازه های اطراف را نبیند، در واقع این ابتدایی ترین کاری هست که می توان در مقابله با این پدیده انجام داد که شاید در سنین پایین تر جواب بدهد، اما در واقع نوعی پاک کردن صورت مساله است و ما باید به فرزندان خودمان آگاهی بدهیم و با سواد رسانه ای جلوی بسیاری از آسیب های رسانه را بگیریم.تصویر سمت چپ هم سیر تحول تیپ مردان ایرانی را نشان داده است که تا حدودی بیانگر ارزش های حاکم بر هر دوره می باشد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 121 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 121 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 121 درس

عکس و مکث صفحه 121 درس

شما در این تصویر یک انسان را میبینید که در برابر انبوهی از وسایل متنوع قرار گرفته است و شاید بیشتر وسایل یا خود رسانه یا تبلیغات رسانه باشند. بنابراین فرد باید به عنوان مخاطب فعال فکر کرده و بهترین ها را انتخاب کند.

گاهی همین فضای مجازی را هم باید به این وضعیت تشبیه کرد که در برابر انبوهی از اطلاعات و پیام ها و متن ها قرار می گیریم بنابراین باید مقلد و منفعل نباشیم بلکه خلاقیت داشته و موارد ضروری را انتخاب کنیم.

همچنین این تصویر بیانگر مصرف گرایی است و ابزاری را نشان می دهد که به فرد تحمیل می شود و آیه ای که در گوشه ی پوستر نوشته شده است نیز اشاره به اسم درس دارد.





فعالیت در خانه صفحه 121 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 121 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 121 درس

فعالیت در خانه صفحه 121 درس

1- زندگی به نمایش درآمده در برنامه های تلویزیون (شبکه های داخلی یا خارجی) را با زندگی واقعی خود مقایسه کنید. در ستون اول جدول زیر بنویسید همسالان شما چگونه در برنامه های تلویزیونی به تصویر کشیده می شوند و در ستون دوم از زندگی واقعی خود بنویسید.

2- سعی کنید برای انتقال یکی از موضوعات سبک زندگی به دیگران با استفاده از فنون اقناع و بازنمایی نمونه ای تولید کنید. به طور گروهی نیز می توانید ای فعالیت را انجام دهید.

1- زندگی ای که در تلویزیون از ما نمایش داده می شود بیشتر شبیه آنی (چیزی) است که می خواهیم باشیم تا آنی (چیزی) که هستیم.

2- نمایش خودروهایی که خراب نمی شود و نیاز به تعمیر ندارند! درحالی که پس از خرید متوجه عیب هایشان می شویم. اما باز هم با نمایش نمونه هایی تدوین شده از نحوه عملکرد آنها و تنها اکتفا به یک زیرنویس بسیار ریز جهت جلوگیری از جریمه شان توسط نهادهای نظارتی به این فروش پرسود خود ادامه می دهند.





گفت و گوی کلاسی صفحه 123 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 123 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 123 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 123 درس

۱- چه چیز یک بدن را سلامت می سازد؟

2- شما دلتان می خواهد لاغر باشید یا سلامت؟

۳- راجع به افرادی که در فیلم های خارجی و تبلیغات میبینید، فکر کنید.

از چه جملاتی برای توصیف زنان موجود در آن فیلم ها استفاده می کنید؟

از چه جملاتی برای توصیف مردان موجود در آن فیلم ها استفاده می کنید؟

این تصاویر چه پیام هایی درباره ظاهر مردم به ما می دهند؟

۴- درباره خانواده و دوستان خودتان فکر کنید، آیا آنها شبیه افرادی هستند که در رسانه ها می بینید؟

1- برای اینکه بدن سالم و نیرومند باشد باید غذاهای سالمی به اعضای بدن برسد، پس باید اطلاعات کافی را داشته باشیم که هر کدام از اعضای بدنمان برای سلامت خود به چه غذایی نیاز دارند.

2- سلامت، زیرا لاغر بودن زیاد به سلامت بدن من آسیب می رساند.

3- افرادی که در رسانه ها میبینیم، تفاوت های زیادی با ما دارند زیرا در رسانه سعی شده است آن ها را انسان های فوق العاده نمایش دهند و اگر ما بتوانیم زندگی شخصی یکی از این سلبریتی ها را از نزدیک ببینم متوجه می شویم خود آن ها نیز در زندگی شخصی شان با چیزی که در رسانه از آنها می بینیم متفاوت هستند.

پیام این تصاویر آن است که چیزی در رسانه به ما نمایش داده می شود با زندگی واقعی متفاوت است.

4- خیر، آنها نیز با افرادی که در رسانه ها می بینم متفاوت هستند زیرا تصاویری که ما از افراد در فیلم ها و تبلیغات میبینیم تصاویر دستکاری شده است تا آنها جذاب تر به نظر برسند. با گریم، نورپردازی و استفاده از نرم افزارهای خاص تصویر یک فرد را تغییر می دهند.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 123 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 123 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 123 درس

فعالیت گروهی صفحه 123 درس

تصور کنید شما موجودی فضایی هستید که به زمین سفر کرده اید و روزی به ایستگاهی فضایی در زمین می رسید. در این ایستگاه فضایی شما انواع زیادی از مجلات را پیدا می کنید. از آنجایی که قبلا هیچ انسانی ندیده اید، این مجلات برای شما جالب است.

بنابراین آنها را کنار هم می گذارید و براساس آن یک گزارش درباره زمینی ها تهیه می کنید. در گروه مجلاتی که با خود به کلاس آورده اید را بررسی کنید. بر اساس تصاویر مجلات بنویسید فضایی ها ظاهر زمینی ها را چگونه توصیف می کنند (به عنوان مثال آدم ها همه لاغر و شاد هستند و …).

گزارش خود را برای کلاس آماده کنید. هر گروه گزارش خود را برای کلاس بخواند. سایر دانش آموزان درباره صحت و دقت توصیفات و تطابق تصویر مجلات با ویژگی های عمومی مردم نظر دهند.

در این جا مجلات همان رسانه هایی هستند که عکس ها را با دستکاری زیباتر و شکیل تر می کنند. وقتی آدم من به عنوان آدم فضایی این تصاویر را می بینم پیش خودم فکر می کنم که انسان ها چقدر مرتب و زیبا هستند و هیچ مشکلی ندارند اما در واقع اینطور نیست.

البته ممکن است از آنجایی که فضایی ها ما انسان ها رو به خوبی نمی شناسند با دیدن تصاویر مجله فکر کنند که چقدر ما زشت و لاغر هستیم.





گفت و گوی کلاسی صفحه 124 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 124 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 124 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 124 درس

۱- همسالان فضایی شما در آنجا چه ویژگی هایی داشتند؟

2- معیارهای زیبایی برای آنان چه بود؟

۳- چه محصولاتی برای آنها تبلیغ می شد؟

۴- در این تبلیغات از چه فنونی استفاده می شد؟ چه صفت ها و وعده هایی به عظیم الجثه شدن پیوند داده می شد؟

۵- معیارهای زیبایی در آنجا با معیارهای شما شباهت دارد یا متفاوت است؟

۶- اگر چند ماه در آن سیاره زندگی کنید نسبت به اندازه و شکل بدنتان چه احساسی خواهید داشت؟

۷- اگر بخواهید پیامی راجع به شکل و اندازه بدن به زمینی ها بدهید، آن پیام چیست؟

۸- طرز تلقی خود درباره زیبایی افراد را بررسی کنید، چه عواملی در شکل گیری نگرش شما مؤثر بوده است؟ نقش و سهم رسانه ها در شکلگیری این نگرش چیست؟

1- آنها قدی ۲۳۰ سانتی متری و وزنی ۲۰۰ کیلوگرمی داشتند و تقریبا دو برابر من بودند.

2- هر چه بزرگ تر باشند و جثه بزرگتری داشته باشند زیباتر می باشند.

3- محصولاتی که به بزرگ شدن جثه کمک می کند.

4- فضانوردانی را نشان می داد که قبل از مصرف محصول جثه هایی کوچک داشتند.

5- کمی متفاوت است زیرا کمتر انسانی دوست دارد تا این حد بزرگ و چاق شود.

6- احساس می کنم که من هم برای زندگی بهتر در آنجا باید شبیه به آدم فضایی ها بشوم. زیرا احتمالا وسایل رفاهی در آنجا بر اساس جثه های بزرگ ساخته شده است.

7- می گویم آن ها شبیه به غول هستند و زیبایی در جوامع مختلف معیار متفاوتی دارد.

8- به نظر من انسانی زیبا است که شخصیت و دانش بالایی داشته باشد و ظاهر آن آراسته باشد و لازم نیست که حتما شلوار و لباس خاصی به تن کند. همچنین رسانه ها نمی توانند بر روی تفکرات من تاثیر بگذارند.





گفت و گوی کلاسی صفحه 126 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 126 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 126 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 126 درس

1- چه صنایع و افرادی از ساختن کلیشه بدن و ترویج آن سود می برند؟ چگونه؟

۲- پیامدهای پیروی از کلیشه بدن برای فرد و جامعه چه خواهد بود؟

1- یقیناً شرکت هایی که مواد آرایشی و زیبایی تولید می کنند و یا دلالان این حوزه که از این راه به پول زیادی می رسند با تبلیغات قانع کننده ای افراد رابه سمت کلیشه بدن می کشانند.

2- کلیشه بدن به تدریج انسان را به سمت کاهش اعتماد نفس، چشم و هم چشمی در جامعه و الگو یابی غلط و مسیرهای نادرست هل می دهد. این مسیر غلط نهایتاً می تواند به علت تنوع مدل ها وحس تنوع طلبی وزیبا خواهی افراد روزبروز هزینه های کلان برای کارهای بیهوده هدرمی رود و سلامتی افراد جامعه نیز تهدید می شود.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 127 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 127 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 127 درس

عکس و مکث صفحه 127 درس

نشان می دهد که آرایش ظاهر و انجام عمل های زیبایی و استفاده از جواهرات و عمل های زیبایی گونه، دماغ و گوش و … جنسیت نمی شناسد. افراد تحت تاثیر رسانه های مختلف بدنبال کسب هویت برتر و پذیرش مطلوب تر با استفاده از مدل های مختلف هویت واقعی خود را پنهان می کنند.





فعالیت در خانه صفحه 127 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 127 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 127 درس

فعالیت در خانه صفحه 127 درس

یکی از دو فعالیت زیر را انتخاب کنید و انجام دهید.

۱- بررسی کنید دیدگاه برخی از محققان و صاحب نظران درباره کلیشه بدن چیست؟

۲- در طول هفته برنامه های تلویزیونی، فیلم های سینمایی یا تبلیغاتی را که مشاهده می کنید بررسی کنید، چند مورد از این طعن و تحقیر را به طور آشکار یا پنهان مشاهده می کنید؟

1- مفهوم بدن و زیبایی در حوزه‌ی علوم اجتماعی و انسانی، از دهه‌های پایانی قرن بیستم، توجه ویژه‌ی بسیاری از محققان را به خود جلب کرده است؛ از جمله جامعه‌شناسان، انسان‌شناسان، پژوهشگران مطالعات فرهنگی، ارتباطات، اقتصاد و بازاریابی از زوایای گوناگون به مطالعه، کنکاش و بررسی پرداخته‌اند.

رابرت مک کنزی، استاد ارتباطات دانشگاه «ایلینویس» مـی‏گوید: «روزنامـهنگار حرفهای، عمـیقاً بر منابع رسمـی اطلاعاتی اتکا دارد. خبرنگاران آنـها حتما با سخنگویـان رسمـی نخستوزیران، مدیر فعالیتهای رسانـهای کاخ سفید، مدیران شرکتهای تجاری و فرماندهان عالی رتبه ارتش گفتوگو نمایند و اخبار این رسانـهها درون حقیقت، گفتههای آنـهاست. لذا دورنمای عملکرد آنـها هم بـه صورت خودکار با دیدگاههای رسمـی پیوند مـی‏خورد و در یک راستا خواهد بود.»

وی درون ادامـه خاطرنشان مـی‏کند کـه «اگر شما با زندانیـان، تظاهرکنندگان، بیخانمانها و یـا اعتصاب کنندگان گفتوگو نمایید، احتمالاً بـه منابعی غیرقابل اتکا وابسته شدهاید. درون حقیقت، شما حتما در روزنامـه نگاری حرفهای، واژه بی‏طرفی و استقلال را حذف کنید.»

چنین اتکایی بر منابع رسمـی اطلاعاتی و خبری، رسانـه‏های ما را عمـیقاً بـه سوی محافظهکاری کشانده و در حقیقت، تعریف یک رویداد بهعنوان یک خبر و یـا خودداری از انتشار آن، درون دستان صاحبان قدرت مـیافتد. آقای مک کینزی کـه کتاب ارزشمند «رسانـههای ثروتمند، دموکراسی فقیر» را نگاشته است، چنین هشدار مـیدهد: «شرایط کنونی ما، دقیقاً درون جهت متضاد با عملکردی هست که حتما در یک نظام دموکراسی روی دهد، یعنی پاسخگویی صریح و شفاف صاحبان قدرت درون برابر افکار عمومـی.»

چهارمـین مطرح شده درون این مدل، انتقاد هست که بـه معنای پاسخ و عکسالعمل منفی نسبت بـه یک خبر و یـا گزارش انتشار یـافته درون رسانـهها مـی‌باشد. این انتقادها مـی‌تواند درون قالب نامـه‌ها، تلگرافها، تماسهای تلفنی، طومارها، شکایتهای قضایی، سخنرانی و یـا طرحهای دولتی، شکایت، تهدید و یـا اقدامات تعی و تنبیـهی باشد. سازمان‌های تجاری معمولاً بـه صورتی ساختار یـافته گردهم مـی‌آیند که تا ماشین انتقادگری خود را سروسامان دهند. شاید یکی از معروفترین انجمنهای فعال درون این زمـینـه را حتما « ائتلاف آمریکایی تغییر آب و هوا» (GCC) دانست کـه در آن، تعدادی از شرکتهای نفتی و خودروسازی نظیر «کسون»، «تگزاکو» و «فورد» حضور دارند. بـه هر حال، سنگ بنای این ائتلاف قدرتمند از سوی مؤسسه «برسون – مارستلر» بنیـان نـهاده شد کـه بزرگترین شرکت روابط عمومـی دنیـا بـه شمار مـیرود. هدف اصلی آنـها، زیر سؤال بردن نتایج تحقیقات و پژوهشهای دانمشندان علوم آب و هوا و هشدارهای انتشار یـافته درون مورد روند فزاینده گرمایش جهانی مـی‏باشد.

شارون بیدر درون کتاب خود با عنوان «دایره بسته جهانی»، بـه افشای اقدامات گسترده این ابر شرکت‏های صنعتی و تجاری و شرکتهای روابط عمومـی اجارهای آنـها درون زمـینـه بیاثر یـافتهها و هشدارهای دانشمندان و کارشناسان حامـی محیطزیست مـیپردازد. مثلاً آنان بـه جای تلاش درون جهت تصویب قوانین کنترل دولتها، خواهان مسئولیتپذیری زیستمحیطی افراد درون شیوه زندگی خود هستند و با هرگونـه تصویب مقررات جدیدی به منظور صنایع، بـه شدت مخالفند. یکی از نویسندگان برجسته انگلیسی کـه آثار متعددی درون حوزه محیط زیست و حیـاتوحش دارد نیز اخیراً اعلام نموده کـه صاحبان صنایع انگلستان بـه شدت از انتشار گزارش‏های نگران کننده درون رسانـه‌ها جلوگیری مـی‌نمایند.

2- انجام این فعالیت بر عهده دانش آموز می باشد.





گفت و گوی کلاسی صفحه 129 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 129 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 129 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 129 درس

1- چقدر از وقت خود را صرف بازی های ویدوئی می کنید؟

2- از این بازی ها تا به حال چه آموخته اید؟

3- یکی از بازی های جذابی را که همگی با آن آشنایی دارید انتخاب کنید و با تشریح فضا و محیط مهندسی شده بازی و اینکه با چه تغییراتی می توانست فضا و پیام بازی تغییر کند، آن بازی را رمزگشایی کنید. مثل یک مخاطب فعال، اهداف آشکار و پنهان تولید کنندگان آن بازی را تحلیل کنید.

4- بر اساس تحلیلی که از یک بازی انجام دادید بگویید آیا بازی ها نیز ارزش ها و سبک زندگی خاصی را به شما انتقال می دهد؟ چرا آری، چرا خیر؟

1- به عنوان مثال روزانه ۲ الی ۳ ساعت.

2- برخی از بازی های فکر باعث می شود ذهن ما باز تر شده و بهتر فکر کنیم و خلاقیت بیشتری داشته باشیم. برخی از بازی های خارجی نیز می توانند زبان انگلیسی ما را قوی تر کنند.

3- در بازی Assassin’s Creed شخص بازی کننده در نقش یکی از قاتلین فرقه اسماعیلیه که قصد دارد با ترور برخی افراد سرشناس مسیحی و مسلمان از ادامه جنگ‌های صلیبی جلوگیری کند، بازی می‌کند.

یکی از اهداف پنهان این بازی استفاده از نام حضرت علی(ع) در لوگوی پرچم این فرقه، تأکیدی بر شیعه بودن این گروه قاتل و خشن دارد تا در ضمیر ناخوداگاه ذهن ها اینگونه تصویرسازی کند که امام علی شخصی خشن بوده است.

از اهداف پنهانی دیگر این بازی نسبت دادن القابی چون تروریست و خشن به شیعیان، نمایش خشونت رهبر این گروه (شیعه) و در نهایت خیانت وی. البته آرم این بازی هم مشابه گونیا پرگار است که از نمادهای فراماسونری است.

4- بله، با گذشت زمان و به مرور این بازی ها می توانند سبک زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهند. ایجاد خشونت از طریق عمل و عکس العمل و کنش و واکنش فرد با کاراکتر و فضای بازی می تواند از مهمترین آسیب های بازی های رایانه ای در سبک زندگی ما می باشد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 133 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 133 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 133 درس

عکس و مکث صفحه 133 درس

این تصویر نشان می دهد که امروز گوشی ها و وسایل الکترونیکی جای بازی ها و سرگرمی های فیزیکی کودکان مانند فوتبال بازی کردن را گرفته است و آنها از بهشت شادی و نشاط به زندان گوشی های دیجیتالی که آثار مخربی در روحیه کودکان دارد، افتاده اند.





گفت و گوی کلاسی صفحه 135 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 135 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 135 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 135 درس

فناوری‌ های ارتباطی با ویژگی های سرعت، دسترسی، حجم بسیار ذخیره اطلاعات، دقت، افزایش توان انتخاب، تعامل، درگیر کردن هم زمان چند حس و انجام دادن هم زمان چند کار، توان غلبه بر چهار محدودیت را برای انسان مهیا کرده اند. درباره مفهوم و مثال غلبه بر این چهار محدودیت گفت و گو کنید.

زبان – مکان – زمان – امکان

فناوری ارتباطات باعث شده انسان بر محدودیت های زمان ، مکان ، زبان و امکان غلبه کند. به عنوان مثال ، در گذشته شما باید در یک زمان مشخص در بانک حضور داشته باشید. به بانک، می توانید این کار را در هر زمان انجام دهید. و در هر مکان راحتی از هر کجای دنیا که می خواهد در برخی از دوره های معتبرترین دانشگاه های جهان به صورت آنلاین خرید کند.

آنها می توانند در هر زمان از روز و از هر مکان در کلاس های مجازی ثبت نام و شرکت کنند یا در کلاس های مجازی شرکت کنند و فیلم های ضبط شده را تماشا کنند. آنها با استفاده از نرم افزار معتبر محدودیت زبان را برطرف کرده اند. آنها می توانند بدون محدودیت به هر کشوری بروند. زبانی که به مسافرت می رود و از نرم افزار مترجمی صحبت می کند یا از آن استفاده می کند و همچنین رسانه را تسهیل می کند.

فناوری های ارتباطی با ویژگی های سرعت، دسترسی، مقدار زیادی ذخیره اطلاعات، دقت، افزایش توانایی انتخاب، تعامل، به طور همزمان گرفتن چندین حس و انجام همزمان چندین کار، توانایی غلبه بر چهار محدودیت را برای انسان فراهم کرده است.

با دنیای مجازی همه چیز در دست شماست و امروز فضای مجازی و رسانه ها یک ضرورت هستند.

به دهکده جهانی توجه کنید از منظر جهانی، هر زمان که بخواهید، از هر کجا، در خانه یا خارج از کشور و در هر منطقه ای، با زبان ما در هر کجای دنیا ارتباط برقرار کنید.

و رسانه ها و دنیای مجازی این امکانات را به ما داده اند و یا خلاصه اینکه از طریق رسانه های مجازی با فاصله کمی و دسترسی به اطلاعات هر منطقه به راحتی امکان پذیر است.

در واقع، شهروندان جامعه جهانی با هر قدرت و فرصتی می توانند به بسیاری از امیدها، خواسته ها و نیازهای خود (ارتباطات و غیره) در دنیای مجازی با هر زبان و در هر زمان و مکانی در دنیای مجازی پاسخ دهند، جهان واقعی فاقد است. یعنی از طریق دنیای مجازی می توانند بر بسیاری از محدودیت های دنیای واقعی غلبه کنند.

پدیده زشت تصویر متحرک.

متأسفانه اکنون معمول است که مردم در هر مراسمی حتی در مراسم تشییع جنازه هایی که عزاداران در آن اندوهگین هستند از خود عکس می گیرند. حتی بعضی اوقات حتی از بدن یک بدن بی روح در قبر عکس و فیلم می گیرند. یا هوی و هوس خانواده فردی.

با ظهور هر رسانه جدید موجی از امیدها و ترس های بشر به وجود آمده و تلفن همراه نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از محققان در زمینه تلفن های همراه صریحاً به فرهنگ جدیدی به نام “فرهنگ تلفن همراه” یا شکل گیری “نسل انگشت شست” اشاره می کنند.

این بدان معناست که جوانان در سراسر جهان همیشه دست خود را بر روی کیبورد موبایل خود دارند و پیام های جدید ارسال یا دریافت می کنند.

وجود تلفن های همراه به حریم خصوصی حمله می کند و از طرف دیگر بدون رسیدن به رضایت مردم ، وقایع را به سرعت به هر مکان منتقل می کند.

یا اینکه آنها را در مشکل همراهی کند و از طرف دیگر، هنگام ساخت فیلم، فرد فقط به کیفیت کار خود فکر می کند تا بتواند دیگران را همراهی کند و شاید بتواند نوعی سرگرمی را برای خود فراهم کند و از طرف دیگر رویدادها و صحنه های مورد علاقه خود را بررسی کنید تا دوستان دیگر بتوانند نظر دهند، آنها حتی به مفید بودن چنین رفتاری فکر نمی کنند.

با ظهور اینترنت، دنیای جدیدی به نام فضای مجازی ظهور کرد؛ اما این فضا چندان مجازی نیست؛ زیرا به بخشی واقعی، اصلی و جدی از زندگی تبدیل شده است.

آنچه امروزه به عنوان فضای مجازی شناخته می شود اساساً واقعیت است.

بسیاری از ما ساعت ها از زندگی خود را در طول روز در این فضا می گذرانیم. بنابراین، برخی از افراد ترجیح می دهند آن را زندگی دوم بنامند، که این امر بسیاری از قوانین زندگی اول را تحت تأثیر قرار داده است.

شما می توانید اعداد 0 و 1 را در تصویر بالا مشاهده کنید، در واقع 0 و 1 نشان دهنده یک کامپیوتر است، یا بهتر بگوییم رسانه ای است که انسان را به سمت خود سوق می دهد.

به نظر من، این عکس مربوط به ورود به دنیای رسانه ها و رایانه است، زیرا نشان می دهد که نور شناخته شده نیست و نور را نشان می دهد. این دنیایی را نشان می دهد که پیچیده است، اما اگر بتوانیم آن مسیر را با موفقیت طی کنیم، می تواند دنیای بهتری را به ما ارائه دهد.





گفت و گوی کلاسی صفحه 136 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 136 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 136 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 136 درس

1- تأثیرات مثبت و منفی تلفن همراه بر زندگی افراد چیست؟

2- شما از کدام امکانات تلفن همراه استفاده می‌کنید؟

3- استفاده از این امکانات چه مزایا و معایبی دارد؟

4- تلفن همراه در طول روز چه مقدار از وقت شما را به خود اختصاص می‌دهد؟

5- فیلم «تلفن همراه و زندگی امروز» را ببینید.

نظر شما در مورد تأثیراتی که تلفن همراه در جامعۀ ما گذاشته است، چیست؟

1- تأثیرات مثبت توانایی برقراری ارتباط با دیگران در هر مکان، گرفتن فیلم و عکس و ضبط خاطرات، خواندن کتاب، استفاده از انواع نرم افزارها و برنامه ها

تأثیرات منفی روابط رو در رو کاهش یافته و جایگزین روابط واقعی شده است، که باعث صرف وقت و هزینه زیادی می شود و منجر به گسترش فردگرایی و انزواگرایی می شود.

2- برای استفاده از حضور در شبکه های اجتماعی، تماس با خانواده و دوستان، نصب برنامه های مذهبی، بازی و تفریح

3- مزایا : اطلاع پیدا کردن سریع به اخبار، دسترسی آسان به افراد خانواده

معایب : وقت تلف کردن، خراب شدن ذهن توسط اطلاعات منفی و نامعتبر

4- بین ۲ تا ۶ ساعت

5- الف- افول ارزش های اسلامی و اخلاقی

به دلیل استفاده مخرب از بلوتوث، پیام های متنی ناپسند و غیره، ارزش های معنوی و دینی را تخریب یا پایین آورید، ارزش ها را تضعیف کنید یا ارزش های اخلاقی را تحریف کنید.

ب- از دست دادن حریم خصوصی

بسیاری بر این باورند که اکنون فضای مجازی بیش از هر مشکل دیگری حریم خصوصی انسان را تهدید می کند. گرفتن عکس بدون اطلاع مردم از طریق تلفن همراه در حوزه خصوصی و ارسال این تصاویر در حوزه های عمومی یا تهدید به انتشار این تصاویر و اخاذی پول از طریق آنها، ارسال تصاویر مربوط به جشن های خصوصی، انتشار آسان تصاویر متناقض با عرف جامعه و موارد. این نمونه ای از تهاجم به حریم خصوصی توسط این رسانه دیجیتال است. علاوه بر این، از زمان ورود تلفن همراه به زندگی بشر، مشاهده کردیم که مرز بین حوزه های عمومی و خصوصی تا حدودی شناور بوده و همه، خواسته یا ناخواسته، در معرض مکالمه هایی هستند که مردم از طریق تلفن همراه دارند و در برخورد با مشکلات شخصی، شغلی یا خانوادگی.

ج- به خطر انداختن سلامت اجتماعی، فرهنگی و روانی جامعه امروز، وقتی بلوتوث خود را در مکان های عمومی شهر روشن می کنید، متوجه می شوید که تعداد زیادی از افراد در حال تبادل انواع پیام هایی هستند که در بیشتر موارد برای سلامت اجتماعی، فرهنگی و روانی جامعه ما خطرناک است.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 137 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 137 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 137 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 137 درس

فیلم «سایت های شبکه‌های اجتماعی» را ببینید و دربارۀ پرسش‌های زیر با یکدیگر گفت‌و‌گو کنید:

1- تفاوت‌ها و شباهت‌های سایت های شبکه‌های اجتماعی در کشورهای مختلف چیست؟ چگونه متوجّه تفاوت‌ها و شباهت‌ها شده‌اید؟

2- استفاده از سایت های شبکه اجتماعی بومی چه فایده‌ها و زیان‌هایی دارد؟

3- شما عضو کدام شبکۀ اجتماعی ایرانی هستید؟

1- هر کشور با توجه به سیاست های داخلی شرایط خاصی را برای خود ایجاد کرده است. مثلا در کشور چین واتساپ ممنوع است و از برنامه های جایگزین استفاده می کنند. از تحقیق درباره کشور ها می شود به تفاوت و شباهت های آن پی برد.

2- مزایای شبکه های اجتماعی:

الف- ارتباطات جهانی

فرقی نمی کند به دنبال یکی از همکلاسی های قدیمی خود هستید یا معلم کلاس اول خود، راهی سریع تر و آسان تر از شبکه های اجتماعی وجود ندارد. می توان گفت که Facebook ، Twitter ، LinkedIn و MySpace تقریباً محبوب ترین شبکه های اجتماعی هستند و البته وب سایت های جدید دیگری نیز به این کار اختصاص یافته اند. از طریق این وب سایت ها، افراد می توانند دوستان جدیدی پیدا کنند. روابط دوستانه و تجاری ایجاد کنید و با دیگران ملاقات کنید.

ب- علایق را به اشتراک بگذارید

وقتی به یک شبکه اجتماعی می پیوندید؛ شما می توانید افرادی را که سلیقه مشابه شما دارند وارد کنید و شبکه ای از این افراد را در اطراف خود ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر طرفدار شطرنج هستید یا به کتاب علاقه دارید؛ می توانید افراد با سلیقه مشابه را پیدا کرده و با آنها تبادل اطلاعات کنید.

ج- فوراً اطلاعات را به اشتراک بگذارید

بسیاری از شبکه های اجتماعی توانایی ارسال پیام های فوری را دارند. این ویژگی به این معنی است که می توانید بلافاصله با چت اطلاعات را منتقل کنید. این عملکرد مفیدی برای معلمان است که گفتگو را در کلاس تسهیل می کنند.

د- تبلیغات رایگان

اگر صاحب مشاغل خصوصی هستید و باید محصول یا خدمات خود را راه اندازی کنید، راهی بهتر از ارسال پیام خود به میلیون ها نفر از طریق شبکه های اجتماعی نیست. مزیت اصلی این نوع تبلیغات رایگان بودن آن است. شما می توانید یک محصول، خدمات یا ایده را تبلیغ کنید زیرا زمان بیشتری نسبت به زمان ندارید.

ه- انتشار مطبوعات با سرعت بالا

شبکه های اجتماعی انقلابی در سرعت انتقال خبر دارند. امروزه بسیاری از رسانه ها در شبکه هایی مانند توییتر، یوتیوب و فیس بوک فعالیت می کنند و اخبار را با سرعت بالا پخش می کنند. فقط با خواندن عناوین برتر این سایت ها، شخص می تواند به راحتی آخرین اخبار جهان را پیدا کند. این امر باعث شده بلافاصله خبر از طریق صدها شبکه اجتماعی در سراسر جهان پخش شود.

معایب شبکه های اجتماعی:

الف- قرار گرفتن در معرض روابط رو در رو

بزرگترین مزیت شبکه های اجتماعی اثر جانبی منفی است که آن را به مهمترین نقطه ضعف این شبکه ها تبدیل کرده است. این شبکه ها روابط اجتماعی رو در رو را کاهش یا از بین می برند. زیرا شبکه های اجتماعی نوعی استقلال و آزادی را ایجاد می کنند و افراد می توانند دنیایی فانتزی برای خود بسازند و تظاهر به شخص دیگری کنند.

ب- آزار و اذیت اینترنتی و جنایات علیه کودکان

استفاده از شبکه های اجتماعی می تواند افراد را در معرض آزار و ارتباط نامناسب با دیگران قرار دهد. اگرچه والدین محتوای اینترنتی را برای اعضای خانواده خود فیلتر می کنند، اما کودکان همچنان در معرض آزار جنسی و محتوای نامناسب قرار دارند.

ج- جعل و تقلب در هویت

چه بخواهیم و چه نخواهیم، اطلاعاتی که در اینترنت ارسال می کنید می تواند در دسترس هر کسی باشد که از هوش کافی برخوردار باشد. بیشتر سارقان فقط به مقدار کمی اطلاعات ضروری احتیاج دارند تا با جعل هویت، زندگی شما را به یک کابوس تبدیل کنند. گزارش CNET نشان می دهد که 24 میلیون آمریکایی با انتشار اطلاعات شخصی خود در شبکه های اجتماعی، اطلاعات شخصی خود را در معرض خطر قرار می دهند.

د- اتلاف وقت

گزارش نیلسن نشان می دهد که شبکه های اجتماعی یکی از بزرگترین ابزارها برای اتلاف وقت است که 17 درصد از وقت صرف شده در استفاده از اینترنت بدون بهره وری را به خود اختصاص داده است. با این حال، بخشی از این زمان صرف انجام کارهای مهم تجاری، اجتماعی و تخصصی می شود. قطعاً کنار گذاشتن بازی ها، گپ زدن و سایر کارهای غیرضروری و اتلاف وقت کار آسانی است.

ه- حریم خصوصی را مصالحه کنید

شبکه های اجتماعی حریم خصوصی شما را نقض می کنند و اطلاعات شخصی شما را به شرکت های مختلف می فروشند. آیا تا به حال در فیس بوک نظر داده اید و به تبلیغات مربوط به پست خود توجه کرده اید؟ فیس بوک از این طریق در سال 2011 3.8 میلیارد دلار درآمد کسب کرد. این نرخ برای یک سایت رایگان بد نیست.

3- روبیکا و ایتا





فعالیت گروهی صفحه 141 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 141 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 141 درس

فعالیت گروهی صفحه 141 درس

با همراهی دبیر محترمتان ضمن بیان نمونه هایی از اخبار جعلی منتشرشده در رسانه ها و پیامدهای آن ها امکان هایی را، به غیر از آنچه در جدول زیر آمده جهت شناسایی اخبار جعلی یافته؛ پس از تكمیل جدول به كلاس گزارش دهید:

1) علت نوشته شدن این خبر برای چیست؟

2) آیا هدف از انتشار این خبر متقاعدکردن مخاطب به قبول دیدگاه خاصی است؟

3) آیا اشتباهات املایی و نگارشی در خبر وجود دارد؟

4) آیا در آدرس وب سایت اشتباه املایی وجود دارد؟

5) آیا شخص و یا منبع مشهوری خبر را نقل و منتشر کرده است؟





فعالیت در خانه صفحه 142 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 142 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 142 درس

فعالیت در خانه صفحه 142 درس

1- متناسب با امکانات در دسترس، یکی از فعّالیت های زیر را انتخاب کنید و انجام دهید.

الف) تحقیق کنید که رسانه های اجتماعی چه تفاوتی با شبکه های اجتماعی دارند؟

ب) در یکی از شبکه ‌های اجتماعی ایرانی عضو شوید. تجربه حضور خود را در آن شبکه، هفته آینده با دیگران به اشتراک بگذارید.

پ) از خانواده‌تان دربارۀ چگونگی وقت گذاری در شبکه‌های اجتماعی بپرسید. میزان وقت گذاری خانواده‌تان در شبکه‌های اجتماعی چقدر است؟ پیشنهادهای اعضای خانواده خود را برای استفادۀ بهینه از شبکه‌های اجتماعی گردآوری کنید و به کلاس گزارش دهید.

ت) با مراجعه به منابع معتبر مانند اشخاص، کتاب‌ها، گزارش‌ها، سایت‌ها و… حداقل پنج نکته را بنویسید که برای حضور در شبکه‌های اجتماعی باید رعایت کرد و به کلاس گزارش دهید.

1-

الف) رسانه اجتماعی:

رسانه های اجتماعی ترکیبی از وب سایت ها و نرم افزار های وب و یا رایانه ای هستند که به افراد امکان می دهد تا ایده ها و اطلاعات متنوعی را مبادله کنند، این اطالاعات منحصر به نظرات و مشاهدات، یادداشت ها، اخبار، فیلم های دیجیتال و عکس ها و ... نیستند. در نهایت کاربران می توانند با استفاده از شبکه های اجتماعی در این گونه مشارکت های شرکت کنند؛ اگر به یکی از تجهیزات الکترونیکی مانند تلفن همراه، تبلت و یا کامپیوتر دسترسی داشته باشند. پس با استفاده از رسانه های اجتماعی است که افراد می توانند در مشارکت های مختلف از طریق شبکه های اجتماعی بپردازند.

شبکه اجتماعی:

شبکه اجتماعی به شبکه همبستگی های شخصی یا تعاملات مبتنی بر روابط اجتماعی، گفته می شود. با استفاده از این شبکه ها و اینترنت، افراد می توانند از سراسر جهان داده و اطلاعاتی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این داده ها شامل تصاویر، فیلم ها، وبلاگ ها، فایل ها، نظرات و ... هستند. مشارکت در شبکه های اجتماعی آنلاین و دسترسی به آنها با استفاده از رایانه ها یا فن آوری های تلفن همراه مانند موبایل های هوشمند یا تبلت ها امکان پذیر است.

ب) من در شبکه اجتماعی ایتا عضو شدم. خیلی فضای معنوی و شهیدانه جالبی دارد و کاملا فرهنگ بسیجی و دینی در آن موج می زند.

پ) بین ۲ تا ۴ ساعت زمان صرف می کنند. خانواده برای استفاده بهینه زمان بندی خاصی برای ورود به گوشی دارند.

ت) رعایت ادب و احترام، داشتن فرهنگ و سواد رسانه ای، استفاده بهینه و کم از شبکه های اجتماعی، جلوگیری در عضو شدن در کانال های نامربوط، داشتن شخصیت و حفظ حریم خصوصی دیگران



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



گفت و گوی کلاسی صفحه 144 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 144 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 144 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 144 درس

برنامه منتخب کلاس را با استفاده از پرسش‌ها و جدول زیر تحلیل و نقد کنید:

1- این برنامه کدام ساختار، قالب یا گونه ارائه پیام را از طریق تلویزیون دارد؟

2- چه مفاهیم و موضوعاتی به شیوه مستقیم و غیرمستقیم در این برنامه منتقل شده است؟

3- چه کسانی تولیدکننده برنامه و فرستنده پیام هستند؟

4- چه کسانی جامعه هدف یا استفاده کنندگان از این برنامه هستند؟ چرا این پیام فرستاده شده است؟

5- چه سبک زندگی، ارزش‌ها و نظریاتی در این پیام ارائه شده یا از آن حذف شده است؟ آیا این پیام در هر فرهنگ، جامعه، زمان یا مکان دیگری، همین معانی آشکار و پنهان را دارد؟

6- آیا در پاسخ به این پرسش‌ها از درس سوم تا کنون در شما تغییری ایجاد شده است؟ چرا آری، چرا خیر؟

7- چرا ما در استفاده از منابع وبگاه های علمی معتبر در تحریم بودیم؛ امّا در استفاده از شبکه های ماهواره ای در تحریم قرار داده نشدیم؟

8- به نظر شما هدف از ایجاد شبکه های ماهواره ای پر ‌شمار فارسی زبان چیست؟

پاسخ سؤالات 1 تا 6 جدول فوق این گفت و گو کلاسی، به محتوا و برنامه منتخب کلاس شما مربوط می باشد و ما در ادامه به سایر سوالات گفت و گوی کلاسی این بخش پاسخ داده ایم.

7- به دلیل نفوذ فرهنگی کشورهای خارجی بر ما.

8- ایجاد رغبت بیشتر در استفاده از این شبکه ها به جای رسانه ملی برای حفظ و افزایش نفوذ فرهنگی، جذب دانشمندان و موارد بسیاری دیگر.





عکس و مکث صفحه 145 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 145 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 145 درس

عکس و مکث صفحه 145 درس

در این تصویر یک کنترل تلویزیون را مشاهده می کنیم که بر روی دکمه قرمز خاموش و روشن کردن آن زوم شده است که نشان دهنده قدرت فرد در استفاده از دکمه قرمز تلویزیون یا ماهواره در دیدن یا ندیدن و انتخاب برنامه های آن می باشد.





فعالیت در خانه صفحه 148 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 148 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 148 درس

فعالیت در خانه صفحه 148 درس

میزان «مصرف رسانه ای» خود را در طول هفته در جدول زیر بنویسید. ثبت بر اساس دقیقه باشد. نتیجه را جلسه بعد به کلاس بیاورید.

زمان گفته شده در جدول زیر نمونه بوده و ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد.


 



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 148 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 148 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 148 درس

فعالیت گروهی صفحه 148 درس

میزان «مصرف رسانه‌ای» خود در طول هفته را در گروه ارائه، و با دیگر اعضا مقایسه کنید.

1- چه تفاوت و شباهتی بین مصرف رسانه‌ای اعضای گروه وجود دارد؟

2- بیشترین و کمترین میزان استفاده متعلق به کدام رسانه است؟

3- جمع کل ستون آخر برای هر نفر چند ساعت و دقیقه است؟

4- میانگین مصرف رسانه‌ای اعضای گروه در یک هفته چند ساعت و دقیقه است؟

1- افراد هم سن که از نظر سطح و رفاه هم مشابه باشند، معمولا مصرف رسانه ای نزدیک به همی دارند.

2- کمترین میزان استفاده متعلق به روزنامه و بیشترین استفاده تلویزیون است.

3- جمع کل ساعات افراد بین 30 تا 45 ساعت بوده است.

4- میانگین ساعات افراد گروه 27 ساعت و 30 دقیقه بوده است.





گفت و گوی کلاسی صفحه 149 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 149 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 149 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 149 درس

نتیجه بررسی های گروه خود را روی مقوا یا تابلو بنویسید. نتایج را با دیگر گروه‌ها مقایسه کنید.

1- در مجموع، بیشترین و کمترین میزان استفاده متعلق به کدام رسانه است؟

2- میانگین مصرف رسانه‌ای کلاس در یک هفته چند ساعت و دقیقه است؟

3- در کلاس درباره هدف خود از کاربرد پرمصرف‌ترین رسانه‌ها گفت و گو کنید. هدف شما با کدام موارد زیر همخوانی دارد؟

دریافت و انتشار خبر و اطلاعات                    تفریح و سرگرمی

دریافت و ارائه راهنمایی                               آموزش و انتقال فرهنگ

1- روزنامه و مجلات کمترین استفاده، تلویزیون و فضای مجازی بیشترین استفاده را دارند.

2- میانگین ساعات افراد گروه 29 ساعت و 30 دقیقه بوده است.

3- تلویزیون و شبکه های اجتماعی از پرمصرف ترین رسانه ها بودند که برای افراد مختلف دلایل متعددی دارند، اما علل اصلی استفاده از آنها همین دلایل بالا می باشد.





گفت و گوی کلاسی صفحه 150 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 150 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 150 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 150 درس

1- آیا با دیدگاه استفادۀ مشروط و محدود از رسانه‌ها موافق هستید؟ چرا آری، چرا خیر؟

2- در صورت موافقت با استفادۀ مشروط و محدود به کمک هم کلاسی‌های خود چند اولویت مهم را در استفاده روزانه از زمان و رسانه‌ها نام ببرید و جدول زیر را تکمیل کنید.

3- به نظر شما در استفاده از رسانه ها چه محدودیت ها و شروطی را باید در نظر گرفت؟

1- بله، چون از هر نوعی هم که باشند تا حدودی اعتیاد آور هستند و اگر کنترل نشوند مشکلاتی را ایجاد می کنند.

2-

3- الف) مفید بودن آن رسانه برای ما

ب) هدر نرفتن وقت و انرژی ما توسط آن رسانه

ج) کسب اطلاعات جدید و افزایش بار علمی ما توسط آن رسانه

د) جلوگیری از استفاده از رسانه ای زرد و غیر قابل باور و موارد دیگر.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت گروهی صفحه 152 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 152 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 152 درس

فعالیت گروهی صفحه 152 درس

فرض کنید در ورود به صفحه یک خبرگزاری برخط (آنلاین) با ۲۵ عنوان خبری زیر رو به رو می‌شوید:

کدام یک از عنوان‌ها (تیترها) شما را به دنبال کردن مطلب، بیشتر ترغیب می‌کند؟ به چهار مورد از جذاب‌ترین عنوان‌ها نمره پنج و به چهار مورد از غیر جذاب‌ها نمره صفر بدهید؛ سپس نمره‌های اعطایی خود را با هم‌گروهی‌ها و گروه‌های ردیف دیگر مقایسه کنید.

نمره های گفته شده در جدول زیر نمونه هستند و ممکن است توسط افراد مختلف متفاوت دیده شوند، همچنین مقایسه نمره های گروه ها به عهده دانش آموزان می باشد.





گفت و گوی کلاسی صفحه 154 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 154 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 154 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 154 درس

1- از نظر بیشتر افراد کلاس کدام عنوان‌ها بی‌ارزش و بی‌فایده و کدام عنوان‌ها کاربردی و ارزشمند است؟

2- در مورد کدام عنوان‌ها توافق وجود ندارد؟ چرا؟

1- موارد زیر در اکثر افراد صادق بوده است.

بی ارزش: شماره 11 و 19

ارزشمند: شماره 2 و 7

2- شماره 24 در بی ارزش ها و شماره 13 در ارزشمند ها. هر چه عناوین محلی تر باشند توافق کمتر و هر چه عمومی و جامع تر باشند توافق بیشتری وجود دارد.





عکس و مکث صفحه 154 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 154 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 154 درس

عکس و مکث صفحه 154 درس

در این تصویر می توان مشاهده کرد که رسانه باعث زندانی شدن مخاطبان خود شده است، که باعث ترویج فرهنگ فردگرایی و انزوا طلبی بین مخاطبان رسانه ها می شود.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت در خانه صفحه 154 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 154 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 154 درس

فعالیت در خانه صفحه 154 درس

چند نشریه (مجله و … ) را بررسی کنید. عنوان‌ها و اخبار زرد آن را مشخص، و نتایج کار خود را جلسه بعد به کلاس ارائه کنید.

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:





گفت و گوی کلاسی صفحه 156 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 156 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 156 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 156 درس

درباره پرسش های زیر گفت و گو کنید.

1- مفهوم «سرریز اطلاعات» چه مثال هایی را در ذهن شما تداعی می کند؟

2- سرریز اطلاعات ما را با چه مشکلاتی رو به رو می سازد؟

3- نقش مثبت یا منفی ما در سونامی «سرریز اطلاعات» چیست؟

4- به نظر شما «معتاد رسانه ای» چه ویژگی هایی دارد؟

5- امروزه اعتیاد به کدام رسانه ها بیشتر است؟ آیا سن، جنسیت و … در اعتیاد رسانه ای اثرگذار است؟

6- چه چیزهایی زمینه برای اعتیاد رسانه ای را فراهم می کند؟

7- چگونه می توان با اعتیاد رسانه ای مقابله یا آن را ترک کرد؟

8- به نظر شما بین «سرریز اطلاعات» و «معتاد رسانه ای» رابطه ای وجود دارد؟ دلیل خود را برای پاسخی که داده اید، بیان کنید.

9- در جدول زیر تعدادی از نشانه‌های «اعتیاد رسانه‌ای» درج شده است. با انتخاب یکی از درجات مقیاس برای هر نشانه، وضعیت خود را ارزیابی کنید؛ سپس نتایج را در کلاس مطرح، و با دیگران مقایسه و گفت و گو کنید.

1- الف) مثل مواقعی که در حال گرم کردن شیر هستیم، شیر از در درون ظرف سرریز می کند

ب) مانند زمانی که در حال ریختن آب در ظرفی هستیم که با ریختن بیش از حد آب، با سرریز آب از درون ظرف روبرو می شویم.

2- الف) کاهش قدرت تصمیم گیری در انتخاب ها

ب) افزایش بیش از اندازه اطلاعات بدون استفاده

ج) گرفتن وقت ما برای پیدا کردن اطلاعات مورد نظرمان و موارد دیگر.

3- از نقش منفی آن می توانیم بگوییم که باعث بلاتکلیفی ما می شود و ما نمی توانیم انتخاب درستی داشته باشیم و یا اطلاعات مورد نظر خودمان را پیدا کنیم، اما از نظر نقش مثبت آن می توان گفت که باعث می شود که سیل عظیمی از اطلاعات جدید و مختلف روبرو شویم و با دید باز تری اطلاعات خود را دریافت و انتخاب کنیم.

4- الف) تمایل و علاقه شدید به رسانه های اینترنتی

ب) بی اهمیت نشان دادن زمان

پ) عدم کنترل زمان

ث) از دست دادن زمان

ج) تاثیر منفی بر دیگر بخش های زندگی

چ) پنهان بردن به بازی و اینترنت به هنگام بروز مشکلات

ح) دفاع از عملکرد

خ) استفاده نادرست از پول

د) بروز احساسات چند گانه

5- امروزه اعتیاد به رسانه های اینترنتی و شبکه های اجتماعی بیشتر است. بله، چون ممکن است انسان در سنین مختلف به دنبال اطلاعاتی در مورد جنسیت خودش باشد.

6- متخصصین معتقدند که این شکل از اعتیاد نیز مانند سایر انواع اعتیاد می‌تواند ناشی از مشکلات درون روانی و ناتوانی در حل و فصل کردن آن‌ها باشد. برای مثال در بسیاری از موارد افراد به دلایلی مانند افسردگی، اضطراب و یا برای فرار از موقعیت های ناخوشایند و واقعیت های زندگی به استفاده افراطی از اینترنت و رسانه های دیگر روی می آورند.

7- 1) خاموش کردن اطلاعیه‌ها (نوتیفیکیشن)، 2) ساعات مشخصی از روز را به فضای مجازی اختصاص دهید، 3) تهیه فهرستی از کارهایی ضروری در فضای مجازی، 4) قبل از ورود به فضای مجازی لیست کارهایتان را چک کنید، آهسته در فضای مجازی و رسانه های اعتیاد آور حرکت کنید، 5) به دنبال سرگرمی های جدید و جایگزین باشید، 6) پرهیز از انتشار محتواهای پوچ و بی‌ارزش و موارد دیگر.

8- بله، چون یک معتاد رسانه ای به دنبال سرریز اطلاعات است که وقت و زمان خود را با آن بگذراند و می توان گفت که یک معتاد رسانه ای به نوعی معتاد و وابسته به سرریز اطلاعات می باشد.

9- برای این فرد بیشتر گزاره ها غیر از «همیشه» یا «بیشتر وقت ها» علامت خورده است، پس نگرانی اعتیاد رسانه ای وجود ندارد.





عکس و مکث صفحه 159 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 159 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 159 درس

عکس و مکث صفحه 159 درس

در این تصویر می توانیم پسر بچه ای را مشاهده کنیم که دچار اعتیاد به بازی شده است و در سر کلاس انرژی کافی را ندارد، پس مفهوم این عکس و مکث این است که اعتیاد رسانه ای یکی از علل افت تحصیلی و بی رغبتی به تحصیل را نشان می دهد.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت در خانه صفحه 159 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 159 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 159 درس

فعالیت در خانه صفحه 159 درس

با در نظر گرفتن موارد زیر برای رژیم مصرف رسانه‌ای خود اصول و قواعدی بنویسید تا با کمک آنها بهره‌مندی خود را از رسانه‌ها مدیریت کنید.

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:

قوانین بالا می تواند تا حدودی بر رژیم مصرف رسانه ای تعادل ایجاد کند.





گفت و گوی کلاسی صفحه 161 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 161 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 161 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 161 درس

1- ابتدا به طور فردی مشخص کنید که رعایت هر یک از گزار‌ه های اخلاقی بر عهده کدام گروه نام برده در جدول ذیل است؟ شما می توانید یک گروه یا هر دو گروه را علامت بزنید.

2- سپس در کلاس برداشت خود را از هر گزاره و مصداق آن با دیگران در میان بگذارید.

3- آیا تفاوتی بین دیدگاه ها وجود دارد؟ در صورت پاسخ مثبت این تفاوت ناشی از چیست؟

پاسخ به صورت زیر خواهد بود:

3- بله وجود دارد، زیرا ممکن است با توجه به میزان رعایت اخلاق و سبک زندگی توسط افراد مختلف، پاسخ ها کمی متفاوت باشد.





فعالیت گروهی صفحه 162 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 162 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 162 درس

فعالیت گروهی صفحه 162 درس

1- آیا می توانید مصداق برخی از بی اخلاقی ها را در فضای رسانه ای نام ببرید؟

- تهمت

- غیبت

- دروغ

- توهین

- سرگرمی های بیهوده

- نگاه حرام

- شایعه پراکنی

2- آیا می توانید برای امر به معروف و نهی از منکر در فضای رسانه ای چند مثال بزنید؟

3- برای معاشرت در فضای مجازی کدام آداب و قوانین اخلاقی و اجتماعی را باید رعایت کرد؟

1- * تهمت: در خبرها

* غیبت: در شبکه های اجتماعی

* دروغ: در همه رسانه ها

* توهین: در برنامه های تلویزیونی

* سرگرمی های بیهوده: در برنامه های تلویزیونی

* نگاه حرام: در فیلم های هالیوودی

* شایعه پراکنی: در خبرها

2- بله در برنامه تلویزیونی این مورد بسیار مشهود است، مثلا برنامه سمت خدا و برنامه های شبکه قرآن و

3- 1) هر چیزی را فوری share نکنید (به اشتراک نگذارید).

2) هر چیزی را هر جایی پست نکنید!.

3) از شدت آزادی بیانی که در گروه های مجازی وجود دارد ذوق زده نشوید.

4) اول از همه، اهداف گروهتان را مشخص کنید.

5) هر کسی را به هر گروهی اضافه نکنید.

6) حجم خبرهای بدی را که به اشتراک می گذارید خودآگاهانه و با وسواس کنترل کنید.

7) واکنش سریع نشان ندهید.

8) همیشه حواستان باشه که چه چیزی پست می کنید.

9) مطالب متناسب با مخاطب خودتان پست کنید.

10) عدم انتشار مطالب فاقد منبع رسمی و موارد دیگر.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



عکس و مکث صفحه 165 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ عکس و مکث صفحه 165 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عکس و مکث صفحه 165 درس

عکس و مکث صفحه 165 درس

در این تصویر می بینیم که رسانه BBC در حال ریختن انواع اطلاعات نادرست و ارزش به ذهن شما می باشد و هدف آنها این است ذهن و فکر شما را با محتواهای بی ارزش پر کند.





گفت و گوی کلاسی صفحه 29 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ گفت و گوی کلاسی صفحه 29 تفکر و سواد رسانه ای دهم

گفت و گوی کلاسی صفحه 29 درس

گفت و گوی کلاسی صفحه 29 درس

مسلم است که تا به حال نمونه هایی از فنون بازنمایی را، مانند آنچه در بالا ذکر شد در بخش های خبری یا فیلم و مجموعه های تلویزیونی دیده اید. در آنها تأمّل، و نمونه هایی از آنها را بیان کنید. فیلم «رویای روزانه» را ببینید. در دنیای امروز، هر کس با ساده ترین ابزار در کسوت تولید کننده و گاه بدون رعایت قوانین می تواند پیام و محتوا تولید کند. نمونه هایی از این گونه را که در زندگی خود دیده اید برای هم کلاسی هایتان بیان کنید.

1- فیلم300 که در آن ایرانی ها رو به صورت وحشی نشان داده بود.

2- فیلم سینمایی آرگو

3- زمانی برای خیانت که با موضوع فردی سپاهی که جاسوس سیا بود

4- فیلم 300 : نبرد آرتمیشیا





فعالیت در خانه صفحه 133 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 133 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 133 درس

فعالیت در خانه صفحه 133 درس

یکی دیگر از بازی های ویدیوئی را که در خانه بازی می کنید با جدول این درس بررسی و نتیجه را جلسه بعد به معلم خود ارائه کنید.

بازی پابجی:

ارزش ها، قواعد، منابع:

- با کشتن افراد دیگر

- لباس جدیدتر، لول بالاتر، اسکین اسلحه جدیدتر و ... .

- حداکثر 3 نفر دیگر هم تیمی هستیم و باقی دشمن اند.

- کشتن افراد و گروه های مقابل برای اول شدن در بازی

- کشتن نفرات مقابل ، برداشتن تجهیزات کسی که توسط ما و دیگران کشته شده است و ...

- رفتن به رنک های بالا و امتیاز های بالا، لباس جدیدتر، اسکین های اسلحه های جدیدتر، و ... و در نهایت می شود که اکانت مورد نظر را برای فروش گذاشت.

اکتشاف:

- در اول بازی چیزی به ما نمی دهد، فقط بایستی به مناطق مختلف برویم و اسحه، تیر، نارنجک، لباس و ... را برداشته و نفرات مقابل را از پا درآورد.

هدف بازی:

- بیشترین لذت بازی در رسیدن به نقطه نهایی است.

شرکت تولید کننده و سرمایه گذاران:

- ارزشی که از این بازی بدست می آید مفهوم عبارت « قانون جنگل» است.

- شرکت های خارجی وابسته به سرمایه داران آمریکایی

روند بازی:

یک مورد کوچک شدن منظقه بازی، مورد دیگر وجود مراحلی که به اصطلاحا باس فایت ( Boss Fight ) منتهی می شود و ... .

تعامل:

- از طریق بازی کردن، گذاشتن استوری ها در شبکه اجتماعی فیس بوک و توییتر

- جایی که می گذاریم تا خودش به صورت خودکار بدود.

- از هیچ راهی نمی شود آواتار شخصی را دیگران هدایت کنند.

هم بازی ها ( شریکان و رقیبان):

 - بازی هم به صورت فردی و هم به صورت گروهی است و محدودیتی در نژاد و جنسیتی که افراد در آن حضور دارند وجود ندارد.

زنجیره خیال و واقعیت:

- فضای بازی دور از واقعی است.

- کشتن همه افراد یا اصطلاحا کیل کردن آنان

- گرافیک، صدا، موتور حرکتی بازی و ...

تکرار پذیری و هم ذات پنداری:

- خیلی کم، مگر آن که افرادی که بازی می کنند بروند و جذب سازمان های نظامی و یا تروریستی شوند.

- خیلی کم علاقه دارم و فقط برای تفننی و سرگرمی بازی می کنم.

- هیچی برای یادگیری برای زندگی عادی مخاطب ندارد.

فرامتن:

- بله.

- این بازی به قومیت ، دین ، ملیت و ... احترام یا اهانت نمی کند.



مای درس ، برترین اپلیکیشن کمک درسی ایران

پوشش تمام محتواهای درسی پایه دهم
  • آزمون آنلاین تمامی دروس پایه دهم
  • گام به گام تمامی دروس پایه دهم
  • ویدئو های آموزشی تمامی دروس پایه دهم
  • گنجینه ای از جزوات و نمونه سوالات تمامی دروس پایه دهم
  • فلش کارت های آماده دروس پایه دهم
  • گنجینه ای جامع از انشاء های آماده پایه دهم
  • آموزش جامع آرایه های ادبی، دستور زبان، قواعد زبان انگلیسی و ... ویژه پایه دهم

کاملا رایگان

+500 هزار کاربر


همین حالا نصب کن



فعالیت در خانه صفحه 166 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت در خانه صفحه 166 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت در خانه صفحه 166 درس

فعالیت در خانه صفحه 166 درس

اکنون که در زمینۀ سواد رسانه‌ای توانایی مقدماتی کسب کرده‌اید و امکان ارتقا از این مرحله به مراحل بالاتر را هم دارید، فراموش نکنید که در برابر دیگران مسئول اید؛ به ویژه افرادی که در این زمینه مهارت خاصی را کسب نکرده‌اند. برنامه‌هایی را که بهتر است پدر و مادر عزیزتان هم مهارت استفاده از آنها را بیاموزند، فهرست کنید و زما‌ن‌هایی را به آموزش این برنامه‌ها اختصاص دهید.

برنامه های مورد نظر:

تماشای فیلم های سینمایی و مستندهای علمی همراه با نقد این فیلم ها؛ منظور نقدی منصفانه.

بررسی و تحلیل اخبار روز جامعه.

روشنگری برای پدر و مادر ها درباره ابزارهای ارتباط جمعی و نحوه صحیح استفاده کردن از آن ها

و ...

زمان انجام این کارها و برنامه ها بسته به سلیقه و محیط خانوادگی به عهده و بنا به تجربه دانش آموز است.





فعالیت گروهی صفحه 117 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاسخ فعالیت گروهی صفحه 117 تفکر و سواد رسانه ای دهم

فعالیت گروهی صفحه 117 درس

فعالیت گروهی صفحه 117 درس

با هدایت دبیر خود به چند گروه تقسیم شوید، پس از بررسی و گفت وگو جدول زیر را تکمیل کنید.

اثرات فضای مجازی بر سبک زندگی

اثرات مثبت

اثرات منفی

خدمات آموزشی و پرورشی

افشای اسرار شخصی افراد

ارتباط سریع و آسان با دوستان و آشنایان

یاد گرفتن الفاظ رکیک و زشت

راه اندازی آسان کسب و کار اینترنتی

تبدیل اینترنت به ارزش

دسترسی ساده و راحت به محتوای مطلوب

اعتیاد اینترنتی

دولت الکترونیک

دسترسی راحت و آسان به محتوای غیر هنجار






محتوا مورد پسند بوده است ؟

3.62 - 60 رای